Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Uz par tydnu, mozna mesicu, nevim, uz delsi dobu mam prujem. Ne kazdy den, jak kdy, nekdy par dni kazdy den, jindy jen obcas, treba neco snim a letim… ;ale casteji nez je normalni. Meli jste to nekdo? Vim, ze mi nikdo nerekne co semnou je nez doktor ale ted v dobe covidove se mi tam fakt nechce pokud to neni akutni. Muze to byt i ze stresu? Mam 3 male deti a jsem na ne sama. Nikdy jsem zadne intolerance nemela ale co nebylo se muze zmenit, ze? Kam se s takovyma vecma chodi? K obvodni?
Jen me zajimalo, jestli treba nekdo mel stejne potize a co z toho vylezlo?
Dekuji moc za odpovedi ![]()
@gusica Ahoj, měla jsem to taky tak, z ničeho nic se mi to po porodech spustilo, po pěti letech jsem pak byla mamkou dohnána na testy na potravinové alergie a vyšel i lepek a mléko. Od té doby mám klid, pokud neudělám dietní chybu. Jak se tělo vyčistilo, tak o to víc je dietní chyba znát aletím prakticky hned ![]()
Ja to mam ted po tretim porodu a vysetrit se teda necham. Domluvila jsem si to na gastru. Jako nemusi to byt nic ale taky muze. Ja ted jedu nove potraviny tak to muze byt tim - jako zeleny jecmen a kurkumu, do toho kojim, ale mam to uz od vanoc coz je dlouho…Lepek vysazeny nemam ale mlecne prakticky jo, cukry taky, tak me to trochu desi. Uvidim, no. Za me vse co trva del nez ma trvat - treba prujem ma byt par dni, tak by se to melo vysetrit. Ale je fakt, ze ted jsou ty cekacky delsi na vsecko no ![]()
@vbu hm, tak se potom ozvete jak to dopadlo
a tak treba to je fakt z tech novych potravin? Ja taky kojim uz vic jak rok.. a nemel by i maly potom problemy? Asi nemusi, ze…
Ja urcite ted pockam nez bude ta situace lepsi a budu to vic sledovat. jinak ja ty potraviny tak moc nestridam, snidane skoro porad to same tak je zajimave, ze jednou tak a dalsi den i zacpa ![]()
@gusica jako ja si myslim, ze cekat je zbytecne. Nektere ambulance funguji normalne. At uz v nemocnici nebo pripadne nejaka soukroma klinika. nebo zajit aspon k obvodakovi at udela krevni obraz a treba veme stery. Ja vsude lezu s respiratorem, takze se nejak nebojim a covid uz jsem mela. No ja se prave snazim nakopat imunitu, protoze jsem nejak potom tretim porodu cela pokazena..Tak uvidim, snad to nic nebude ale nervy z toho mam…zase i byli vanoce, ja treba neprasila, ale ty taky umi rozhodit zazivani pokud clovek ji treba zdraveji a na vanoce se rozjede s klasikou…
Já to mám už od porodu prvního syna, plus nemám žlučník…Řešila jsem to u doktorky, ta mi řekla, že je to že stresu, že mám dráždivý tračník a že to může dělat i ten žlučník..
Teď po porodu třetí se to zhoršilo, takže jsem šla znovu za obvodním (mám teď jiného), ten mi akorát kouknul na výsledky krevního obrazu, zvážil mě, trochu mě prohlédl a pak mi dával různé otázky a řekl mi totéž, co bývalá doktorka - že stresu dráždivý tračník…
Chtěl mi dát na zkoušku Duspatalin, ale ten prý nemůžu při kojení…neposlal mě nikam
Prý kdyby se to zhoršilo, tak mám přijít znovu a mám se zkusit vyvarovat stresů ![]()
@vbu tak zdravotnici jsou v kontaktu s moc lidma proto tam nechci..my zatim covid asi nemeli a rikam jsem sama s detma a nevim kdo by se o ne postaral kdybych treba mela tezsi prubeh… a vubec doktori co jsem videla prosi at se nechodi s neurgentnima vecma no
Kdysi jsem mela polyp ve streve.
Opravdu je dulezite to vysetrit.
@Alyss a to vas neposlali na alergologii nebo tak? Ja jsem byla pred par mesici na velky krevni obraz a vsechno super. Ale z toho asi nic nepoznaji ne?
@gusica píše:
@vbu hm, tak se potom ozvete jak to dopadloa tak treba to je fakt z tech novych potravin? Ja taky kojim uz vic jak rok.. a nemel by i maly potom problemy? Asi nemusi, ze…
Ja urcite ted pockam nez bude ta situace lepsi a budu to vic sledovat. jinak ja ty potraviny tak moc nestridam, snidane skoro porad to same tak je zajimave, ze jednou tak a dalsi den i zacpa
Tak kvalitni ochranne pomucky uz jsou a dojit si na alergo a gastro muzes, ne. To jsou ambulance, ne nemocnice.
@Lucie_Sx a jeste se nikdo nemuze postarat o deti a se 3 tam nejdu, nechodi do skolky, do pulky unora budou doma. Takze… pockam no do te doby
@gusica ne,neposlali mě nikam, ani jeden
Řekl mi, že kdyby bylo něco špatně, tak se to odrazí na nějaké z těch hodnot, případně by mi lítala váha apod..
Ze stresu se mi rozjel drazdivy tracnik. Neprala bych nikomu