Dnešní kontrola po špatných tripple testech

17058
6.4.10 14:58

Dnešní kontrola

Ahoj holky,tak píšu,jak jsem slíbila.Před pár dny jsem psala o výsledcích screeningu a nejistotě.Můj doktor mi řekl,že výsledek 1:300 DS by moc neřešil,že je důležité,že ultrazvuk vyšel dobře.Dokonce mi řekl,že jeho manželka měla riziko 1:8 a mají zdravé mimi…tak mě to uklidnilo.Říkal,že testy vychází falešně pozitivně.19.4.jdu na triple testy.Jinak podle délky bychom měli být 14+4.To to letí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17050
6.4.10 16:39

Ahoj,ono stačí se seknout v přesném dni,kdy se má udělat odběr krve + pak ten utz screening a pak se hodnotí výsledek,stačí pár dní jinak a výsledek je taky jiný,falešný třeba. A u trippl testů, tak ty výsledky jsou ještě častěji falešné. tomu nevěřím vůbec. jakmile by se ukázalo riziko Downa. Tak přeju hodně štěstí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.4.10 18:50

Na tripple bych vubec nechodila. Udelat jeste nepresnejsi test po testu s vysokou uspesnosti, to mi prijde na hlavu postavene. Zkratka bych odmitla, zbytecne bys pak kvuli nemu mohla jit na amnio, pro me tento test za soucasne moznosti prvotrimestralniho screeningu uplne pozbyl smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
6.4.10 18:56

Jani,
gratuluju k dobrým zprávám! :dance:

Čičinko, úplně s tebou souhlasím. Doktoři sami říkají, jak se od triplů jinde upouští právě pro jejich nespolehlivost. Nechápu potom jejich smysl, kór když je tu nyní prvotrimestrální screening. Já na něm byla také, triply mě teď čekají za týden, i když jsem si myslela, že už je nebudu muset podstupovat. Každopádně věřím tomu screeningu, na plodovku bych kvůli triplu určitě nešla, to by to riziko muselo být tak 1:10 :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.4.10 20:30

já jsem se o tom bavila s mojí gyndr a ona přiznala, že posílá jen kvůli svému svědomí,aby měla jistotu,že poslala na všechny vyšetření,jinak pro mě to neměo význam naprosto žádný,ani jsem nečekala na výsledky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
6.4.10 21:04

No sama jsem na tripple tessty zvědavá,hlavně teda na výsledek.Spíš ale dám na kontrolní ultrazvuk na genetice,což bude 5.5. Je to teda dlouhá doba,ale uteče to jako voda a to bychom se už měli dozvědět, jestli je to kluk nebo holčička :lol: Sám doktor říkal, že testy vychází falešně pozitivně,já jsem to ale neodmítla.
Jinak mě překvapuje, jak rychle reagujete a jak je tu živo :palec: Paráda, jsem zaregistrovaná ještě na jiných stránkách a tam je to na bodu mrazu, tady se mi líbí víc :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.4.10 21:52

jančo, mě se to tu taky líbí..:) taky jsem ještě jinde,ale tam mi to přijde mimo…mojí kategorii,snadno řečeno:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.4.10 06:44

souhlasim s doktorem
kdybys sla na amnino, tak budes mit 3× vetsi riziko, ze kvuli amniu potratis, nez ze budes mit dite s DS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
7.4.10 08:10

holky chtela jsem se zeptat co je presne ten tripl test??? ja jsem se bohuzel az tak daleko nedostala-viz muj podpis ale zajimalo by me to kdyz tady ctu na neho negativni nazory,diky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
7.4.10 09:48
kkattty píše:
holky chtela jsem se zeptat co je presne ten tripl test??? ja jsem se bohuzel az tak daleko nedostala-viz muj podpis ale zajimalo by me to kdyz tady ctu na neho negativni nazory,diky za info

je to odběr krve v 16.tt :wink: , z toho zjištují to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
7.4.10 09:58

Kkatty
tady trocha teorie o triple testu :wink:

http://www.e-miminka.cz/…triple-test/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek