Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, s tou vodou si nejsem jista, kluk to mel taky a o vode mi nis nerikali. Zustalo to i po porodu, bral od narozeni preventivne ATB az do jednoho roku, nemel problemy a posledni UTZ uz mel v poradku. Delali mu i jiny vysetreni, rentgeny, radioaktivni latku atd. Kdyz nezjisti reflux ( vraceni moce z mocaku do ledviny), neni to zas az takovej problem, ma ji jenom proste vetsi a musi se to hlidat. Kdyz ma reflux, chodi se tusim na operaci
Ahoj, v těhu mi to u Vítka nezjistili, po narození na UZ ano. Má obě rozšířené, ale ledviny apod jsou v pořádku. Cca co 6týdnů odebírám moč pro kontrolu a chodíme do nefr. poradny. Jednou za 3-4 měsíce se dělá UZ. Zatím stav od narození nezměněn, ale ten reflux by se vyšetřoval v případě zhoršení. Když má horečku, musím přinést automaticky moč, aby zjistili, zda to není urologický problém, ale jinak je to vše v pohodě a Vítek vede plnohodnotný život ![]()
Takže neboj, BUDE TO V POŘÁDKU!!! ![]()
Mojí dcerce to zjistili taky po narození už v porodnici. Od té doby nás hlídají na nefrologii, chodíme pravidelně na kontroly, ale zatím se nám to nezhoršilo, ba naopak a doktor nám říkal, že u některých dětí to po narození bývá často, ale s věkem se to samo spraví. Tak se neboj, třeba to nic nebude.
Ahoj, tak nám to řekli až v porodnici a to jsem absolvovala genetický UTZ, kde to přeci muselo být vidět. Byl to docela šok, ale teď je mu přes rok a má to v normě, byli jsme jen párkrát na nefrologii, na UTZ a při teplotě nařízeno odběr moči. Takže se toho neboj, snad se to samo upraví.
ahoj holky chtela bych se zeptat jaky je spravny rozmer ledvinovych panvicek jsem nyni ve 29tt a mame 11,2 12mm uz se nezvetsuji a zustavaji stejne,muj dr Polák-Olomouc mi rikal ze norma je do 10mm ale vsud na netu ctu ze kolem 5 mm tak nevim ??jsdem z toho jelen ![]()
ono se to mění, ale myslím si, že to máte v normě, neboj i tak to jistě hlídají
Kamarádčina dcera měla to stejné, zvětšenou ledvinovou pánvičku, vůbec nic jí není a nijak ji to neomezuje, jen se musí pánvička hlídat v rozmezí nějakého času. Malé je teď rok a byli na jednom kontrolním ultrazvuku.
no ja uz jsem se uklidnila,rikam i kdyz je muj dr klidny tak budu taky:-))
…nějak se to na mě sype. Mimi má ve 32. tt zvětšenou ledvinnou pánvičku, prý zatím o nic nejde, že se to může ještě spravit. Asi v souvislostis tím mám i méně plodové vody.
A co když se to nespraví?