Dnešní výsledky screeningu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36148
27.4.10 13:51

Maruško a co by to vysoké hcg mohlo znamenat ti neřekli? A o kolik ho máš zvýšené?
Nemysli hned na nejhorší, znám spoustu maminek, co měly špatné výsledky z krve, šly na plodovku a ukázalo se, že je vše v pořádku a miminka jsou zdravé.
Já sama se taky bojím odběru plodovky, byla jsem i smířená, že na ni půjdu, nakonec ale krev dopadla dobře, tak jsem nemusela. Ale děsím se UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
27.4.10 14:02

Auraoro, ty jsi už někde v diskusi psala, že máš vysoké HCG, že jo? Tak jak jsi na tom? Máš tam jen jedno mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarušV
27.4.10 14:36

Dnešní výsledky screeningu

Holky nejhorší na tom je to, že na to musím pořád myslet. Tu hladinu HCG mám 3,01. Teď si trochu pročítám diskuse a dočetla jsem se, že tam maminy měli i 5 a 7 HCG a že bylo vše v pořádku, tak uvidím. Ten HCG ovlivňuje růst miminka, ale při zvýšené hladině může způsobovat vrozené vady. Víc mi k tomu neřekla. Teď je mi už daleko líp, ale celou cestu z Brna jsem probrečela a doma mě to taky hodně bralo. Kdyby to bylo nutné, tak bych na tu plodovku šla, ale nevím, jak bych to vydržela s nervama. Jsem hrozná cíťa a vše si moc beru, ale toto jsou takový nervy, že závidím maminkám, které si to těhotenství hezky užívají a nemusí prožívat takové nerváky. Dík za podporu. Moc mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
4290
27.4.10 14:54

Kateřino s tím hcg, se to dost řešilo na úplném počátku těhu, nejdříve to vypadalo na dvojčátka, nakonec je tam jen jedno, hcg mi už dr. neměřil, tak doufám,že bude vše v pořádku, ve čtvrtek jedu na velký genetický ultr. do fakultní nemocnice,tak se nechám překvapit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
27.4.10 15:11

Maruško, já tě chápu. Taky jsem si říkala, jak si budu tohle těhotenství užívat a zatím se mi to nedaří. Už od začátku mi říkali samé špatné věci, tak to mám furt v hlavě. Ikdyž tripply mi dopadly dobře, stejně se bojím.
Ale nezoufej, hodnoty hcg by měly být do 2. Takže to zvýšené máš, ale jak jsi psala, někdo měl ještě vyšší a bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
27.4.10 15:13
auraora píše:
Kateřino s tím hcg, se to dost řešilo na úplném počátku těhu, nejdříve to vypadalo na dvojčátka, nakonec je tam jen jedno, hcg mi už dr. neměřil, tak doufám,že bude vše v pořádku, ve čtvrtek jedu na velký genetický ultr. do fakultní nemocnice,tak se nechám překvapit :-)

To jdeš brzy na genetický utz. Já ještě nevím, kdy na něj půjdu, pořád čekám, až si mě pozvou :nevim:
Určitě pak napiš, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
27.4.10 17:02

No toto je prvotrimestr.skrining, krev + ultrazvuk, musím si jej hradit( 1200,–), není to povinné, ale dr. mě ubezpečil, že je přesnější než tripple testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
27.4.10 18:00

Tak to jo, na tom jsem taky byla. Prý je opravdu přesnější než v druhém trim. Tak hodně štěstíčka a napiš určitě, jak jsi dopadla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
28.4.10 08:49

Ahoj Kači,tak jsem si včera volala sestřičce,že sice vím,že kdyby něco,tak volá,ale že se chci zeptat.Řekla,že co zatím přišlo bylo vše v pořádku.Z toho jsem pochopila,že ne všechno přišlo.No každopádně v úterý ráno jdu k doktorovi na kontrolu a tam se asi dozvím více.Snad to bude všechno dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
28.4.10 11:12

Jani, tak to jsou dobré zprávičky a ten zbytek bude snad taky dobrý! Jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
28.4.10 22:02

Kači,dobré zprávičky to jsou.Na kontrolu jdu ale až příští úterý :-D takže si pár dní na konečné výsledky asi počkám.Snad bude vše v pořádku a já si budu moct začít naplno užívat těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
29.4.10 07:26

Sestřička říkala, že je to v pořádku a kdyby ten zbytek, co jim chyběl v pořádku nebyl, tak tě kontaktujou. Takže můžeš být klidná. Určitě to je všechno dobrý.
Já jsem konečně dostala pozvánku na gentický UTZ a jdu v pondělí. Hrozně se toho bojím!!! Pohlaví už vím - z testu na určení pohlaví. Ale bojím se, aby bylo miminko v pořádku! Vůbec se mi tam nechce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
29.4.10 08:36

Ahojky Kateřino-píšeš,že víš pohlaví z testu na určení pohlaví, to mě zajímá, můžeš napsat něco bližšího? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
29.4.10 09:49

Koupila jsem si ho přes internet. Je to nádobka, musíš mít ranní moč, naliješ ji do nádobky a za deset minut se to zbarví, oranžově = holčička nebo zeleně = kluk.
Nikdo to neví, necháváme si to pro sebe a tváříme se, jakože nevíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
30.4.10 07:29

No to je bezva, můžeš mi napsat jak se to jmenuje a na kterých stránkách jsi to koupila, díky.
Jinak včerejší výsledky screeningu dopadly dobře, výsledek negativní, nosní kůstka přítomna, NT 1,6, v krevních testech jsem měla zvýšené beta hcg, ale to jsem měla i u prvního, nevím jaká hodnota je v normě, já jsem měla 233,7 IU/I, 4,674 MoM a dle ultrazvuku jsem 13 + 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí