Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Markéta188 Já právě měla močák předloni 3× za sebou. Vždy jsem antibiotika dobrala. A jako bonus mám vždy z antibiotik ještě příšerný gynekologický zánět, a to se můžu cpát laktobacily 3× denně klidně. Takže představa, co mě teď čeká… I proto si pohrávám s myšlenkou to vyřešit přírodní cestouZ těch všech léků na močové cesty a gynekologický zánět jsem se dostávala tak 2 měsíce, zničené zažívání, kožní problémy, oslabená imunita
Úplně ti rozumím! Měla jsem to samé.
U mě se to nakonec vyřešilo samo, když jsem vysadila HA. Nevím jestli to mělo spojitost, ale od té doby jsem neměla ATB ani kvasinky. Ještě jsem teda nasadila tabletky z Macy. A jednou týdně proplachuju rosalginem. Tak snad ti tohle období skončí brzo ![]()
@Veerr chápu že v těhotenství se nedávají silné. Můžeme být radi, že se nějaké dávat vůbec mohou ![]()
Tak snad ti pomůžou a přeji klidný porod a zdravé miminko ![]()
@Anonymní píše:
Všechny zdravímPřed pár dny jsem se probudila se zánětem močových cest. Dostala jsem antibiotika Furolin, ty jsem ale vydržela brát jen den a půl, kvůli celodennímu pocitu na zvracení. Lékař mi je tedy změnil na Cotrimoxazol. Bohužel jsem si to vygooglila a našla samé hrůzy. Prosím, co berete obyčejně na zánět močových cest vy, případně, máte zkušenost s těmito léky? Děkuji
Já kdysi trpěla hodně na zánět močových cest.
Pomohl mi hodně ROWATINEX je běžně dostupný v lékárně.
Zabral mi prakticky hned. Když jsem šla třeba ráno na záchod a bolelo mě to, hned sem si vzala tobolku a samozřejmě hodně zapila a pila celý den.
Nikdy mi nic tak rychle nepomohlo. A to jsem mívala i horečky, zimnici, brala kila brusinkových vitamínů.
Kup si ho, pij hodně vody nebo čaje, nesmíš bublinky a citrusové šťávy a sex (partneři si to pak předávají). Švagrová na to trpěla taky, dala jsem ji zbytek lahvičky a tyto rady a taky má klid.
Akorát jestli to máš Vážnější a doktor napsal atb tak bych se poradila ještě s ním popř. lékárníkem.
Taky teď beru Furolin a taky mi první dva dny bylo hrozně špatně. Volala jsem doktorovi a předepsal mi místo něj Urifos, jednorázové atb, ale jako možné vedlejší účinky má nevolnost také. Než jsem si ho zvládla vyzvednou (mezitím jsem brala dál Furolin), přestalo mi po Furolinu být špatně, takže ho teď asi už doberu. Jsem 16tt a údajně je Furolin léčba první volby i u těhotných, krom třetího trimestru, kdy se právě už píše většinou amoxicilin. K tomu Furolinu doporučuju probiotikum Lactocare, brát ho s trochou jídla a ideálně si k tomu koupit i Blokurimu - ta se pak dá brát dlouhodbě i jako prevence, to určitě já v těhotenství brát budu. Držím palce, ať se toho brzy zbavíš!
@Sat22 Urifos jsem dostala jednou na pohotovosti. Zabral okamžitě, ale do týdne byl zánět zpátky. Na kontrole u obvodního byli zděšení, jak mi něco tak drastického a silného mohli předepsat.
Ten Furolin fakt nedávám, už jednou jsem ho měla a myslela jsem, že skočím z okna.
Zatím kontroluji stav papírky a kdyby se cokoliv zhoršilo, začnu brát tedy ten Cotrimoxazol. Upřímně jsem se totiž ještě nedala dohromady po včerejším vysazení Furolinu, takže si na další léky netroufám. Žaludek mám stále podrážděný ![]()
Tak to jsem ráda, že jsem si ten Urifos nakonec nevzala. Já teda žádný příznaky nemám, v těhotenství je to často asymptomatický, a bílkoviny v moči asi zkontroluju až za týden a uvidím, jak dlouho ten Furolin podle toho brát. Drž se!