Bývalý mi dluží peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
14.11.14 13:27
@JLP píše:
Ale no tak, dámy… Mazlík se sice otřel o naše inteligenční kvocienty, ale zatím jako jediný dává zakladatelce konstruktivní rady ;)

Přesně tak. Nevím, co by mě na jeho příspěvku mělo urazit. Když napíše „většina tady“ nemusím se hned přiřazovat do skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
14.11.14 13:27

@JLP
No tak za chyby se hold plati, takze jestli je to takova castka, ze ma smysl se soudit, tak hura do toho :palec:
A uz mlcim, protoze moje inteligence mi nedovoluje dal premyslet :mavam:

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
14.11.14 13:29

@Mazlik85 já myslím, že je to logický myšlenkový pochod „je dost inteligentní na to, aby to prokoukl?“ Nebo taky opačně „je dost hloupý, aby na to skočil?“ To už je na zakladatelce, jak to zhodnotí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
14.11.14 13:32

@samurajka Ale no tak - to skoro znělo, jako že ses urazila ;) ale věřím, že tu nikdo nechtěl urazit nikoho - jen opravdu logické myšlenkové pochody, kdy i podvědomě přemýšlíš, jestli daný člověk má na to, aby určitý fígl prokoukl nebo ne… O tom byl podle mě ten příspěvek - možná lehce ironický, ale příliš obecný na urážení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
14.11.14 13:33

A omlouvám se, že neporadím - já bych uměla bohužel akorát rýpnout do situace půjčení 50k bez smlouvy ;) ale zajímaly mě právě zdejší rady - bohužel zatím jen jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.11.14 14:00

@artur junior Netuším, proč bys neměla mít nic v ruce. Peníze šly převodem, takže máš důkaz. On nemá důkaz že splatil. Máš nějakou písemnou komunikaci, kde dluh nepopírá, ale píše, že nemá na vrácení? To pomůže, ikdyž to taky není nezbytné. To by na případnou žalobu mělo bohatě stačit. A fakt není potřeba právník za 2400,– na hodinu :-D to je celkem dobrý vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
14.11.14 14:04

Podle mě je reálná šance, že to tak daleko nenechá dojít a peníze vrátí, jemu se soud o tak malou částku taky nevyplatí. Takže zkus nějakou fintu ať podepíše půjčku a pak uvidíš. Schovej všechny sms, maily…mě to, co píše Mazlík 85 příjde logické. A co se třeba domluvit na nějakých splátkách? Ty bys měla laespoň něco a třeba bez soudu…ale to už bych si „ošéfovala“ písemně a s právníkem.
A pokud nic nepodepíše, tak bych munapsala nebo zavolala a rozhovor si nahrávala, vyhrotila situaci a donutila přiznat, že jsi mu půjčila a peníze ti nevrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.11.14 14:22

@BaMaK ona od něj ale nic podepsat nepotřebuje. Uznání dluhu by bylo sice fajn, ale to z něj předpokládám nedostane. Spíš bych ho postrašila předsoudní výzvou a pak nezbyde než žaloba. Ale šance na úspěch je poměrně dost velká. Zvlášť pokud má nějakou tu komunikaci, kde půjčku nepopírá. Pak není moc co řešit. Ale taky si myslím, že s dobrým bububu to k soudu dojít nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.14 23:17

@BaMaK Samozřejmě, že jsem splácení navrhovala, bohužel marně. On hodně mluví, naslibuje, ale čin žádný. Soud beru jako krajní řešení. Ale už mi pomalu dochází trpělivost. Proto mě zajímalo, jestli někdo nemá podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.11.14 23:21

Ze 50 tis. Muj byvaly mi dluzi 450 tis:D. Dodnes mi nic nevratil a ani se nesmazi aby vratim a to ma vyplatu 35 tis a bydlu u rodicu ve spravenem patre za moje penize. Muzu te ujistit ze 50 tis nic neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.14 23:34

@Mazlik85 Děkuji za rady. Nemyslím si, že by mi něco podepsal. A trik s mýlkou účtu asi taky nebude to pravé. Téměř po roce se takto dožadovat peněz mi přijde minimálně zvláštní. Ale řešit to chci a budu, potřebovala jsem asi hlavně ujistit, že vynaložené peníze za advokáta nebudou zbytečné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.14 23:40
@Aneta361 píše:
Ze 50 tis. Muj byvaly mi dluzi 450 tis:D. Dodnes mi nic nevratil a ani se nesmazi aby vratim a to ma vyplatu 35 tis a bydlu u rodicu ve spravenem patre za moje penize. Muzu te ujistit ze 50 tis nic neni..

To mě samozřejmě moc mrzí, ale to že někdo někomu dluží víc přeci neznamená, že to nechám být. Ani to nezmenší můj problém. Závidím vám, že pro vás 50 tisíc nic není, pro mě je to dost velká částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
15.11.14 08:15

Ahoj, nepročítala jsem celou diskuzi, jen příspěvek zakladatelky :) podle mně moc šancí nemáš, ex mi oficiálně dluží 50 000kc, měli jsme i 2 soudy a protože je z něho celostátně hledaná osoba nemám do dnes nic..je to už cca 5 roky, u soudu po několika posudcich šla cena věci dolů, takže nakonec mi uznali cca 10 000 kč a řekli že je dostanu až někdy nastoupí výkon trestu. Borec oblbuje mladé maminky, tahá z nich prachy a pak odejde…nechápu jak takový člověk může na svobodě fungovat…no svině mají štěstí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.14 11:00
@saiimona píše: …no svině mají štěstí :evil:

S tím naprosto souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
15.11.14 11:17

@artur junior podle mně je to boj s větrnými mlýny! EX se neobtěžoval ani přijít k soudu (proč taky, hned by ho vzali do vazby) ale to že ostatní by platili 50 000 Kč za nedostavení k soudu to už soudy nezajímá! A když jsme PČR oznámili, kde se nachází, tak jen zavolali na jeho číslo a ještě se divili, že jim telefon nevzal… :roll: prostě pokud není smlouva a nemá zakladatelka nic písemně (i kdyby měla) není jisté, že ty peníze dostane… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna