Dlouhodobý ranní kašel

11
17.7.13 21:50

Dlouhodobý ranní kašel

Ahoj, prosím poraďte. V březnu dcera (16 měsíců)prodělala kalsickou rýmu a kašel, který byl po měsíci přeléčem antibiotiky. Úspěšně. Bohužel po týdnu se dcera dostala nechtěně do styku s nemocným dítětem a vše jsme jeli na novo, ale s tím, že dlaší natibiotika už jsme nedostali, ale od té doby nás neustále trápí ranní kašel. Rýmu nemá, přes den zakašle zcela vyjímečně, v noci vůbec, ale po ránu se nás to pořád drží a já už jsem z toho opravdu nesvá. Od března je to opravdu dlouhá doba. RTG, alergologie, stěry..vše negativní. Jakékoliv sirupi a kapky prostě nezabírají..máte někdo podobnou zkušenost nebo radu? Moc děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
17.7.13 22:06

Zkus koupit fenistil kapky a dávat třeba týden - snižují hormon histamin - ten tvoří ten kašel. když nepomůže ani to, tak nevím…
může ho brát i delší dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.13 22:07

Rentgen plic dělali? Dcera měla náběh na zápal plic, tak furt kašlala a kašlala, tka nás poslala dětská na retgen, dala jí nějaké silnější ATB a přeštala kašlat, ale taky byla jak tuberák, ale to bylo koncem zimy.
Teď když se vrátila od moře, tak taky kašlala dávala jsem jí 7 kapek tusinu 3× denně a domácí cibulový sirup.
Ty a to kašle jen ráno? Nemá spíš jen vyschlé v krku ráno, že má v pokoji málo vlhko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.13 22:38

@Kelsey na tom vlhku něco bude :palec: ségra taky kašlala, pak si kupila do ložnice malý zvlhčovač vzduchu (mokré prádlo nepomáhalo) a od té doby je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolynaaa
18.7.13 07:30

Ahoj, syn také 16 měsíců prodělava aktuálně totéž. S rozdílem, že až od dubna. Taky dostal atb, které pomohly, předcházel hedelix, fenistil. Ale nemej žádné příznaky nemoci, nálada normální. Jen každé ráno a po odpol spaní chrchel, jak tuberak, davil se, několikrát i zvraceni… Hlenu. Každý ráno má k tomu v nose suchou nudli, kterou když dám pryč, celý den je bez rýmy i kašle. A výsledek? Rostou mu uz od toho dubna zuby a má to z toho. Aktuálně roste 6 naráz, tak má i teplotu. Taky by mne to nenapadlo, ale hrozně mi nehralo, jak je jinak úplně normálně naladen.

• Citovat
  • Upravit
11
18.7.13 08:30

Kelsey..rentgen jí dělali někdy v březnu a nic tam neměla..u moře jsme ted byli a ani to nepomohlo.Fakt jen kašle jen ráno..úplně slyšíme ty hleny..prostě jak když kašle kuřák..ale pak..celý den nic..a vlhko v pokoji máme..sucho určitě ne:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.7.13 08:33
@karolynaaa píše:
Ahoj..jakože že ten ranní kašel je od těch zubů? Taky nám před časem rostlo 5 najednou, ale zatím žádný nový přírustek a hlavně už jsou prořezaný, takže nevím zda by to mohlo být od toho..malá je jinak zcela v pořádku, ale bojím se, aby to neměla snad napořád..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.7.13 09:59
@broucinda píše:
Kelsey..rentgen jí dělali někdy v březnu a nic tam neměla..u moře jsme ted byli a ani to nepomohlo.Fakt jen kašle jen ráno..úplně slyšíme ty hleny..prostě jak když kašle kuřák..ale pak..celý den nic..a vlhko v pokoji máme..sucho určitě ne:(

Aha…, já jsem myslela, že má dráždivý a suchý kašel… já to tak toitž po nemoci mívám - i několik týdnů a právě to přeléčím antihistaminiky a je to zase fdobré… tak jsem si to tak nějak spojila 8)

Zkoušela jsi Stodal nebo Sinupret? Kámošky syn celou zimu kašlal, lítala s ním taky všude možně a nakonec mu pomohl sirup Stodal - využíval celé balení a bylo po kašli… je to homeopatický sirup. Moje dcera taky měla kašel, koupil a jsem tedy po vzoru kámošky Sodal, ale nezlepšilo se nic… tak jsem koupila Sinupret a ten jí za pět dní pomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.7.13 10:22
@3HE píše:
No zkusit to určitě můžem..ale popravdě tomu už moc nevěřím..vyzkoušeli jsme toho opravdu dost..už si můžu doma otevřit vlastní lékarnu:))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.7.13 10:34

@broucinda No… je to vždy - pokus, omyl, ale jsou to homeo a bylinky, takže to na rozdíl od chemie neuškodí… a když po cca pěti-8dnech dnech užívání zjistíš, že je to k ničemu, tak sirup vydrží v ledničce na další nemoc (kéž by teda žádná nepřišla ;) )
A enbo mě ještě napadá vyzkoušet léky na kašel ve stylu ACC… ale jestli je něco v této lékové skupině pro tak malé děti, to nevím…

Léky na kašel se dělí podle účinku - 1.na lehčí typy kašle - chemické:mucosolvan, ambrobene, stoptusin, příprodní: sinupret, stodal…
2. na horší kašel -… - ACC long, Mucobene… z přírdních už nic není.

Ty první jen tělu pomáhají vykašlávat, ty druhé mají výkonnější účinnou látku, která i likviduje bakterie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.7.13 11:09
@3HE píše:
Určitě vyzkouším..moc děkuji. Jestli to bude mít účinek určitě se ozvu:))Takže po obědě hned do lékarny:))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.13 11:27
@broucinda píše:
Kelsey..rentgen jí dělali někdy v březnu a nic tam neměla..u moře jsme ted byli a ani to nepomohlo.Fakt jen kašle jen ráno..úplně slyšíme ty hleny..prostě jak když kašle kuřák..ale pak..celý den nic..a vlhko v pokoji máme..sucho určitě ne:(

zkus pár dní dávat míň mléčného, míň pečiva, sladké, že to strašně zahleňuje, třeba kdyby si vysadila potraviny, které obsahují co píšu, tak možná by bylo vidět zlepšení.
Jinak se taky přikláním k názoru, že by to mohlo být i od zubů :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.13 11:29

Zkus i ten cibulový sirup. nakrájíš cibuli, smícháš s cukrem, cibul pustí šťávu a tu pak po lžičkách dávej je to právě na kašel, maskuji to děckám do štamprlky juice lžičku cibulového (sama to tak taky piju) že jinak mi to přes krk neprojde moc cibulové příchutě na mě :oops: :mrgreen: ale pomáhá nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.7.13 06:57
@3HE píše:
Ahoj..tak jsem byla v lékarně pro ten Stodal, protože ten Sinupret jsme již už zkusili a bez efektu a Stodal je až od dvou let:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.7.13 06:58
@Kelsey píše:
ten jsem jí vařila cca 10 dnů..sand trochu myslím zabral, ale kašel po ránu je stejnak pořád:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí