Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím těhulky ![]()
koukala jsem po diskuzích a všechny v tomhle duchu jsou třeba rok staré,tak mě napadlo založit novou ![]()
Prostě všechny těhulky v jakémkoliv týdnu,s miminkama v poloze zadečkem dolů-přidejte se ![]()
Těžko popisovat jak „bolí“ kopání do slabin maminkám,co mají mrňousky hlavičkou dolů ![]()
Ať se můžeme navzájem podporovat a utěšovat,když se prckové neotočí ![]()
Hejhulka25 píše:
Zdravím těhulky
koukala jsem po diskuzích a všechny v tomhle duchu jsou třeba rok staré,tak mě napadlo založit novou![]()
Prostě všechny těhulky v jakémkoliv týdnu,s miminkama v poloze zadečkem dolů-přidejte se
Ať se můžeme navzájem podporovat a utěšovat,když se prckové neotočí
Těžko popisovat jak „bolí“ kopání do slabin maminkám,co mají mrňousky hlavičkou dolů
Preju, at se otoci… No a potom ty zas poznas, co je to noha zaklinena v zebrech ![]()
čauky hejhul, ty uz nechodis na rijnatka? jinak my jsme asi opět kp po vcerejsim velkem utz ![]()
AHOJ
Já už teda těhu nejsem. KP jsem taky mimineměla,ale chci pozdravit Hejhulku. AHOJ
![]()
Kopání do žeber není rozhodně taky žádný med.
To si nevybereš.
Gabi vzhledem k tomu,že čekáme 4.holčičku a předchozí tři byly hlavičkou dolů,tak vím,co je to kopání do žeber ![]()
Lucko a Lucienne do říjňátek nechodím už proto,že jsem byla dlouho mimo a není snadný se zapojit,ale nakukuju pořád ![]()
no já jsem včera byla v rizikové poradně a malá měla světlou chvilku a byla hlavičkou,ale hned jak jsem vyšla z ordinace tak se zavlnilo bříško a zvesela se přetočila ![]()
LuciPT teď se budu hodně stydět a kát,ale nevím,kam tě přiřadit,mozek velí,že tě znám ale odkud? ![]()
ahoj, no ja jsem teda podstatne dal v tehotenstvi a mala porad KP, takze sem zvedava na ctvrtecni kontrolu..
je fakt, ze nevim co jsou kopance vys nez kolem pupku a v boku ![]()
xreni píše:
ahoj, no ja jsem teda podstatne dal v tehotenstvi a mala porad KP, takze sem zvedava na ctvrtecni kontrolu..
je fakt, ze nevim co jsou kopance vys nez kolem pupku a v boku
zdravím
tak to už se asi neotočí viď?a půjdeš na císaře?já bych vzhledem ke komplikacím teda spontánní nechtěla ![]()
to jsou kolikrát rány vidˇ?
já spím na boku kvůli kyčli,takže spíš polobok,polobřicho,ale to už se nedá,normálně odskakuju od postele ![]()
xreni píše:
je fakt, ze nevim co jsou kopance vys nez kolem pupku a v boku
zrovna koukám,že jsi měla min rok revizi v 7+2..já jí měla o měsíc později a taky v 7 tt ![]()
Sixe máme 5ti měsíční holčičku, která byla celou dobu hlavou dolů, kvůli nedostatku plodové vody jsme skončili na císaři a v momentě rozřezání břicha paní doktorka prohlásila, že se otočila, takže tak ![]()
Hejhuli no zatim dr nic nerikala, podle ni mam jeste cas, tak uvidime.. ja bych rada i kp rodila prirozene, kdyby k tomu byly splneny vsechny podminky..
rany teda jo, hlavne kdyz nalehnu na ten pravy bok, to me hned kope, asi ji utlacuju nebo co ![]()
xreni píše:
Hejhuli no zatim dr nic nerikala, podle ni mam jeste cas, tak uvidime.. ja bych rada i kp rodila prirozene, kdyby k tomu byly splneny vsechny podminky..
rany teda jo, hlavne kdyz nalehnu na ten pravy bok, to me hned kope, asi ji utlacuju nebo co
já bych nerodila přirozeně ani kdyby mi platili
už jen to co mi řekl jeden primář-že když leze hlavička poslední,ucpe porodní kanál i s pupečníkem a v tu chvíli je dítě bez kyslíku a záleží na zručnosti porodníka jak ho rychle dostane ven
nemluvě o velikosti nástřihu,který je prý hodně velký
já měla nástřih malý u 1.porodu a ještě tři dny po porodu jsem nemohla sedět ![]()
další riziko u kp je to,že neodhadnou váhu,utz určuje váhu s odchylkou 500 g nahoru i dolů.takže když když ti řeknou že má 3,5 kg,může taky mít 4 a to bude u kp sakra velký problém ![]()
někdy se musí lámat klíční kost,když se mimčo zapříčí,může se pohmoždit ručička,použít kleště apod-děkuji,všechno si zkusit nemusím ![]()
LuckaPt píše:
Hejhulko z miminka.com snad si vzpomeneš
jasněěěěěěěěěěěě
tak to už jsem doma
jak se máš? ![]()