DM II. typu a těhotenství

1780
25.1.17 10:01

DM II. typu a těhotenství

Zdravím lidičky :mavam:
Podobné téma jsem nedohledala, tak zakládám tuto diskuzi.
Jsem na začátku těhotenství, dle internetových kalkulaček jsem cca 5.tyden, k mudr jdu až za 14 dní.
Mám cukrovku 2. Typu, nyní cca 2 roky jsem měla vzorove hodnoty, tudíž jsem neuzivala žádné léky…
Od doby, kdy vím, že jsem těhotná, možná i chvíli před, než jsem to zjistila, si merim cukr, z důvodu, že se mi občas udělá dost zle…na lačno ráno, když vstanu mivam kolem 5ti, dnes třeba 5,1, ale znepokojuje me, že třeba dnes po snídani, kdy jsem mela jedno michane vejce na cibulce a půl celozrnného rohlíku, mi po hodině cukr vyletěl na 7,4 :( nebylo mi nějak zle, ale poznala jsem to na sobe, tak jsem se šla změřit…je tahle hodnota po jídle, které nebylo sladke, normální?
Bojim se abych miminku nějak neuškodila :(
Jsem po ZT a v prvním tehu jsem zase mela hodnoty moc nizke…
Mé diabetolozce se momentálne nemohu dovolat, tak hledám rady alespoň zde.
Pokud s tim máte nektera zkušenost, budu ráda, když me uklidnite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102486
25.1.17 10:06

@Martulka23 Mě to přijde OK, když vezmu, že pro náhradní test na těhotenskou cukrovku, když nejde udělat klasický by měla být hodnota po 2 rohlících do 7,8 za tu hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
25.1.17 10:30

@j.a.n.i1 to jsem trochu klidnější, ale zase když se dělátesty na tehu cukrovku, takse pije ten sladký nápoje ne? Potom by mi urco cukr vyletěl ještě víc :( ale děkuji za uklidnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102486
25.1.17 10:32

@Martulka23 nene, koukni sem http://tehotenskacukrovka.cz/…rdni_snidani a tady http://www.tehotenskacukrovka.cz/…y/cile-lecby takže myslím, že můžeš být v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
25.1.17 10:56

@j.a.n.i1 moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie