Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maruško a co by to vysoké hcg mohlo znamenat ti neřekli? A o kolik ho máš zvýšené?
Nemysli hned na nejhorší, znám spoustu maminek, co měly špatné výsledky z krve, šly na plodovku a ukázalo se, že je vše v pořádku a miminka jsou zdravé.
Já sama se taky bojím odběru plodovky, byla jsem i smířená, že na ni půjdu, nakonec ale krev dopadla dobře, tak jsem nemusela. Ale děsím se UTZ.
Auraoro, ty jsi už někde v diskusi psala, že máš vysoké HCG, že jo? Tak jak jsi na tom? Máš tam jen jedno mimi?
Holky nejhorší na tom je to, že na to musím pořád myslet. Tu hladinu HCG mám 3,01. Teď si trochu pročítám diskuse a dočetla jsem se, že tam maminy měli i 5 a 7 HCG a že bylo vše v pořádku, tak uvidím. Ten HCG ovlivňuje růst miminka, ale při zvýšené hladině může způsobovat vrozené vady. Víc mi k tomu neřekla. Teď je mi už daleko líp, ale celou cestu z Brna jsem probrečela a doma mě to taky hodně bralo. Kdyby to bylo nutné, tak bych na tu plodovku šla, ale nevím, jak bych to vydržela s nervama. Jsem hrozná cíťa a vše si moc beru, ale toto jsou takový nervy, že závidím maminkám, které si to těhotenství hezky užívají a nemusí prožívat takové nerváky. Dík za podporu. Moc mi to pomohlo.
Kateřino s tím hcg, se to dost řešilo na úplném počátku těhu, nejdříve to vypadalo na dvojčátka, nakonec je tam jen jedno, hcg mi už dr. neměřil, tak doufám,že bude vše v pořádku, ve čtvrtek jedu na velký genetický ultr. do fakultní nemocnice,tak se nechám překvapit ![]()
Maruško, já tě chápu. Taky jsem si říkala, jak si budu tohle těhotenství užívat a zatím se mi to nedaří. Už od začátku mi říkali samé špatné věci, tak to mám furt v hlavě. Ikdyž tripply mi dopadly dobře, stejně se bojím.
Ale nezoufej, hodnoty hcg by měly být do 2. Takže to zvýšené máš, ale jak jsi psala, někdo měl ještě vyšší a bylo vše v pořádku.
auraora píše:
Kateřino s tím hcg, se to dost řešilo na úplném počátku těhu, nejdříve to vypadalo na dvojčátka, nakonec je tam jen jedno, hcg mi už dr. neměřil, tak doufám,že bude vše v pořádku, ve čtvrtek jedu na velký genetický ultr. do fakultní nemocnice,tak se nechám překvapit
To jdeš brzy na genetický utz. Já ještě nevím, kdy na něj půjdu, pořád čekám, až si mě pozvou ![]()
Určitě pak napiš, jak jste dopadli.
No toto je prvotrimestr.skrining, krev + ultrazvuk, musím si jej hradit( 1200,–), není to povinné, ale dr. mě ubezpečil, že je přesnější než tripple testy
Tak to jo, na tom jsem taky byla. Prý je opravdu přesnější než v druhém trim. Tak hodně štěstíčka a napiš určitě, jak jsi dopadla ![]()
Ahoj Kači,tak jsem si včera volala sestřičce,že sice vím,že kdyby něco,tak volá,ale že se chci zeptat.Řekla,že co zatím přišlo bylo vše v pořádku.Z toho jsem pochopila,že ne všechno přišlo.No každopádně v úterý ráno jdu k doktorovi na kontrolu a tam se asi dozvím více.Snad to bude všechno dobré…
Jani, tak to jsou dobré zprávičky a ten zbytek bude snad taky dobrý! Jak jsi dopadla?
Kači,dobré zprávičky to jsou.Na kontrolu jdu ale až příští úterý
takže si pár dní na konečné výsledky asi počkám.Snad bude vše v pořádku a já si budu moct začít naplno užívat těhotenství.
Sestřička říkala, že je to v pořádku a kdyby ten zbytek, co jim chyběl v pořádku nebyl, tak tě kontaktujou. Takže můžeš být klidná. Určitě to je všechno dobrý.
Já jsem konečně dostala pozvánku na gentický UTZ a jdu v pondělí. Hrozně se toho bojím!!! Pohlaví už vím - z testu na určení pohlaví. Ale bojím se, aby bylo miminko v pořádku! Vůbec se mi tam nechce ![]()
Ahojky Kateřino-píšeš,že víš pohlaví z testu na určení pohlaví, to mě zajímá, můžeš napsat něco bližšího? Díky
Koupila jsem si ho přes internet. Je to nádobka, musíš mít ranní moč, naliješ ji do nádobky a za deset minut se to zbarví, oranžově = holčička nebo zeleně = kluk.
Nikdo to neví, necháváme si to pro sebe a tváříme se, jakože nevíme ![]()
No to je bezva, můžeš mi napsat jak se to jmenuje a na kterých stránkách jsi to koupila, díky.
Jinak včerejší výsledky screeningu dopadly dobře, výsledek negativní, nosní kůstka přítomna, NT 1,6, v krevních testech jsem měla zvýšené beta hcg, ale to jsem měla i u prvního, nevím jaká hodnota je v normě, já jsem měla 233,7 IU/I, 4,674 MoM a dle ultrazvuku jsem 13 + 3.