Dnešní výsledky screeningu

17058
4.4.10 22:26

Dnešní výsledky screeningu

Ahoj holky,zatím se tu snažím zorientovat… Mám dotázek.Min. týden jsme byli na screeningu v 1.trimestru.Podle UTZ vse v poradku,podle krve riziko DS 1:300, je mi 25 a podle tabulek je to vetsi riziko.Jaké zkušenosti máte s výsledkama screeningu vy?
Doktor řekl,že za 5týdnů máme přijet na kontrolní ultrazvuk.Mezitím mi ale můj doktor bude dělat triple testy.Pořád na to myslím a trochu se bojím…
Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
4.4.10 22:34

Výsledek by měl být vyhodnocen jako celek, podstatný je závěr negativní - pozitivní. Pak se uvádí riziko vzhledem k věku, ale to je spíš statistika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
4.4.10 22:52

Výsledek je negativní,už nevím,jak se mám uklidnit…pořád to ve mě hlodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.4.10 22:52

souhlasim, me vysel screening negativni v 1trim a pak na hranici triple test, takze bych se nestresovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.4.10 22:58

zkus se uklidnit, stress mimcu nepomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
4.4.10 22:59

Děkuji za rady,s manželem věříme,že mimi bude pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.4.10 23:05

mimi bude v poradku, neboj, jen se nesmis stresovat, proste si uzivej pohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.10 23:07

Jestli je negativní, tak dílčí hodnoty neřeš, jsou k ničemu. To riziko 1:300 je vzhledem k věku, ne? Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.4.10 00:20

jani - mi vyšel skríning katastrofálně, a mimčo je dle všech dalších kontrol a vyšetření naprosto v pořádku.

ty máš krásný výsledky, 1:300 je skvělý riziko, skríning je negativní, mimino je OK :-) na tripl bych se být tebou vykašlala- spoustu (dle mého názoru) rozumných gynekologů už tripl ani nedělá, bo ten test ukazuje děsné nesmysly- Jestli ho tvuj dr. nabízí, jeste nikde není psané, že ho musíš využít
užívej si těhotenství :srdce:
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
5.4.10 07:57

Ahoj,jestli je to nagativní,bud v klidu.....a užívej si těhu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
5.4.10 09:41
janca84 píše:
Ahoj holky,zatím se tu snažím zorientovat… Mám dotázek.Min. týden jsme byli na screeningu v 1.trimestru.Podle UTZ vse v poradku,podle krve riziko DS 1:300, je mi 25 a podle tabulek je to vetsi riziko.Jaké zkušenosti máte s výsledkama screeningu vy?
Doktor řekl,že za 5týdnů máme přijet na kontrolní ultrazvuk.Mezitím mi ale můj doktor bude dělat triple testy.Pořád na to myslím a trochu se bojím…
Díky za info.

Ahoj, já měla riziko podle krve 1:500. Pak jsem byla na UTZ a když to Dr. dala do toho svýho prográmku společně (výsledky UTZ+krev) vyšlo riziko 1:3500. Také jsem byla nejdřív na krvi, a pak za 14 dní na UTZ a za dalších 10 dní ještě na dalším kontrolním UTZ. Uvidíš, že bude všechno v nejlepším pořádku! Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
5.4.10 10:38

Ahoj,
mnohde jsem četla, že pokud je screening v prvním trimestru prováděn v kvalifikovaném a certifikovaném pracovišti, jsou triple testy už zbytečné. Mám na to stejný názor. MUDr. mi při screeningu řekl, že 2/3 výsledků z triplů jsou falešně pozitivní. Potom tedy moc nechápu, jaký mají význam - akorát stres.
Já na tom screeningu byla taky, vyšel nádherně, na triply jdu také (za týden, nervy samozřejmě mám), ale určitě by se měla dávat větší váha tomu screeningu než pak hned lítat (mnohdy zbytečně) na plodovku a mít z toho šílený nervy :cert: :cert:
Nezkoumej výsledky, je to prostě negativní a víc neřeš, člověk se pak na netu dočte vše možné a i to, co nechce :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
5.4.10 10:40

Jo a při tom screeningu (odběr krve + UTZ) mi MUDr. řekl, že výsledky krve tvoří JEN 10% části doho testu, 90% tvoří podrobný UTZ. Takže pokud je UTZ naprosto v pořádku (nosní kůstka, šíjové projasnění…), riziko z krve už tolik neřeš, ale i tak 1:300 je myslím OK, neboj :wink: Výsledek se potom vypočítá společně i z vyšetření z UTZ a riziko se pak o hodně sníží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
5.4.10 10:51

Holky, mooooooc děkuji za uklidňující informace. Manžel mi říkal to samé, pokud je výsledek negativní, tak bych to měla brát jako konečný výsledek a vyprdnout se na nějaké tabulkové statistiky. K mému doktorovi jdu zítra a budu mu dávat lékařskou zprávu ze screeningu,tak jsem zvědavá na jeho reakci.O triple testech mluvila spíš sestřička než doktor,tak uvidím.V podstatě kromě genetiky v Olomouci mi krev ještě nikdo nebral.
Zítra dám vědět, jak jsme dopadli u doktora.
Ještě jednou díky vám všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
5.4.10 11:27

Jančo, já měla v krvi zvýšenou hodnotu beta HCg a tak mi Dr. říkala, že je tam riziko DS, ale po UTZ to vyšlo negativně, tak doufám, že to bude v pořádku. A jaké jsi měla hodnoty ty?
Někde v diskusi jsem také četla o někom, kdo měl riziko 1:2! a miminko bylo naprosto v pořádku.

Lucinko, ty jsi byla na screeningu v Arletě? Tam jsem byla já, jinak chodím k jiné MUDr., ale v KnO byli všichni hrozně příjemní, i manžel zíral 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí