Dnešní den na nic

963
13.7.10 20:05

dnešní den na nic

Ahojda těhulky,

tak jsem si dnes zajela na pohotovost, protože mě od rána děsně bolí kyčle, třísla a stydká kost, jednou mi ztvrdlo bříško a hlavně se tam malá tak štorcuje, že to je hodně nepříjemný. Tak jsem radši jela, jelikož bolestí ani necítím stehna a levá kyčel mě asi umoří bolestí. Doktor mě změřil čípek a juknul, jestli nám bije srdíčko, ani mě nevyšetřil, nic. Řekl, že je to dobrý, ale že vzhledem k tomu, že jsem o první mimi přišla ve 23.tt, tak že bych si mohla jít i lehnout na pár dní do nemocnice. Teď jsem 28.tt a krom tohohle mi nic není, čípek má 38 mm a je chycenej stehem, aby držel. Stehu si ani nevšimnul :-D Takže na hospitalizaci kašlu, protože si myslím, že dělat někde 3 dny pokusnýho králíka, když se roztahuju, fakt nemusím. Myslím si, že tohle by mělo být asi vcelku normální, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
13.7.10 20:11

Mě když začala bolet stydká kost a tuhnout bříško, tak mi hrozil předčasný porod. Shodou okolností jsem zrovna měla kontrolu, doktor chtěl také hned do nemocnice, ale ležela jsem doma. Ve 32.tt. jsem měla CS 6, takže buď hlavně opatrná, ať malého „nevyklopíš“ moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
13.7.10 20:17

No já mám CS 1 a to jen proto, že čípek se posunul více ke středu, jinak se nezkracuje a ani se neotvírám. Spíš jsem jela, abych uklidnila manžela, který mi tu panikařil, že nám určitě něco je, ale doktor mě pořádně ani nevyšetřil a dokud jsem mu neřekla o předchozím těhu, tak nebyla hospitalizace nutná. Takže jsme s manželem usoudili, že to bude spíš jen pro srandu králíkům. U svýho gyndaře jsem byla ve čtvrtek a bylo vše ok. Tak snad kdyby něco, okamžitě pádím. Hlavně mám doma stejně nakázaný klid na lůžku, tak ležím s podloženýma nohama a trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.7.10 20:23

Také si myslím, že doma člověk sice také trpí, ale nestresuje se, je prostě doma. Stačila mi porodnice a strááášně jsem se těšila domů. Paradoxně jsem pak „přenášela“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
13.7.10 20:26

No, já nemocnice od tý doby, co jsme přišli před dvěma lety o mimíse, tak nesnáším a spíš bych tam porodila, než doma. Doma ležím, relaxuju a dobrý. Jen to prostě z těch kyčlí přes tu stydkou kost tak děsně tlačí no. Ale asi budu po mamině. Ta říkala, že od půlky každýho těhu měla pocity, jak když jí na stydký kosti někdo stojí a že někdy nemohla ani sedět. Takže dědím samé lepší věci.Navíc malá od 13.tt utlačuje nervově cévní svazky malé pánve, tak si říkám, bůhví, jestli není naštorc nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.7.10 20:33

Luciashek - ja Te chci jen trochu poveselit :wink: -
ja vim, ze po bitve je kazdej general, ale ja jsem v 1.teh. lezela v nemocnici 3× (vzdycky jen na par dni,vicemene pozorovani,klid na luzku,magnezium v kapackach),a zpetne jsem rikala,ze to bylo mnohem veselejsi nez lezet doma a cucet. Vzdycky jsem kapla na docela dobrou holcinu,ze jsme pokecaly,sestricky kolem nas skakaly,4×denne doktor(byla jsem dost vyklepana z predcas.porodu,porad mi tvrdlo bricho,takze jsem mela pocit,ze kdyby neco,muzou zasahnout okamzite,a ne ze se budu sama doma rozmyslet,jestli se jako neco deje nebo ne-jednou jsem si ho zavolala i v noci).Tenkrat ani nebyly tv na pokojich (dneska uz casto jsou)-tehdy jsem chodila sledovat Ptaky v trni do „spolecensky mistnosti“ :lol: ,kazdej den za mnou prisla bud mama,nebo segra,po praci manzel (doma jsem byla cely dny sama jak kul v plote,rozhodne za mnou denne nechodili) …
To pisu jen abys nevesela hlavu, ze kdyby to tak nakonec dopadlo, tak se neboj, lezet par dnu v nemocnici neni zadna hruza. Samozrejme ze tenkrat jsem se tesila taky vzdycky domu,ale kdyz jsem pak prisla,tady zalehla ..... :roll: …tak bych se tam kolikrat i vratila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.7.10 20:34

Ted jsem si precetla co se Ti stalo minule, tak to me mrzi, to jsem nevedela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.7.10 20:40

Ta stydká kost tedy fakt dokáže být nepříjemná. Zrovna byly ty velké závěje a já chodila jako připos… Pak jsem tedy mohla jen na WC a stačilo. Také jsem si užila :lol: Proto se říká radostné očekávání :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
13.7.10 21:34

Mě taky brzy začla bolet spona a celý spodek někdy kolem 25. týdne. A taky mi hrozili předčasným porodem že se mimi tlačí už dost dolů. A taky jsem rodila o měsíc dřív. Ke konci už jsem nemohla chodit skoro vůbec. Tak opatrně, odpočívej. Já měla nařízený klidový režim ale vyloženě ležet jsem nemusela. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
13.7.10 21:52

Luciashek mám ted přesně co ty + do toho ještě poslíčky, no ta bolest spodku už je k nevydržení, takže zítra jdu mimořádně k doktorce a odpo ti sem písnu, jestli je to normální nebo ne :-)

P.S.: Jo a jsem 29.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.7.10 23:52

Holky, silne doporucuji precist si poradny na www.porodnice.cz , konkretne Dr. Koucky a zjistite, ze Vas stav je nejspis naprosto fyziologicky, neni nejspis zadny problem, CS o riziku predcasneho porodu nic nevypovida, je to nejmene 20 let zastarala metoda, „dite nizko“ nic neznamena, cerklaz nic neresi, spise riziku predcasneho porodu nahrava (bohuzel!!!) a klid na luzku predcasnemu porodu nezabrani. Pak si muzete udelat celkem nezavisly obrazek o svych lekarich a jejich touze po vzdelani. Je mi lito, ze Vas stresuji klidem na luzku, nitrozilne podavanym magneziem (u nehoz je prokazano vysoke riziko nejen pro plod, ale i pro matku!!! - navic predcasnemu porodu nezabrani, maximalne ho oddali o 2 - 3 dny, ale za janou cenu…), pobytem v nemocnici, kdyz je vlastne vse v poradku. Asi to pisu dost tvrde, nechci se Vas dotknout, opravdu ne, spis je toto smerovano lekarum, ale posudte po prostudovani te poradny na www.porodnice.cz . Ve znalostech hrave predbehnete sve gynekology. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.7.10 07:03
Lindusa píše:
Holky, silne doporucuji precist si poradny na www.porodnice.cz , konkretne Dr. Koucky a zjistite, ze Vas stav je nejspis naprosto fyziologicky, neni nejspis zadny problem, CS o riziku predcasneho porodu nic nevypovida, je to nejmene 20 let zastarala metoda, „dite nizko“ nic neznamena, cerklaz nic neresi, spise riziku predcasneho porodu nahrava (bohuzel!!!) a klid na luzku predcasnemu porodu nezabrani. Pak si muzete udelat celkem nezavisly obrazek o svych lekarich a jejich touze po vzdelani. Je mi lito, ze Vas stresuji klidem na luzku, nitrozilne podavanym magneziem (u nehoz je prokazano vysoke riziko nejen pro plod, ale i pro matku!!! - navic predcasnemu porodu nezabrani, maximalne ho oddali o 2 - 3 dny, ale za janou cenu…), pobytem v nemocnici, kdyz je vlastne vse v poradku. Asi to pisu dost tvrde, nechci se Vas dotknout, opravdu ne, spis je toto smerovano lekarum, ale posudte po prostudovani te poradny na www.porodnice.cz . Ve znalostech hrave predbehnete sve gynekology. Linda

Pak si můžete udělat celkem nezávislý obrázek? a z čeho ta nezávislost jako bude pramenit, z odpovědí Mudr. Kouckého, tzn 1 lékaře… opravdu velice nezávislý obrázek…

Přijde mi velice odvážné, co zde píšeš.

Prostudujte si www.prodnice.cz a ve znalostech předčíte své gynekology?

Včera bylo vedro jako prase a jak vidno, mělo své následky.

Nemám asi sílu psát a polemizovat o tom, že dítě, které je nízko, tlačí na porodní cesty a ty se pak otevírají, že kdyby bylo magnesium tak nebezpečné, žádný lékař by si je NEDOVOLIL budoucí mamince dávat a že NIKDO, kdo si přečtě nějakou internetovou stránku NEMUŽE v ŽÁDNÉM případě jakýmkoliv způsobem dosáhnout vědomostí a znalostí člověka, který studoval 6 let, natož ho v těch vědomostech předčit!

Jinak všem pěkný den a zakladatelce diskuze úlevu od bolestí a dalších aspoň 10 týdnů miminka v bříšku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.7.10 10:00

Tady jde spíš o to, že má člověk klidový režim, protože já jinak tahala dřevo do kamen,… a to se nezlob, ale v tom případě by to možná fakt hrozilo. Kroužek mi doktor nedal, protože prý je na nic. Nicméně malý byl po porodu dost zmáčklý, celá jedna strana hlavičky a to mi říkali i v porodnici, že byl prostě moc sestouplý do porodních cest.
To, že to říká dr. Koucký, je mi naprosto jedno, raději budu klidovat a miminko donosím, než se spoléhat na něj a příp. porodit dřív. Na něm si toho pak vezmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
14.7.10 10:25

Luciashek, já měla tyto problémy také u prvního těhotenství a plně jsem donosila. Naopak u druhého jsem je neměla a o dítě přišla také ve 23.týdnu. Takže myslím, že s předčasným porodem to nesouvisí. Překvapuje mě, že ti dali steh, bylo mi řečeno, že už se to nedělá a pro příště mi ho nedoporučují. Pouze jeden lékař říkal, že by to bylo řešení. Ale nějaký význam to jistě má, když už ses posunula tak daleko. V kolikátém týdnu ti steh dělali? Ať ti prcek v bříšku zůstane co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
14.7.10 10:56

Steh mi doporučil můj gynekolog. Nikdy nepřišli na to, proč jsme o malého přišli. Řekl mi, že nemůže vyloučit nedostatečnost hrdla a proto mi doporučuje steh. Dělali mi ho ve 14.tt a drží. Já jen doufám, že se té naší berušce tam bude chtít zůstat. Dneska je už chudáček nějaká uvařená z horka, tak se tam sotva 3× otočila a spinká. Já jen prostě panikařím, moc se o mimi bojíme. Víc jak rok jsme se pokoušeli znovu otěhotnět než se to podařilo. Tak doufám, že jí donosím aspoň do 38.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí