Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Cotrimoxazol jsem na zánět MC dostala už několikrát a vždy fungoval jak měl. Ale když jsem chodila k jinému lékaři tak mi na to psal biseptol
@Markéta188 Tak to jsi mě potěšila. Pořád váhám, jestli zkusit ty nové, když se o tom píšou takové hrůzy (zvracení, horečka, halucinace, vyrážky a otoky), nebo se vrátit k Furolinu.
Skoro u všech ATB píšou tyhle vedlejší účinky ![]()
Záleží co ti sedne víc, pokud ti furolin nedělá dobře, tak bych se k němu nevracela
@Markéta188 píše:
Cotrimoxazol jsem na zánět MC dostala už několikrát a vždy fungoval jak měl. Ale když jsem chodila k jinému lékaři tak mi na to psal biseptol
A není to to stejné, jen jiný název?
Jinak ten Cotrimoxazol…je klasika u močáku, jen nejez nic kyselého…
Skoro mám chuť se na atb vykašlat. Problémy už nemám, ten Furolin mi za ten den a půl zabral. Mám i testovací papírky a nic to neukazuje špatně. Ale bojím se, že se pak najednou vzbudím se zánětem ledvin třeba ![]()
@Tarinka Tak to netuším, nikdy jsem složení nějak nepročítala, možné to je ![]()
Já aktuálně beru Amoksiklav, ale jsem ve 37.tt, jsou to penicilinova atb, která se dávají v těhotenství. Ale možná i za normálního stavu.
ATB rozhodně dober, na 90% se ti to vrátí zpět. S tím mám už dlouholetou zkušenost. Jako mladší jsem močák měla minimálně 5× ročně
@Anonymní píše:
Skoro mám chuť se na atb vykašlat. Problémy už nemám, ten Furolin mi za ten den a půl zabral. Mám i testovací papírky a nic to neukazuje špatně. Ale bojím se, že se pak najednou vzbudím se zánětem ledvin třeba
normálně to dober…když ti ty nový atb nic nedělají, tak to pořádně musíš doléčit, to by se to vrátilo zpět a taky se ti může stát, že je pak budeš jíst v kuse půl roku…
@Veerr ano dávají se i běžně, já je měla na angínu, ale jsou slabé a kdo bere častěji ATB tak mu nepomohou. Ale tuším ze jsou ve dvou variantách. Já mám nízkou hmotnost, takže jsem dostala ty slabější
@Markéta188 Já právě měla močák předloni 3× za sebou. Vždy jsem antibiotika dobrala. A jako bonus mám vždy z antibiotik ještě příšerný gynekologický zánět, a to se můžu cpát laktobacily 3× denně klidně. Takže představa, co mě teď čeká… I proto si pohrávám s myšlenkou to vyřešit přírodní cestou
Z těch všech léků na močové cesty a gynekologický zánět jsem se dostávala tak 2 měsíce, zničené zažívání, kožní problémy, oslabená imunita ![]()
@Markéta188 já je mám na týden po 12ti hod. Nevím, jak jsou silná, taky jsem stihla, ale teda začala zabírat až po 48hod od bolesti, ale prý to tak u nich je. Uvidíme, zda po dobrani budu ok, ale jelikož na konci 38.tt musím rodit, tak doufám, ze jo, už není čas ![]()
@Anonymní píše:
Skoro mám chuť se na atb vykašlat. Problémy už nemám, ten Furolin mi za ten den a půl zabral. Mám i testovací papírky a nic to neukazuje špatně. Ale bojím se, že se pak najednou vzbudím se zánětem ledvin třeba
Za mě dost blbý nápad, se na atb vykašlat. Může se ti to vrátit, případně opravdu přejít do nějakého chronického zánětu. A navíc tohle nedobírání atb nahrává vzniku rezistentních bakterií.
Já dostala Cotrimoxazol Al Forte 800 mg / 160 mg, 20 tablet na 10 dní
Všechny zdravím
Před pár dny jsem se probudila se zánětem močových cest. Dostala jsem antibiotika Furolin, ty jsem ale vydržela brát jen den a půl, kvůli celodennímu pocitu na zvracení. Lékař mi je tedy změnil na Cotrimoxazol. Bohužel jsem si to vygooglila a našla samé hrůzy. Prosím, co berete obyčejně na zánět močových cest vy, případně, máte zkušenost s těmito léky? Děkuji