Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kači,tak ten test na určení poohlaví by mě také zajímal
Máš chlapečka,tak by jste asi chtěli holčičku,že? Pokud ten test není drahý a je spolehlivý,tak bych do toho šla a určitě se to ráda dozvěděla.Ve středu teda jedeme na genetiku-ten kontrolní UTZ,tak tam by nám to snad už říct taky mohli.Jsem hrozně zvědavá
Mamka ta mě přesvědčuje,ať si to říkat nenecháváme,že to není překvapení,ale já na její rady nedám,prostě to chceme s manželem vědět
Na ten genetický UTZ se chodí vždycky,že?
Já měla taky beta HCG vysoké - 5,19 a NT 2,6 a nosní kost moc vidět nebyla, ale nakonec ji Dr. našla.
Tak ten test, je to docela drahé. Mě to stálo 900, po pár dnech paní zdražila na 1000 a teď už je cena zas vyšší. Asi je o to velký zájem. Stránky jsou
http://www.test-pohlavi.cz/
A našla jsem ho i na aukru
http://sz.aukro.cz/…miminka.html
prodává ho ta samá paní, jako na těch stránkách.
Jani, nám to bylo jedno, co to bude. Opravdu.
Velký UTZ se dělá všem těhulkám ve 20.týdnu. Genetický UTZ dělají odborníci, mají asi i lepší UTZ a posílají na něj, když je nějaké riziko, s Honzíkem jsem byla na genetickém kvůli lékům, co jsem brala, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhu. A teď na něj půjdu zas, kvůli vrozené vadě HOnzíka.
Ahoj Kači,tak jsem koukala na ten test pohlaví,je to teda docela drahé.Uvidím,co mi ve středu řeknou na UTZ v Olomouci.Pokud by bylo mimčo akční a nebylo by to vidět,tak bych do toho asi šla
Hrozně se těším,až zjistím co to je..Ono je to nakonec jedno,ale ten pocit vědět,že je to holka nebo kluk… ![]()
Ahoj Jančo, mně ten test jednoznačně ukázal, co to bude. V pondělí jdu na UTZ, tak jsem zvědavá, jestli mi to tam potvrdí ![]()
Ultrazvuk mi dopadl na jedničku!!!! Hurá!!! Doktoři nenašli nic špatného. Prý je o týden starší. A pohlaví nám potvrdili ![]()
Kači,tak to velká gratulace!!
To sis určitě oddychla,ne? Já jedu za chvilku k doktorovi,do poradny,tak jsem zvědavá,co mi konečně řeknou k výsledkům.Taky se ho chci zeptat na pohlaví,i když se budeme ptát zítra v Olomouci.
Ahojky,tak konečně píšu. Dříve to nešlo,od doktora jsem pádila honem do práce za dětičkama…Takže tripple testy vyšly naprosto bez problémů,takže by vše mělo být v pořádku. Riziko DS 1:13000,což je hodně velký rozdíl oproti testům ve 13tt.Když jsem se dozvěděla výsledky,tak se mi chtělo pomalu brečet,samozřejmě radostí
Jsem klidnější,zítra ráno ještě kontrolní ultrazvuk na genetice a snad už s genetikou dají pokoj
Chtěla jsem se zeptat,v kolikátém týdnu těhotenství se dělá test na těhu-cukrovku?
Jani, tak to je super! To ti vyšly ty testy fakt nádherně!!!!
Na cukrovku se chodí po 24.týdnu. A ty na ten test máš jít? Někde jsem četla, že na něj chodí těhulky, až po 25 letech. Ale to je asi taky na doktorovi, někdo posílá každou a někdo ne.
Ať ti UTZ dopadne dobře!!!
Ahoj Kači, tak jsem se dostala z Olomouce domů a hned pouštím PC,abych mohla napsat. Genetický UTZ dopadl výborně,vše v pořádku,prohlídl všechny orgány,změřil mimčo a ptal se,jestli chceme vědět pohlaví.Tak my s manželem hned že jo! Než jsme šli do ordinace,tak jsme se vsadili-já tvrdila,že to bude holka,manžel že kluk.Takže dnes večer mám vyhrátou večeři
protože je to holčička
Mám ohromnou radost!!!! A vy budete mít co? Vím,že to tajíte,ale nevím,jestli je to tajné i tady,na emiminu ![]()
Jo a ta těhu cukrovka,mě už 25 bylo,letos mě čeká 26
Takže mě to nemine
Takže ve 24.tt se můžu těšit na test,jo.Je to v pohodě?
Jani, super zprávička, tak to moc gratuluju!!!
My budeme mít druhého klučíka
Už to tajemství není. Moje mamka řekla, že když jí to nepovím, tak jí raní mrtvice
tak jsme to vykecali ![]()
Ten test na cukrovku nevím jaký je. Já na něm nebyla. Ale počítám s tím, že půjdu a vydržím to. Prý to je humus ta sladká voda. No ale zas tak hrozný to být nemůže. Teď v těhoteství si ujíždím na sladkých limonádách, takže to bude nakonec i docela dobrý
![]()
Ahoj Kači,ani nevíš jak jsem si oddychla jsem už klidná,sice úplně klidná budu až po porodu a s vědomím,že malá je v pořádku.Ale bylo to hrozné to čekání.Na test na cukrovku jsem zvědavá,kamarádka mi říkala,že jí po tom bylo dost špatně… Navíc se prý čeká na odběr po vypití té humus vody
dvě hodiny! Takže to nevím,co budu dělat,dvě hodiny v čekárně se mi sedět nechce
Tak vy budete mít druhého chlapečka? To budou mít chlapi převahu,co.A co jméno,už máte vybrané? My máme dvě varianty,ale asi to vypadá na Viktorii. ![]()
Holky,
já na té cukrovce byla i u prvního a zas tak strašný to teda nebylo
Hned po příchodu se myslím bere moč. Pak se pije ta sladká voda (asi 2dcl myslím), potom se vždycky myslím jde na záchod znovu pro moč a taky vezmou krev z prstu. To píchnutí mi přišlo nepříjemnější než ta sladká voda. A takhle to je asi 3×. Nejsem si jistá, jestli po každém pití se dává i moč, ale myslím že jo. Do prstů píchají asi 3×. Nevím už, jestli jsem jednou mezitím nejela domů, ale pak u jsem tam byla. Nesmí se myslím jíst. Ale to si opravdu nejsem jistá, to vám všechno řekne doktor. Já si myslím tam volala a objednávali si mě. Je ale fakt, že celkově to bylo dost na dlouho
Ale pokud se bojíte té vody, tak pro mě to zas takový hnus nebyl. U nás se na to musí chodit do nemocnice do laboratoře.
Lucinko, tady v nemocnici do laboratoře jo? A ty chodíš k jakému gynekologovi?
Jančo, no jo samý chlapáci
Ale kluci jsou fajn. Honzík je zlatej. Takových kluků bych klidně měla i deset
Jméno asi Tomáš. Já chtěla Filipa, ale manželovi to moc nesedí.
To je jasný, že klid nebudeme mít stejně. A já ani po porodu, ze zkušenosti. Ale musíme věřit, že všechno dopadne dobře a budou to krásné zdravé dětičky ![]()