Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ze stresu se mi rozjel drazdivy tracnik. Neprala bych nikomu
A co s tim delate? Nestresovat se? 🙈to bude asi neco co ma tchyne, po kazdem jidle bere lnena seminka… ani.si nic nemuze dat nekde venku bo uz leti…
@gusica naucit se s tim zit, lecit se to neda, a je to i na psychiku hrozny zahul. Mam to pres 10 let, ze zacatku jsem musela brat AD z domu se snazil nevychazet a rvala do sebe imodium po kilech. Nejlepsi je nestresovat, ale to vzdy nejde. Driv kdyz jsem nekam mela jet treba busem, tak jsem se vracela i sedmkrat domu na wc, a pak hodinu trunila na zachode na nadrazi a mela strach nastoupit. V kine, v divadle v letadle zasadne kupuju prvni sedacky v rade. Nejim nikdy nic venku, kde neni wcko. Pred delsi cestou zobnu ercefuryl. A pak zase prijde obdobi, kdy na wf nejdu treba tyden a je to zase uplne opacny trapeni
@gusica No jenze to nemusi byt jen ze stresu muze to byt milion dalsich veci od alergii crohna zlucniku az po hruzu typu rakovina…Takze myslim, ze k obvodakovi proste clovek jit muze. Aspon u toho meho je klid, da se zavolat predem. Covid pacienti tam nejsou a respirator pomaha…ale kazdeho volba.Jen proste na emiminu nikdo nerekne, ze to nic neni protoze do bricha ani do strev nikdo pres pocitac jaksi nevidi…
Má to tak jedno z našich dětí, důvodem je ABKM, teď začínáme s dietou. Skoro bych vsadila na lepek nebo to mlíko. Je to nejčastější. Může a sama zkusit dietu a uvidíš.
@Midaku a to se ta alergie projevi hned za par minut nebo to trva? Tak ja treba jako kazdy den mela na snidani housky s zerve, a kolem dopo jsem mela spis zacpu. Potom brambory s rizkem a hraskem k obede, dobre, 2 hodiny venku, co jsme prisli udelala jsem ovoce a zeleninu na svacinu, snedla jsem par kousku jabka a okurky a uz jsem letela.. takze divne ![]()
@vbu urcite pujdu, jen proste jak jsem psala mam 3 male deti a nemam kdo by se mi o ne postaral, a ta situace to ted nabizi, at pockam. Zkusim si mezitim psat kazdy den jestli jsem mela problem a co jsem jedla. At jsem trochu vic v obraze. Samozrejme vim, ze tady do me nikdo nevidi, jen me zajimalo, jestli treba ma nekdo podobny problem ![]()
@gusica no tak do minuty reakce nebývají, teda ne u syna. Většinou je to pár hodin, půl dne. Okamžitá reakce by byla spíš zvrácení. Přece jen k tomu prujmu se to jídlo musí v těle nejakou chvili propracovat, že…