Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kockodanka píše:Hejhulka25 píše:Preju, at se otoci… No a potom ty zas poznas, co je to noha zaklinena v zebrech
Zdravím těhulky
koukala jsem po diskuzích a všechny v tomhle duchu jsou třeba rok staré,tak mě napadlo založit novou![]()
Prostě všechny těhulky v jakémkoliv týdnu,s miminkama v poloze zadečkem dolů-přidejte se
Ať se můžeme navzájem podporovat a utěšovat,když se prckové neotočí
Těžko popisovat jak „bolí“ kopání do slabin maminkám,co mají mrňousky hlavičkou dolů
Jo jo-obojí je úžasný-mě se prcek otočil až na poslední chvíli-už jsem ani Mudra nedoufaly,takže jsem si užila obojí.A musím říct,že ta žebra jsou daleko horší ![]()
Máme se dobře. Adámkovi už táhne na půlroček. Teď mu leze čtvrtý zoubek. Naštěstí to snáší docela dobře. Erik jde v září do školky.
Koukám,že čekáš čtvrtou holčičku. Gratuluju. Že vy jich chcete mít jako král ve Zlatovlásce
. A trápí tě těhu cukrovka. Máš jen dietu nebo si pícháš? Já ji měla u Erika. Zvládli jsme to s dietkou. jednu výhotu to mělo. nebyla jsem jako vepřík.
Mě se moje beruška točí jak kafemlejnek, podle UTZ v 29+2 byla KP, pak 29+6 hlavou dolů a teď už mi zase šmejdí hlavou pod žebrama. Už to přestávám řešit a snad se čase umoudří a otočí se nakonec dolů ![]()
masinka9 píše:
Mě se moje beruška točí jak kafemlejnek, podle UTZ v 29+2 byla KP, pak 29+6 hlavou dolů a teď už mi zase šmejdí hlavou pod žebrama. Už to přestávám řešit a snad se čase umoudří a otočí se nakonec dolů
tak nějak to máme i my,akorát,že slečna je vždycky večer,ráno,a 90% času během dne hlavou nahoru a pak si dělá kolečko cca 20 minutový kdy je hlavičkou dolů
bude to ještě sranda,sledovat jak to dopadne ![]()
Je, to jsem ráda, že nejsem sama, že jsou tu i jiný děti-poletuchy
nicméně Hejhuli, drřím palečky. Co doktor, vyjádřil ti se k možnému CS? Moje dr. ne, protože u ní zrovna byla hlavou dolů.
masinka9 píše:
Je, to jsem ráda, že nejsem sama, že jsou tu i jiný děti-poletuchynicméně Hejhuli, drřím palečky. Co doktor, vyjádřil ti se k možnému CS? Moje dr. ne, protože u ní zrovna byla hlavou dolů.
to byl pech
já nejsem hlavně prvorodička,mám ještě i astma,takže jsem už domluvená v rizikové poradně kam chodím mimo svého gyndr
že když přijedu rodit a malá bude hlavičkou dolů,dají mi epidurál abych nemusela rozdýchávat kontrakce a vysilovat se jako minule
a když bude kp,tak jdu rovnou na císaře,po tom co jsem si všechno přečetla,bych byla schopná ještě i se zadečkem mezi nohama jet do jiné nemocnice,kde by mi sekci udělali
v rizikovce pondělí byla hlavičkou dolů a hned jak jsem vyšla z ordinace,tak se mi zavlnilo břicho a byla zase opačně ![]()
holky tak ja po dnesni kontrole uz mame hlavu dole, tak mam radost ![]()
taky se hlasim do „klubu“ od 26+6 jsme KP, na posledni kontrole 31+0,stale KP…jsem prvorodicka,tak jsem zvedava,jak to cele dopadne,obcas zkousim kocici hrbet,ale prijde mi,ze mu je to jedno
a jestli se mi otocil nebo ne,ja vubec nepozna,nepoznam kde co ma…
dalsi kontrola ve 34+0 2.8.,tak jsem zvedava,pokud i dal bude KP,tak moc tomu uz neverim,ze se otoci.. a nevite,jaky je postup dal?ceka se az prijde porod nebo se cisar planuje na 38+0 nebo jak?
diiky ![]()
xreni píše:
holky tak ja po dnesni kontrole uz mame hlavu dole, tak mam radost
tak to moc gratuluji
hlavně že jsi šťastná a spokojená ![]()
Anik6 píše:
taky se hlasim do „klubu“ od 26+6 jsme KP, na posledni kontrole 31+0,stale KP…jsem prvorodicka,tak jsem zvedava,jak to cele dopadne,obcas zkousim kocici hrbet,ale prijde mi,ze mu je to jednoa jestli se mi otocil nebo ne,ja vubec nepozna,nepoznam kde co ma…
![]()
dalsi kontrola ve 34+0 2.8.,tak jsem zvedava,pokud i dal bude KP,tak moc tomu uz neverim,ze se otoci.. a nevite,jaky je postup dal?ceka se az prijde porod nebo se cisar planuje na 38+0 nebo jak?
diiky
jak vidíš tak i ve 36tt se může ještě otočit
pokud by byl malý i na ctg-natáčení ozev ve 36tt stále zadečkem,tak se už domlouvej na císaři a nenech se odbýt že bude malý apod
císař se většinou plánuje podle nemocnice,někdy okolo 39tt ![]()
Xreni, gratuluju. No tak počkáme do 36tt, ještě jdu na 1 kontrolu ke své dr. v 34 tt, třeba se malá ustálí. Ale teď má opravdu aktivní období.
Manžel ji v noci šmíroval, když jsem spala
ani o tom nevim, a prý to bylo dobrý vlnobití. Taky spíte na zádech? Mě přijde, že na boku se jí to nelíbí, vždycky mě začne čutat nožkou, když si lehnu na bok.
masinka9 píše:
Xreni, gratuluju. No tak počkáme do 36tt, ještě jdu na 1 kontrolu ke své dr. v 34 tt, třeba se malá ustálí. Ale teď má opravdu aktivní období.
Manžel ji v noci šmíroval, když jsem spalaani o tom nevim, a prý to bylo dobrý vlnobití. Taky spíte na zádech? Mě přijde, že na boku se jí to nelíbí, vždycky mě začne čutat nožkou, když si lehnu na bok.
tak já zase nemůžu ležet na zádech,protože se mnou malá úplně lomcuje
ještě je fakt čas,mě se malá taky točí kolem dokola,ráno byla hlavičkou nahoře a teď je zase dolů
v poradně mi říkala dr.že prý do toho 32tt se většinou nějak ustálí a jak si sedne do 36tt,tak pak už je to většinou na 90% a zůstane tak ![]()
Tak to je teda veselý, aspoň se s mužem připravíme na obě varianty porodu a nebudem pak třeba zaskočeni. Rodit budu v Kolíně, tam by s CS neměl být problém, sice do Nymburka to máme blíže a jsou tam možná hodnější, ale na CS nemají prý vybavení přímo na porodnickém a převážejí do jiné budovy. A pokud bysme ho dostali akutně.. Naše beruška asi nebude drobek, na 29+2tt ji na UZ odhadli na 1,5 kg. Koukám že čekáš 4. cácorku, to je hezký..
masinka9 píše:
Tak to je teda veselý, aspoň se s mužem připravíme na obě varianty porodu a nebudem pak třeba zaskočeni. Rodit budu v Kolíně, tam by s CS neměl být problém, sice do Nymburka to máme blíže a jsou tam možná hodnější, ale na CS nemají prý vybavení přímo na porodnickém a převážejí do jiné budovy. A pokud bysme ho dostali akutně.. Naše beruška asi nebude drobek, na 29+2tt ji na UZ odhadli na 1,5 kg. Koukám že čekáš 4. cácorku, to je hezký..
ty jo,1,5 kg?
já měla odhad v pondělí na 1 kg,necelý ještě
ale mě holky měly max 3,5 kg
no mě se snažili nejdřív naverbovat do přirozenýho porodu,protože jsem vícerodička a děti byli relativně malé,ale když jsem jim tam vysypala rizika spojená s kp,tak hned ztichli a už počítají se sekci
nesmíš se nechat odbýt ![]()
Mno, to víš že budu bojovat, sice bych radši přirozeně, ale taky chci mít zdravý dítě bez následků, kdyby se něco nepovedlo. Asi jsem to tady nepsala, ale otočila se mi když sme šli do kina na Harryho Pottera - asi se jí nelíbil
Kde budeš rodit ty?