Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zajít za praktickým lékařem a nechat si napsat něco na uklidnění. A pak ten psycholog.
Zavolej praktikovi (nebo popros kamarádku), ať ti napíše antidepresiva. Popiš mu sitauci. A pak ten psycholog/psychiatr.
Případně se spoj s nějakou neziskovkou ve vašem kraji, která se zabývá pomoci rodinám, kde má někdo takovou nemoc.
@Anonymní píše:
@divine woman a něco mimo doktory? Nějaké rady
Nemáš v rodině někoho, kdo by ti se vším pomohl?
1. zajdi si na psychiatrii pro léky
2. vstup do psychoterapie.
Neovládá tě stres, rozvinula se u tebe úzkostná porucha. jinak než kombinací léků a psychoterapie to nevyřešíš. Maximálně si k tomu přidáš ještě další zravotní problémy.
Jakékoliv jiné „řešení“ a nebo neřešení ti to celé jen zhorší.
To že se ti nechce k doktorům a to že se toho bojíš je sice složité ale skutečně cesta ven je to překonat a začít to řešit.
Komu ze svých blízkých se můžeš svěřit a požádat ho či jí o pomoc, aby tě třeba k tomu doktorovi doprovodil/a?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už půlroku se nacházím ve veliké a nejobtížnější stresové situaci, která bude trvat asi ještě hodně dlouho. Stala se totiž v mé rodině mamince velice těžká situace po zdravotní stránce a já už opravdu ani pomalu nemůžu spát, stres a strach a mě užírá každý den čím dál tím víc. Bohužel už nemám ani sílu na to řešit to s psychologem, protože se ve mně vyvolala fobie úplně z běžných věcí. Nevím už co mám dělat.. ten neskutečný stres a strach z toho co bude dál a jestli se vůbec maminka vyléčí.. bohužel nemám už ani sílu na to napsat sem co se stalo, nebo se o tom s někým bavit a už o tom nemůžu ani slyšet, protože o tom slyším pořád..
Každý den mě bolí žaludek, usínám každý den strašně pozdě a usínám klidně 1-2 hodiny, honí se mi každou vteřinou hrozné myšlenky, buší mi srdce strašně rychle, jsem opravdu ze všeho zničená, nemám chuť do ničeho, nemám chuť na nic a je mi opravdu hrozně. a tohle už trvá dýl jak 7 měsíců. Už kdysi jsem byla celkem velký stresák, ale tohle mě položilo ve všech strankách.
Prosím vás nevíte, co mám ze sebou dělat?
Je mi 19 let a ten strach o maminku je neskutečný.. neznám nikoho, kdo je v podobné situaci jako já.. všechno mě ničí. Už nevím co dál.
Chci jen, aby se maminka z té hrozné nemoci uzdravila a aby jsme už všichni byli jen zdraví.
Nic víc nechci..
Prosím já mám opravdu strach řešit svou situaci s psychologem, nechci si o tom povídat a myslet na to.. chci se prostě poskládat dokupy.. nevíte co mám dělat..?
Holčičko, to je hrozný. Když jsem tohle prožívala s dcerou, abych se nezbláznila, pouštěla jsem si do hlavy milovanou hudbu hodně nahlas. To mi pomáhalo.
@Anonymní píše:
Do lékárny a nech si poradit něco volně prodejného na uklidnění a spaní. Kozlíkové kapky, chmel nebo nějaký bylinný čaj. Ale léky jsou jako první pomoc mnohem účinnější. A taky uklidňuje dýchání podle Wima Hofa před spaním.
@Anonymní píše:
Tak určitě by bylo dobré mít někoho, kdo ti s tím vším pomůže. Kohokoliv, ke komu máš důvěru. Pokud na to budeš sama, tak to by bylo na palici pro každýho člověka.
@Uslava je to strašně složité.. maminčina nemoc pohltila všechno z rodiny a já s nechci dávat najevo, že něco se mnou je, všechno řeším sama ze sebou a je to čím dál horší.. nechci nikomu přidělávat problémy když už tak je toho v naší rodině tolik..
@divine woman zkoušela jsem z lékarny nějaké tabletky plné bylinek, které napomáhájí psychickému poklidu, ale vůbec mi to nepomohlo, dávám si každý den meduňkový čaj, ale s tím taky nic nepociťuji. Nějaké uklidnění nebo lepší spánek, nic.
Držet všechno v sobě a nikomu se nesvěřit je nejkratší cesta k celkovému zhroucení. Je ti 19 a je to máma. Ostatní v rodině jsou určitě starší a měli by se se situací vyrovnávat lépe než ty a pomoct ti.
@divine woman nechci nikomu přidělávat další starosti a dát najevo, že je něco špatně se mnou
Už tak toho je nad hlavu.. doufám, že mě chápete. Už tak jsem se překonala s tím napsat co mě trápí krátce zde.. já nevím.
A ty myslíš, že maminka by byla šťastná, kdyby viděla, jak jsi na tom a neřešíš to? Radši se přetvařuješ, ale to není rovný a upřímný vztah. Jestli mamku miluješ, začni rešit svoji situaci. Buď upřímná k sobě i k ní. Moc dobře víš, co máš dělat. Nikdo ti neuleví, musis si tu pomoc zajistit sama. Psycholog, psychiatr, léky na začátek. Zítra ráno to obvolej a řeš.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už půlroku se nacházím ve veliké a nejobtížnější stresové situaci, která bude trvat asi ještě hodně dlouho. Stala se totiž v mé rodině mamince velice těžká situace po zdravotní stránce a já už opravdu ani pomalu nemůžu spát, stres a strach a mě užírá každý den čím dál tím víc. Bohužel už nemám ani sílu na to řešit to s psychologem, protože se ve mně vyvolala fobie úplně z běžných věcí. Nevím už co mám dělat.. ten neskutečný stres a strach z toho co bude dál a jestli se vůbec maminka vyléčí.. bohužel nemám už ani sílu na to napsat sem co se stalo, nebo se o tom s někým bavit a už o tom nemůžu ani slyšet, protože o tom slyším pořád..
Každý den mě bolí žaludek, usínám každý den strašně pozdě a usínám klidně 1-2 hodiny, honí se mi každou vteřinou hrozné myšlenky, buší mi srdce strašně rychle, jsem opravdu ze všeho zničená, nemám chuť do ničeho, nemám chuť na nic a je mi opravdu hrozně. a tohle už trvá dýl jak 7 měsíců. Už kdysi jsem byla celkem velký stresák, ale tohle mě položilo ve všech strankách.
Prosím vás nevíte, co mám ze sebou dělat?
Je mi 19 let a ten strach o maminku je neskutečný.. neznám nikoho, kdo je v podobné situaci jako já.. všechno mě ničí. Už nevím co dál.
Chci jen, aby se maminka z té hrozné nemoci uzdravila a aby jsme už všichni byli jen zdraví.
Nic víc nechci..
Prosím já mám opravdu strach řešit svou situaci s psychologem, nechci si o tom povídat a myslet na to.. chci se prostě poskládat dokupy.. nevíte co mám dělat..?