Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně se udělaly na prsou, taky červené, ale to bylo pribranim a tím pádem jejich zvětšením. Časem blednou
Příspěvek upraven 20.01.21 v 11:02
Nepřibrala si v krátké době?
Mně se takové strie udělaly na prsou v době kdy mi rychle vyrostly. Zesvětlaly až po 2 letech. Každopádně se říká ze strie a celulitida jsou daný geneticky. Někdo je má hned od puberty a někoho to nezasáhne ani v těhotenství
Tak ony nezesvetlaji za chvíli, to trvá i roky. S tím moc nenadelas, nejspíš to budeš mít geneticky.
Právě že v té době jsem vůbec nepřibrala, nemám nadvahu ani nic podobného. Od léta jsem -8kg. Mámy jsem se ptala jak je na tom se striemi a ta říkala ze žádný ani po porodu neměla.
Časem zesvětlají. Nějaký olejíčky a mazání je dobrá prevence, ale na již vzniklé strie je to si myslím neúčinné.
Ne všechno zdědíš po mámě ![]()
Mně se třeba dělají žilky na stehnách. Máma žádné nemá, tohle jsem zdědila po babičce ![]()
Mne na rychle vyblednuti pomohl jeden krem, ale neni v CR k sehnani, nechavala jsem si ho poslat z USA. Meli ruzne typy - jak na vyblednuti uz vzniklych strii, tak na prevenci novych, ale nebylo to uplne levne.
@Anonymní píše:
Právě že v té době jsem vůbec nepřibrala, nemám nadvahu ani nic podobného. Od léta jsem -8kg. Mámy jsem se ptala jak je na tom se striemi a ta říkala ze žádný ani po porodu neměla.
- zakladatelka
No strije můžou být i rychlým hubnutím. Kámoška co hodně a rychle zhubla je chudák měla dost.
Podle mě rychlý nárůst a pokles hmotnosti je vždy pro kůži peklo.
@Helca83 Pamatujete si ještě název?, měla bych vážně zájem, už přemýšlím nad vším možným. ![]()
@Anonymní píše:
@Helca83 Pamatujete si ještě název?, měla bych vážně zájem, už přemýšlím nad vším možným.
Dohledala jsem to, je to Trilastin. V mem prvnim tehotenstvi se to jeste dalo koupit i v CR, pak uz bohuzel ne. Snad vam pomuze jako mne.
Ahojky. Jseš si jistá, že jsou to strie? Bakterie Bartonella má téměř stejný projev. Vypadá přesně jako strie. Zkus se prosím na to kouknout na Google.
@Joannka1
Ahoj, docela si me vyděsila. Jenže já ty strie mám po celé přední části to mi přijde, že na Bartonellu je moc.
Ahoj holky, v létě se mi na břiše udělali strie, žádný světlounký ale rudý až fialový. Připomínají strie po porodu do kterého mám hodně daleko. Teď je leden a strie jsou pořad stejné jako byly předtím, mažu je, používám i krém pro těhu a nic.
Přikládám fotku abyste věděli co přesně myslím, přijde mi že tomu dávám velkou péči a aspoň lehké zesvětlaní nevidím. Velmi me to trápí, je to přímo po celé přední části břicha.
Mate někdo zkušenosti nebo vás potkalo něco podobného?