Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky, zatim jsem se do diskusi moc nezapojovala, spis je jen procitam, ale protoze jsem nikde nenasla odpoved na svuj problem, zakladam tuto diskusi.
Jsem v 9 tydnu a uz asi tyden mam neustale kyselo v puse. Jedine, co mi zabira, je porad se necim futrovat
, cimz sice to kyselo prebiju, ale taky jsem pak pekne nafoukla a prejezena, takze dlouhodobe to praktikovat nelze
. Nemate nektera nejakou jinou fintu?
Většinou to bývá po nějakém jídle, zkus si pusu vypláchnout ústní vodou, jestli to pomůže. Mně to teda zabírá
Taky jsem někde četla, že to může znamenat problémy se žaludkem, zažíváním, tak nevím, co je na tom pravdy.
ahoj Leno, prvně gratuluji k těhu a přeji ať vše v poklidu probíhá. Měla jsem v době jako ty stejný problém + k tomu vlivem té kyselosti a divné pachuti neustálý zápach z úst
a mohla jsem si zuby čistit i několikrát denně a prostě to nepomáhalo, prostě jsem musela počkat až to přejde. Byla jsem s tím i u zubaře, a řekl že to bývá vlivem hormonálních změn a mělo by to postupně zmizet, což se taky stalo ![]()
loka píše:
ahoj Leno, prvně gratuluji k těhu a přeji ať vše v poklidu probíhá. Měla jsem v době jako ty stejný problém + k tomu vlivem té kyselosti a divné pachuti neustálý zápach z ústa mohla jsem si zuby čistit i několikrát denně a prostě to nepomáhalo, prostě jsem musela počkat až to přejde. Byla jsem s tím i u zubaře, a řekl že to bývá vlivem hormonálních změn a mělo by to postupně zmizet, což se taky stalo
Tak já tohle jako těhotná naštěstí neměla
mám to spíš po nějakém pití a jídle. Místo toho jídla bych spíš žvýkala žvýkačku, ta pachut pak zmizí nebo se překryje a nepřibírá se po ní ![]()
V tehotenstvi je toto normalni, ja to mela u prvniho i ted......je to dost neprijemne…
Ustni voda mi nepomahala, spise naopak…
Jedine co, vydrzet.....okolo 15tt by se to melo spravit ![]()
Ahoj, to v těhu bývá. Jednak se člověk láduje víc sladkým, které se v puse metabolizuje na kyseliny, někdo zvrací a pak si pořádně nevyčistí pusu a jednak se mění hormonální hladiny, které to způsobují taky. Je potřeba omezit jednoduché cukry, sladké nápoje a víc si pořádně čistit zuby. Jinak si je můžeš dost poškodit. Z toho pak pramenily babské tlachy, žě těhotenství ženu připravilo o zuby. Ale není to tak, vápník v zubech uložený se nedokáže vrátit zpět do těla. Jen díky špatné hygieně, hormonům, nedostatku vápníku ve stravě a častému jedení (i sladkého) si žena zuby může zničit sama. Hezké těhotenství ![]()
Měla jsem to taky, bohužel celé těhotenství. Moje zubařka mi poradila vyhýbat se sladkému jídlu a pití a hodně se to pak zlepšilo.
Ja prave nemam ani zadne extra chute, ani nezvracim. V podstate jim vse jako driv. To kyselo je jediny tehotensky priznak (krome teda bolavych prsou a rostouciho pupku
). Ani zadny zapach z ust s tim neni spojeny. Asi zkusim ty zvykacky, jinak uz fakt nevim.
Merssy: do 15tt?
Tak to se mam na co tesit.
Příspěvek upraven 19.07.11 v 09:25
Taky jsem to měla a je to opravdu hodně nepříjemný a nedalo se toho nijak zbavit. Žádný vyplachování nepomohlo, a jediný co mi aspoň trochu zabralo byly pastilky Rennie.
tak já se ani nepřejídala, ani nejedla sladké, ani nepila a nejedla nic dráždivéhjo a měla jsem to opravdu nonstop několik týdnů - fakt nic nepomohlo, jen prostě počkat až to přejde, ani žvýkačka to nepřetloukla
prý fakt reakce těla na výkyv hormonů
takže vydrž
Já co jsem tehotna sladke nejim vubec.....zpusobuji mi to hodne polevky a taky maso…
Nad temi pastilkami jsem take premyslela, ale mohou se brat v tehotenstvi?
Můžou, je to na nich přímo napsané. Dokonce na těhotenské nevolnosti by měly pomáhat.
xmerssy píše:
Já co jsem tehotna sladke nejim vubec.....zpusobuji mi to hodne polevky a taky maso…
Nad temi pastilkami jsem take premyslela, ale mohou se brat v tehotenstvi?
sia píše:
Taky jsem to měla a je to opravdu hodně nepříjemný a nedalo se toho nijak zbavit. Žádný vyplachování nepomohlo, a jediný co mi aspoň trochu zabralo byly pastilky Rennie.
Rennie jsem si vcera koupila, ale v lekarne rikali, ze vic nez dve denne bych nemela. Ale tehotnym zakazane nejsou, je to na krabicce.
Leno, strašit tě nechci, já to měla i u prvního těhotenství, tam to kolem 20tt přešlo, ted to je ale daleko horší, nepřešlo to doteď a vysvobodí mě pravděpodobně až porod
Časem jsem vypozorovala, co mi to způsobuje nejvíc a snažím se tomu vyhýbat. Jenže každému to dělá něco jiného.
Mně nejvíce sladké a kupodivu čistá voda z kohoutku. Takže musím celou dobu pít balenou vodu a je to o něco lepší. Žádné jiné pití (kromě kafe
) nemůžu, ani na ně ted nemám chut.
Ze začátku, kdy to bylo nejhorší, jsem neustále vyplachovala ústní vodou nebo žvýkala žvýkačky, ale spravilo se to na pár minut a pak zase to samé…
Rennie požírám ve velkém, mně v lékárně řekli, že žádné omezení množství není, mám problémy se žáhou a na tu pachut v puse to taky zabírá asi nejlépe.
Mě se to taky stalo 2× v těhotenství. Taková pachuť v puse, poprvé to zmizelo za týden a podruhé asi za 3 dny. Bylo to teda až ve druhé půlce těhotenství. Tak držím pěsti ať tě to přejde taky tak brzo jako mě. Jinak mě na to taky nic nepomáhalo, akorát to něčím zajídat
což asi není moc dobrý