Dnešní výsledky screeningu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36148
11.6.10 13:14

Tak mám taky po kontrole, na cukr asi nepůjdu. Doktorka mě neposlala, a příští kontrolu mám ve 30. týdnu a to už je asi pozdě.
Neboj, dvojčátka to nebudou, však jste byli na tom 4D ultrazvuku. A tak máš velký bříško, měří ti fundus? Já dnes měla 27-28cm, ale to průkajdy mi napsala 24, no tak se asi spletla nebo nevím.
Přibrala jsem už 8 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
13.6.10 23:22

Káťo,
já mám v průkazce označený fundus na 27cm. Ale na tom grafu je to jako nadprůměr. Průměr je asi 24-25. No ale ono se to nesmí brát vše podle tabulek. Bříško mi přijde větší oproti u Adama v tomhle období, a hlavně už mě hodně tlačí pod žebra :nevim: . Jinak ho mám teda strašně vystrčený dopředu, tak to vypadá, že mám fotbalovej míč pod trikem :mrgreen: Jsem fakt nějaká vyflusnutá u druhého, do třetího už nejdu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
15.6.10 12:42

Opravdu? Třeba budeš chtít tu holčinu :lol: Já třetí už taky nechci. Budu mít dva kluky a to je krásný. Jsem spokojená. Už aby byl venku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.6.10 08:48

Ahojky, omlouvám se, že vám sem lezu. Mám na vás dotaz. 24.6. mě čeká I.screening napřed odběr krve a pak ult. Chtěla jsem vzít sebou syna (zatím nic neví) protože už je to ult. přes bříško a pokud si dobře pamatuji tak naposledy kdy je krásně vidět celý na obrazovce. ale došlo mi, že v té chvíli ještě nebudu znát výsledky krve. co myslíte je to velký risk??? někde jsem četkla, že ult. má větší váhu, ale jistá si tím nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
16.6.10 11:40

Já si myslím, že utz má větší váhu než krev. Já jsem měla hodnoty prý 3× vyšší než je norma a tak to bych screening měla pozitivní, ale když pak koukla na utz a tam to bylo v pořádku, tak byl negativní.
Ty máš nějaké podezření, že by to nemuselo být v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.6.10 14:39

Na začátku těhu jsem užívala norethisteron, který není v těhotenství ideálním lékem. Netušila jsem že jsem těhu a přapravovali mě na IVF. Jinak má za sebou potrat a jsem z oboru tak obavy spíše teoretické. Pořád mám ještě strach se z toho radovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
16.6.10 16:50

Naprosto chápu. Obavy má snad každá, tím spíš když už jsme jednou potratily. Ty léky neznám, nevím co jsou zač a jaký můžou mít vliv. To tě asi pošlou na genetiku.
Taky jsem první těhotenství brala nějaké léky, ale nechci tě tím strašit.
Takže ti budou brát krev a dělat utz v jeden den? A ty se bojíš, aby to bylo v pořádku, když tam bude s tebou syn? A na další utz jdeš kdy? Někomu dělá Dr. utz každou návštěvu, tak bys mohla vzít pro jistotu syna až na ten další utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.6.10 21:22

To nevím, mě pak už pozvali jen do poradny, kide se ult. dělat nebude a pak mě budou předávat mojí Dr. Zatím chodím do Caru tak se obávám, že další ultrazvuk bude až za dlouho. Asi až na ty triply ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
17.6.10 22:30

Ahoj Krišpi,
UTZ placený pojišťovnou se dělá zpravidla ve 12., 20., a 30. tt. Mimo tyto termíny ti dělá UTZ jen lékař, pokud má UTZ u sebe v ordinaci. Ten můj třeba nemá, takže já prcka vidím jen na těchto pojišťovnou hrazených ultrazvucích. Na tripple testy (v 16.tt) se bere jen krev, UTZ se nedělá.
Ale mnoho lékařů, kteří mají dobré výsledky z prvotrimestrálního UTZ na který teď půjdeš, už ani triply nedělá, jelikož nejsou přesné.

ale k tvému dotazu konkrétně … já byla na prvotrimestrálním UTZ ve 13+0 tt (hradila jsem si 1000,–), dělali mi podrobný UTZ a po jeho skončení mi doktor řekl, že na 99% je vše v pořádku. Krev mi brali hned po něm, ale doktor říkal, že výsledky krve tvoří jen 10% z celkového vyšetření, že nejdůležitější je ten UTZ. Takže já být tebou bych se nebála, že pokud UTZ bude v pořádku, výsledky krve budou špatné. Alespoň mě o tom ujistil ten můj lékař hned potom vyšetření. Oni už by na tom UTZ něco poznali neboj. Na další UTZ jsem pak šla až ve 20tt. Takže pokud chceš vzít syna s sebou, vzala bych ho už teď, neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
18.6.10 11:41

Holčinky moc děkuji za odpovědi. Tak já ho sebou vemu. Držte mi palečky jdem příští čtvrtek. Mám to zadarmo, protože náš CAR má na tohle smlouvy s pojišťovnami, ale zase si to vybírá jinak, platíme za každý ult 260 Kč, a za vyšetření a objednání 60Kč…Takže to mám předplacené. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.6.10 12:51

Kryšpi, moc gratuluju!!!!! :palec: Koukám, že prcky budeme mít podobně staré :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
18.6.10 13:22

Jé Ahojky Paatelko, pamatuji na tebe z jiné diskuze. Takže další mimi???? pamatuji, že máš už dospělou dcerku, malého a pejska, tak to bude veselo. Chystáš se také na screening???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
25.6.10 07:04

Tak co holky, už jste byly na tom testu na cukr?
Už se blíží další velký UTZ… nemůžu se dočkat :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
25.6.10 16:11

Káťo,
jojo, já byla v pondělí. Bylo to v pohodě, jezdila jsem si mezitím domů, nečekala jsem tam vždycky tu hodinu. Výsledky prý pošlou k doktorovi a tam jdu 9.7. , takže se je dozvím až tam. Ale mě ta cukrovka nijak netrápí, kdyby mi ji náhodou našli tak co, jsou horší věci než dieta. A ani bych se jí nebránila, mám 10kg nahoře a břicho teda jak slon :nevim: . Včera mě viděl známý a dědal si srandu, že vypadám jak na dvojčata. Tak nevim, že mi ty dvojčata každý tak podsouvá :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na velký UTZ jdu nějak v polovině července, už se taky těším, ale ono to tak letí, že to bude hned :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
26.6.10 07:55

Tak to budou výsledky až za dlouho. Ale třeba by tě sami kontaktovali, kdyby tam něco bylo. Taky jdu do poradny 9.7. a na UTZ ještě nevím kdy půjdu, to se dozvím tak týden předem, jako minule.
Tak zase ti tipují dvojčátka, jo? Tak asi to bude macík, nebo máš třeba jen víc plodové vody :nevim: On tě známej chtěl asi jen pošťouchnout :-D Taky mi příjde, že mám dost velký břicho.
Tak já na ten cukr nemusela. Docela jsem s tím počítala, furt se láduju sladkým, tak snad to nevadí a cukrovku nemám.
To je můj dnešní pupča :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky