Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojká holky,
poslední dobou jsem přešlá a ze všech stran se na mně sypou starosti a příbuzní mně akorát nervujou - moje matka žárlí na tchýni - a tak pořád dokola. Chtěla bych si krásně odpočinout a odreagovat se. Přítel bude mít za nedlouho v práci dovču, tak mně napadla dovolená, ale když to vezmu kolem a kolem, tak v dnešní době hezká dovolená v ČR je mnohem dražší než hezká dovolená na LM např. v Chorvatsku. Celé moje těhu je naprosto bez problémů (ťuk,ťuk), vlastně si ani těhotně nepřipadám až na noční oťukávání žaludku a břicha zevnitř celkově:-)tak mně napadlo, že by jsme si mohli udělat krásnou dovolenou v cizině, ale nevím jestli je to vhodné když bych tou dobou byla ve 30.tt, prosím poraďte… ![]()
Ahoj, taky jsem chtěly odjet do chorvatska, aler padlo to, nehodnlám riskovat absolutně nic, a raději to oželím…taky mám těhu bez problémů, ale stejně… ![]()
Pokud budu mluvit čistě za sebe, tak já bych do toho nešla. Jsem posera
Bála bych se, že se něco stane. Raději bych jela na dovču někde tady v ČR, do Chorvatska je dost dlouhá cesta, nevím jak ty, ale já jsem cestování v tomhle týdnu už nesnášela, bolely mě záda a holky se nepříjemně vrtěly.
Taky bych se bála, že pokud bych náhodou porodila, tak pojištění se vztahuje pouze na tebe, na narozené miminko ne.
Ale určitě se objeví i spousta holek, co by do toho šly úplně v pohodě.
Ahojky Funnynko, taky mám depku, že nejedu k moři, ale pojišťovna mě už nepojistí já 29tt, tak trávím tepla u bazénu. Pokud nemáš nějaké problémy poraď se se svým mudr a uvidíš. ![]()
Já bych taky nejela
I když doteď bylo těhotenství OK, kdoví, co s tebou udělá těch X hodin natřásání v autě ![]()
Letos bych to přežila tady v ČR a další rok vyrazila s miminem ![]()
ahoj, loni jsem touhle dobou byla cca ve 20tt a taky jsem stršně chtěla k moři, kvůli ekzému, nakonec jsme to oželeli, i když jsem měla těhotenství také bezproblémové, přecijen stát se může kdykoliv cokoliv…a jeli jsme letos s dcerkou ![]()
kamaradka to ted zvladla v 29tt - chorvatsko autem. je to asi o tom jak se moc bojis. pojistovna te pojisti Evropska jako jedina do 32tt ![]()
ja bych nejela,jsem backora…sama mam pohodove a ukazkove tehotenstvi a kdyz jsem sla v patek na zachod,byla tam krev…tak jsme jeli do nemocnice,nakonec to nic nebylo,ale predstava,ze me tohle potka nekde v chorvatsku…dekuji nechci…radeji zajedte nekam do cr, nemocnice jsou tu na kazdem rohua budes v klidu…
Ahoj, tak já jestli máš možnost, tak bych jela. Byla jsem před pár týdny autobusem v Paříži a zmákli jsme to naprosto v pohodě. Teď jsem 27tt a dnes večer jedu zase busem do Slovinska, musím to teda taky zaklepat, že zatim celý těhu probíhá bez problémů, jinak bych si to taky nedovolila, ale takhle zatim nevidim důvod proč bych měla zůstávat doma, když mám tu možnost. Tak snad vše zas proběhne bez problémů ![]()
Pokud ti netvrdne bříško, ani nezkracuje čípek, nemáš oteklé a neklidné nohy a u moře netrpíš na průjmy, tak jeď. Ale jen pokud máte opravdu pohodlné auto s klimoškou a partner je ochotný dost zastavovat. Řídit bych ti ale nedoporučovala, takže to bude muset zvládnout sám a neohrozit svou rodinu. Možná kdyžbyste cestou někde přespali… My jsme hlavní dovču bohužel taky odložili až na můj 32tt, muž chtěl pořád něco kutit na baráku a teď mi tvrdne břicho ostošet, takže si Alpy užiju z okna pensionu
A doufám, že příští rok s prckem taky vyrazíme k moři.
Mám taky naprosto bezproblémové těhu, ale toto bych si netroufla. Ta cesta ti dobře neudělá určitě a miminku taky ne. Navíc kdykoliv se může něco stát nepředvídaného a tím, že nebudeš pojištěná, tak se to může pěkně prodražit. Raději vydrž v ČR a pak jeďte někam už ve třech. Ono se xkrát nic nestane, ale stačí, že se stane jednou…
Já bych nejela, bála bych se a navíc ta cesta. Dělalo mi problém dojet i 100km do Prahy.
Radši bych jela někde v ČR i u nás je moc hezky.
Nejela bych, protože na 99% se nic nestane, ale to 1% může znamenat předčasný porod způsobený cestou, horkem, infekcí…prostě cokoliv, a myslím, že u nás jsou na to zařízení líp jak v Chorvatsku. To už se mi zdá lepší tam odletět letadlem, ale i tam tě asi po 30. týdnu už nepustí.
Nehledě na problémy s pojištěním.
Chtěla bych se podělit o svou zkušenost. Třeba to některé další pomůže. Také jsem se rozhodovala jestli jet ve 30tt k moři a z diskusí všude možně z 90% ženy odrazovaly. Nakonec jsem se rozhodla, že pojedeme. Jeli jsme autem do Itálie a moc jsme si to užili. Dokonce mi tam bylo mnohem lépe než v ČR. Dokonce jsem na procházkách nachodila 3× více než v doma a celkově se mi tam udělalo lépe. Cestou tam jsem dokonce celou dobu řídila a zastavovali jsme asi jen 2× abychom se protáhli (jel i náš 3letý syn) Cesta zpátky proběhla také bez problémů ale to už řídil manžel. Pokud tedy nemáte nějaké větší problémy a cítíte se relativně dobře (neberu v potaz běžné veci jako otoky, unava, bolesti zad atd. - to mi přijde jako zcela normální) určitě bych neváhala a jela. Jinak pojištění v pokročilém těhotenství dělá Evropská pojišťovna.
Ahoj holky, ozivuji diskuzi. Vy, které jste jely, jsou na cestu potreba nejake leky proti tromboze? Nebo jste jely bez? Díky!