Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@anickadomnik Ja si práve myslím, že v tomto veku je z hľadiska bezpečnosti dôležitá výška, nie váha. Resp. je dôležité, ako mu na pleci vedie ten pás. Aby mu to nešlo cez krk, aby ho v prípade nehody nezranil. Ak sa nevojde do podsedáku, tak skúsiť nájsť nejaký širší, alebo taký bez područiek.
@kattkka Prečo tak zhurta? NIektoré deti sú proste inak veľké…
Alebo má niekto tri deti, a tri veľké sedačky do auta nenarve, tak musí byť najstarší v prostriedku na podsedáku… ![]()
@Gabika píše:
@anickadomnik Ja si práve myslím, že v tomto veku je z hľadiska bezpečnosti dôležitá výška, nie váha. Resp. je dôležité, ako mu na pleci vedie ten pás. Aby mu to nešlo cez krk, aby ho v prípade nehody nezranil. Ak sa nevojde do podsedáku, tak skúsiť nájsť nejaký širší, alebo taký bez područiek.@kattkka Prečo tak zhurta? NIektoré deti sú proste inak veľké…Alebo má niekto tri deti, a tri veľké sedačky do auta nenarve, tak musí byť najstarší v prostriedku na podsedáku…
Promin ale nebudu tu diskutovat o tom proc autosedacku.Ze jsou velke a co ze jsou velke.Moje dite ma 26-28kg a v sedacce ma dost mista takze na to ja nehraju ze tam nema misto a je mu uzka.
a protoze tam nenarvu tri sedacky tak dam podsedak uzasne. ![]()
@anickadomnik píše:
@Jasněnkaa no u mladších dětí to taky bude jiné, ale on hodně nabral kvůli nemoci a teprve teď to dorůstá už před 3 rokama měl 30 kg
To je mi lito.
.
Zalezi jak mate pasy v aute my tam mame ty co se daji nastelovat vyskove.
@kattkka my místo na tři sedačky máme kupovali jsme kvůli tomu sedmimístné auto v tom problém není, ale zkus trochu pochopit že je rozdíl ve velikosti dítěte pokud má 30 kg a 140 cm nebo jako moje které mělo 108 cm a 30 kg, on má ten zadek prostě logicky větší… asi po mamince ![]()
@anickadomnik píše:
@kattkka my místo na tři sedačky máme kupovali jsme kvůli tomu sedmimístné auto v tom problém není, ale zkus trochu pochopit že je rozdíl ve velikosti dítěte pokud má 30 kg a 140 cm nebo jako moje které mělo 108 cm a 30 kg, on má ten zadek prostě logicky větší… asi po mamince
Ano moc dobre tohle chapu. Kdybys sis precetla muj prispevek.
.
@anickadomnik píše:
@kattkka přečetla ale dřív jsem stihla napsat…
Ale ted je to jedno uz. Mrkni na ty pasy a uvidis jak mu to pujde.
@kattkka píše:
Promin ale nebudu tu diskutovat o tom proc autosedacku.Ze jsou velke a co ze jsou velke.Moje dite ma 26-28kg a v sedacce ma dost mista takze na to ja nehraju ze tam nema misto a je mu uzka.a protoze tam nenarvu tri sedacky tak dam podsedak uzasne.
Tvoje 4-ročné dieťa má 26 kilo, a vojde sa do sedačky, takže sa tam musí vojsť i dieťa o 5 rokov staršie a 12 kilo ťažšie, ktoré si v živote nevidela, ako vyzerá…
Zakladateľka 7-miestne auto má, ale sú takí, ktorí 3 deti majú, a majú 5 miestne auto. To im ako pošleš pol mega, aby si mohli kúpiť väčšie auto, alebo ako to mám chápať?
@kattkka kouknu na to a kdyžtak se posunu a sedák vyhodim, když nepůjdou tak ho asi radši nechám aby se na tom pásu neoběsil, je to moje šikulka
@Gabika tady bych se kattkky trochu zastala auto byla jedna z prvních věcí které jsme řešily když jsme se rozhodly pro třetí dítě, to jako když bude mít někdo 4 tak nemusí mít sedačku vůbec?
@kattkka píše:
Promin ale nebudu tu diskutovat o tom proc autosedacku.Ze jsou velke a co ze jsou velke.Moje dite ma 26-28kg a v sedacce ma dost mista takze na to ja nehraju ze tam nema misto a je mu uzka.a protoze tam nenarvu tri sedacky tak dam podsedak uzasne.
A my blbouni řešíme, že kdyby se povedlo třetí dítko, museli bychom koupit větší auto…
![]()