Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kate02 píše:
A my blbouni řešíme, že kdyby se povedlo třetí dítko, museli bychom koupit větší auto…![]()
Na co vetsi auto staci podsedak. ![]()
@anickadomnik píše:
@Gabika tady bych se kattkky trochu zastala auto byla jedna z prvních věcí které jsme řešily když jsme se rozhodly pro třetí dítě, to jako když bude mít někdo 4 tak nemusí mít sedačku vůbec?
Ale no tak… Sú proste autá, ktoré majú v 2.rade 3 plnohodnotné sedačky, ale tri veľké detské autosedačky tam človek proste nenarve. Tak keď dá niekto najstaršie dieťa doprostred na podsedák, tak to síce nie je čupr bezpečné, ale furt lepšie, ako keby tam sedelo bez ničoho, ako sme my kedysi ako deti sedávali. To je všetko, proste snažím sa pochopiť i tých, ktorí trebárs na 7-miestne auto nemajú, to je všetko. Akurát mi pripadalo, že kattkka zbytočne vyletela, akokeby niekto chcel prevážať dieťa na streche, alebo čo…
@Gabika píše:
Ale no tak… Sú proste autá, ktoré majú v 2.rade 3 plnohodnotné sedačky, ale tri veľké detské autosedačky tam človek proste nenarve. Tak keď dá niekto najstaršie dieťa doprostred na podsedák, tak to síce nie je čupr bezpečné, ale furt lepšie, ako keby tam sedelo bez ničoho, ako sme my kedysi ako deti sedávali. To je všetko, proste snažím sa pochopiť i tých, ktorí trebárs na 7-miestne auto nemajú, to je všetko. Akurát mi pripadalo, že kattkka zbytočne vyletela, akokeby niekto chcel prevážať dieťa na streche, alebo čo…
Ty nevis k cemu slouzi podsedak?? Ze?? Ten akorat navysi dite aby sel pas jak ma.ALe jinak muze rovnou dite sedet bez podsedaku protoze efekt bezpecnosti je stejny 0.Zadna ochrana nic. Obhajujes nesmyslnej nazor. Pokud mam na to udelat si tri deti mam na to je zivit a stim problem spojeny s trema detma. Velke auto ABY VSECHNY DETI SEDELI V AUTOSEDACCE JAK MAJI.
No uprimne nerozumim o co se tu dohadujete. Zakladatelka ma tezsi dite nez na kolik je sedacka, ale ne tak vysoke. Vzdyt psala, ze dokud to slo, jezdilo v sedacce.
Ja myslim, ze podsedak je v tomto pripade asi na miste, proste ho zvedne tak, aby mel pas, tam kde ma mit. Co se tyce bezpecnosti je to tak nastejno jako kdyby jel bez niceho jen na pasech, krom toho ze nebude prizvednuty.
pro jistotu napis steevemu a zeptej se, ten je na to odbornik
@Gabika píše:
Tvoje 4-ročné dieťa má 26 kilo, a vojde sa do sedačky, takže sa tam musí vojsť i dieťa o 5 rokov staršie a 12 kilo ťažšie, ktoré si v živote nevidela, ako vyzerá…Zakladateľka 7-miestne auto má, ale sú takí, ktorí 3 deti majú, a majú 5 miestne auto. To im ako pošleš pol mega, aby si mohli kúpiť väčšie auto, alebo ako to mám chápať?
Ano predstav si ze videla a vim ze se tam vleze…A chapej to tak ze mam li tri deti mam na to je uzivit a tim i bezpecnost a nasledne klidne vesti auto kdyz se mi tam nevlezou tri sedacky.Ale nedivim se ze obhajujes podsedak…
@suik píše:
No uprimne nerozumim o co se tu dohadujete. Zakladatelka ma tezsi dite nez na kolik je sedacka, ale ne tak vysoke. Vzdyt psala, ze dokud to slo, jezdilo v sedacce.Ja myslim, ze podsedak je v tomto pripade asi na miste, proste ho zvedne tak, aby mel pas, tam kde ma mit. Co se tyce bezpecnosti je to tak nastejno jako kdyby jel bez niceho jen na pasech, krom toho ze nebude prizvednuty.
pro jistotu napis steevemu a zeptej se, ten je na to odbornik
JEnomze v te sedacce melo sedet do ted nez dovrsilo 36 coz nesedelo ale to je jedno…
@kattkka píše:
Ty nevis k cemu slouzi podsedak?? Ze?? Ten akorat navysi dite aby sel pas jak ma.ALe jinak muze rovnou dite sedet bez podsedaku protoze efekt bezpecnosti je stejny 0.Zadna ochrana nic. Obhajujes nesmyslnej nazor. Pokud mam na to udelat si tri deti mam na to je zivit a stim problem spojeny s trema detma. Velke auto ABY VSECHNY DETI SEDELI V AUTOSEDACCE JAK MAJI.
Ty si vostrá… Zdvihnutie dieťaťa, aby mu pás šiel správne MÁ zmysel, pokiaľ nemá správnu výšku. (Ty sama si radila zníženie pásu, aby mu šiel správne, nie? Kto nemá možnosť znížiť pásy, zdvihne dieťa, nie je to to isté?). A mmch, ty sama tiež sedíš v detskej autosedačke? Pretože inak tiež nemáš „žiadnu ochranu, nic“.
@kattkka píše:
Ano predstav si ze videla a vim ze se tam vleze…A chapej to tak ze mam li tri deti mam na to je uzivit a tim i bezpecnost a nasledne klidne vesti auto kdyz se mi tam nevlezou tri sedacky.Ale nedivim se ze obhajujes podsedak…
Ach jo. Predstav si, že máme 4 deti, 7-miestne auto, a mesačné čisté príjmy cez 80t. Ale na rozdiel od teba sa snažím pochopiť ľudí, ktorí to tak nemajú… Dobrú noc.
@Gabika píše:
Ty si vostrá… Zdvihnutie dieťaťa, aby mu pás šiel správne MÁ zmysel, pokiaľ nemá správnu výšku. (Ty sama si radila zníženie pásu, aby mu šiel správne, nie? Kto nemá možnosť znížiť pásy, zdvihne dieťa, nie je to to isté?). A mmch, ty sama tiež sedíš v detskej autosedačke? Pretože inak tiež nemáš „žiadnu ochranu, nic“.
Srovnavas nesrovnatelne Gabika.Dite a dospeli clovek je rozdil nemyslis?? Mluvis nesmysli.
A jedna takova vec behem letosniho roku se v ramci EU nesmi pouzivat podsedaky u deti ktere maji mene jak 135cm.To jen vsuvka.
@kattkka prosím tě trochu se sklidni. Každýho věc kam posadí dítě. KDyž se nabouráš ve 100kilometrové rychlosti, tak je úplně jedno na čem to dítě sedí. ![]()
@Gabika píše:
Ach jo. Predstav si, že máme 4 deti, 7-miestne auto, a mesačné čisté príjmy cez 80t. Ale na rozdiel od teba sa snažím pochopiť ľudí, ktorí to tak nemajú… Dobrú noc.
No svym chapanim jsi akorat ukazala uplne neco jineho nez to ze se je snazis pochopit.
@kacudka píše:
@kattkka prosím tě trochu se sklidni. Každýho věc kam posadí dítě. KDyž se nabouráš ve 100kilometrové rychlosti, tak je úplně jedno na čem to dítě sedí.
Ver ze neni. Neni tomu tak davno co se obratili znamy na strechu a ver kdyby nesedelo dite v sedacce tak to dopadlo hur ne jenom kontrolou ve spitale…
@kattkka to si vycetla kde? vzdyt psala, ze vystridali 4 sedacky, nebo kolik psala. jestli jsem to pochopila spravne, podsedaku si moc neuzilo.
jako ja jsem na sedacky taky pes, ale tohle fakt prehanis.
@suik píše:
@kattkka to si vycetla kde? vzdyt psala, ze vystridali 4 sedacky, nebo kolik psala. jestli jsem to pochopila spravne, podsedaku si moc neuzilo.jako ja jsem na sedacky taky pes, ale tohle fakt prehanis.
Co prehanim to ze se dite udajne nevlezlo na sedacku?? Trosku divne kdyz se vleze na podsedak 15-36…
kdyz vetsina podsedaku je zustatek ze sedacky a i kdyz ho koupis tak rozmer bude stejny jak u sedacky.
@kattkka myslim, ze kdybych se snazila, tak se na ten podsedak napasuju, do sedacky prirozene ne.