Jak se nenechat vytočit potomky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.6.17 14:34

Jak se nenechat vytočit potomky?

Ahoj holky,

nezlobte se za anonym, ale sama se za sebe stydím, že jako rodič selhávám. Chtěla bych tady načerpat konkrétní a hlavně konstruktivní rady, jak se nenechat vytočit dětmi a zůstat v klidu i třeba po hodině činnosti.

Co je kámen úrazu? Uspávání. Dokud byl jenom jeden, bylo to v pohodě, miloval čtení, četla jsem 2-3 pohádky a pak jsme zazpívali a šlo se spát. Ale jak jsou dva, tak je to pořád vymýšlení blbostí v posteli, i u čtení, i u zpívání, pořád zlobí. Když dám menšího do postýlky, vyloženě si vyřvává, že chce být u většího (a nechat ho tam nemůžu, protože už by mohl vypadnout a ublížit si a je schopný takhle řvát třeba hodinu). Trvá to někdy i hodinu a půl. Jsem „řežimová“ matka, chci aby po obědě spali, navíc když je nedám spát, nezvládnou to v pohodě, vím, že menší vytuhne třeba v pět a pak je zas problém večer a větší je pak na zabití. Muž s tím problém nemá, jemu to menší nedělá (ví, že muž ho do postele nevezme - ano je to moje chyba, že ho vytáhnu z postýlky, ale já mám vážně strach, že si něco udělá, že vypadne a já ho nestihnu chytit…).

Na co se ptám? Hlavně jak zachovat klid, nekřičet (na konci už mi to fakt nejde)? Jsem na ně teď hodně sama, muž má náročnou práci a dokončuje školu, i tak se snaží, ale snažím se i já mu hodně ulehčit. Babičky moc hlídací nemáme a kluci byli tenhle půl rok dost nemocní, hlavně větší.

Co vám funguje, abyste se třeba v duchu zasmáli, jak kluci vymýšlí blbosti a nerozčilovali se, nenechali se vytočit?

Děkuji moc! :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.6.17 14:41

1. je nesplnitelná požadavek na sebe samu, čekat že vás děti nikdy nevytočí. A selhávající rodiče vypadají jinak.

Usíná malej dobře v kočárku? Že byste šli na kratší procházku, dokud malej neusne, pak ho nechat spát v kočáře a uspat samostatně staršího v posteli? Poku tedy bydlíte v nějakém větším domě, tak v kočáře na balkoně, v nějaké houpací věci nebo tak něco.

Příspěvek upraven 19.06.17 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.6.17 14:42

Jak se nevytočit neporadím, to neumim :mrgreen: Ale s tim spanim, dokud mi spaly po obedě dvě děti naráz, tak zásadně odděleně, mladší normálka v postýlce a starší v ložnici, mohl si tam třeba prohlížet knížku a buď usnul nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
19.6.17 14:44

Mám jedno dítě a kolikrát se taky nechám vytočit, malá je od malinka uřvaná, nespící, nejedlík, strašně na mě fixovaná a teď má super období vzdoru:D je to i mou povahou, jsem nervák a vím, že si to hodně dělám sama, tím, že si něco naplánuju, že to bude tak a tak a dítě pak nechce spát apod. Tak se vlastně nervuju, že mi tím hatí plány:D Takže jedna věc je to, nic si neplánovat a slevit z tvých režimových opatření:D
Druhá věc je, že jsem na dítě taky pořád sama, muž furt v práci, babičky taky nehlídací a už mi pak z toho hrabe. Takže druhá věc je vybojovat si i nějaký čas pro sebe, jednou za čas nechat třeba celou sobotu děti tátovi nebo někomu jinému a odjet třeba za kamarádkou nebo jinde načerpat síly. Já se pak cítím úplně jako nový člověk, ale mám takový den, spíše pár hodin opravdu jen jednou za uherský rok a vím že bych to potřebovala pravidelně:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.17 15:04

Zkus brat horcik, mne pomaha, jsem mene podrazdena a vic vydrzim bez kriku. Taky vim, ze bych si pripadnou scenu vycitala, takze se snazim ovladat, i v tom nejvetsim naporu nervu na tom myslim. Hrozne me to jeden cas stvalo, ze jsem vlastne potrestana dvakrat. A. Deti zkousely, co vydrzim a voraly se mnou B. ja si pak cely vecer vycitam, ze jsem kricela :( A nebud na sebe tak prisna :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.6.17 15:46

Naucit se i v cajmrsku odpoutat se. Kdyz byly nejstarsimu dva roky a prostrednimu dva mesice a hlidala jsem jeste dvouletyho synovce, vyvinula jsem techniku :mrgreen:
Predstavila jsem si plaz a kazdej detail na ni. Ze jsem v houpaci siti, ze tam rvou racci…sumej palmy…a najednou se detatka uklidnila. Fakt to funguje. Vyber si nejaky hezky misto a tam se v duchu odeber. Odpoutas se od deti, od stresu, jsou jak zviratka, citej to. A jak narusis tu smycku jecici dite-vytocena matka-jeste vic jecici dite, situace se uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
19.6.17 16:07

Po obede davat spat kazdeho do jine mistnosti. Pohladit, pusu a dobrou noc. Vecer to same plus precteni pohadky. Tu cist klidne v obyvaku, aby si zvykli, ze v posteli se proste spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
19.6.17 16:41

Jal bych dávala spát děti postupně. A po obědě třeba jen mladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
19.6.17 16:44

Já měla za to, že je to o puboších, bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie