Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, jak dlouho vám přes den vkuse spinká mimčo (nemyslím v kočáře, ale normálně v postýlce). Ptám se protože mi spí 3h někdy o něco méně, ale někdy i více a většinou se ostatní diví, tak mě zajímá jestli to má někdo taky tak…
@Alyss1 píše:
Starsi to tak mel. I ctyri hodiny
ty jo, o tom si muzu nechat zdat.
Moje mala si spi jak se ji chce. Je ji cerstve 7m.
Pokud vstane na snidani v 5-6 rano, tak si po flasticce jeste hodku zdrimne. Pred polednem vyzaduje vetsinou jeste jedno spani, ale vic nez 1h neda.
Po obede strasi par hodin a pak zacne byt hoooodne mrzuta, chce spat. Kolik toho naspi se lisi den ode dne. Nekdy ji staci 30min, obcas usne i na 2h. Ted v tech vedrech se ji chce vic spat mi prijde.
Moje prvorozená spávala běžně v tomto věku odpoledne i 4 hodiny.
Dopoledne hodinku a v noci od 9 večer do 9- 10 dopoledne ![]()
Bohužel u dalších dvou dětí už se takový spací zázrak nekonal ![]()
Syn jeste v roce a pul prospal i 18 hodin denne. Ted skoro ve čtyřech spi celou noc a pres den ty 2 hodiny da. U nás to okolí taky dost resilo, ale přikládála jsem to závisti
doktorka to neresila
@bigl píše:
Moje prvorozená spávala běžně v tomto věku odpoledne i 4 hodiny.
Dopoledne hodinku a v noci od 9 večer do 9- 10 dopoledne
Bohužel u dalších dvou dětí už se takový spací zázrak nekonal
Ty jo, tak to jste měla ještě většího spáče teda…
@Lucimom Jo, ona už má 12, ale spavá je dodnes. Večer by vydržela, ale když ji o víkendu někdy nechám, tak ji budíme k obědu ![]()
Syn bude v říjnu tři roky a pořad spava i 3 h přes den
když byl takhle malý, spaval přes den 3× a spal dlouho. On je spave dítě. Spí dobre i v noci
Mela jsem spací obě deti. 3-4hodinovky po obědě zádný problém. Spaly takhle odpol klidne i v peti letech.
A jsou to spáči pořád, 14ti letý syn vstane o vikendu pred polednem a dcera 9 let tak kolem pul desátý.
Asi to mají po me, jsem taky spáč ![]()