Maxi coxi cabriofix BEZ isofixu

verulicek
11.5.13 09:29

Maxi coxi cabriofix BEZ isofixu

Hezké ráno všem. Mám dotez. Máme vybranou autosedačku/vajíčko Maxi cosi cabriofix. Příliš používaná ale nebude (my auto nemáme, v rodině ale několik). Je možné připevnit vajíčko klasicky pásy? (přes nožičky a zezadu sedačky?) Jsou tam pro to nějaké „zarážky“ nebo je sedačka hladká a dá se používat jen s isofixem? Děkuji!

• Citovat
  • Upravit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFix?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4346
11.5.13 09:35

Tohle vajíčko se dá připevnit i klasickými pásy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andaluzie123
11.5.13 09:37

Ano, cabriofix lze připevnit pásy. Také jsme to tak měli, bylo pak jednodušší dávat vejce do různých aut bez stěhování isofix zakladny.
 http://www.comparestoreprices.co.uk/…flection.jpg

• Citovat
  • Upravit
1165
11.5.13 09:43

Jj my to také tak měli a budeme mít :-) mě přišlo docela zbytečné kupovat isofix navzdory ceně, připevnění pásy je bezpečné dost. Teď máme větší a tu máme připevněnou k rámu auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
11.5.13 09:54

Isofix je samozřejmě lepší, eliminuje riziko špatného zapnutí. Ale také ho nemáme a pásáme klasicky pásy, jediný důvod byly finance. Sedačka se pásá jednoduše :).

• Citovat
  • Upravit
31388
11.5.13 10:11

@verulicek jasně, taky jsme poutali jen pásem-nechtěla jsem investovat do izofixové základny, když vcelku testy se shodovaly, že pásy jsou opravdu bezpečné (a fakt je, že se sedačka ani nehne) a přitom jsem zároveň věděla, že kategorii 9-18kg už zn. Maxi Cosi kupovat nebudu (kdyby ano, pak by se základna samozřejmě vyplatila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.5.13 10:21

Ano, samozřejmě se dá poutat pouze pásem. ale v takovém případě bych si radši koupila cybex aton, mám pocit, že je levnější a rozhodně při poutání pouze na pás bezpečnější.. 8) a cybex má dobré výrobky, sama mám 4 autosedačky a měla dva kočárky a kvalita je vynikající… :palec:
(a cybex vlastní český emigrant do německa 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.5.13 10:23

Jo a bacha, jak píšete, že sedačka se na pásy ani nehne, tak asi jak v kterém autě. v tom tchánově se teda hýbala fest 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.5.13 10:24

@Nataša Ta by nám nešla nasadit na kočár - vybírala jsem i podle toho. (nejlepší z těch co tam pasuje je právě cabriofix MC)

• Citovat
  • Upravit
12330
11.5.13 10:38

@verulicek cabriofix a cybex mají stejné adaptéry, takže na kočárek by jít měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
11.5.13 11:11
@Nataša píše:
Jo a bacha, jak píšete, že sedačka se na pásy ani nehne, tak asi jak v kterém autě. v tom tchánově se teda hýbala fest 8o

aha, tak to jo…u nás se ve dvou fakt ani nehla (jako samozřejmě trochu ano, ale tak to i v základně se silou hne). Já Cybex mám ráda, právě od nich máme Junofix a brácha Solution X a ten až na něj někdy dojde, tak nejspíš koupíme taky…ale vajíčku jsem nejvíc věřila MC Cabriofix (nebo Pebble atd.). Taky je hlavně hodně prostorný, vozila jsem v tom syna 14 měsíců, to myslím by málokterý vejce dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.5.13 11:12

No, jenže na základně se hýbala zrovna tak, měla jsem tedy pebble a základnu family fix, ale extra pevné to taky nebylo, na první jsem měla cabriofix na pásech a bylo to stejné, jen je pohodlnější to dávání do auta, jezdíme hodně, pro někoho kdo nejezdí, je to bez základny dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.5.13 11:18
A to zrovna nevyplatila, není většího nesmyslu, než je následná Pearl, ta je totiž bez základny nepoužitelná, nejde na pásy, zrovna tak základna do auta bez isofixu nejde, ta se nepoutá pásama, takže je to celkem problém, bez základny neexistuje tu sedačku použít, předloni stahovali základny ke kontrole, na některých kusech bylo něco zle, jakmile v obchodě zjistili, že je potřeba vyměnit, základnu sebrali, nová byla do týdne, v tu ránu je člověk bez autosedačky.
@elanaa píše:
@verulicek jasně, taky jsme poutali jen pásem-nechtěla jsem investovat do izofixové základny, když vcelku testy se shodovaly, že pásy jsou opravdu bezpečné (a fakt je, že se sedačka ani nehne) a přitom jsem zároveň věděla, že kategorii 9-18kg už zn. Maxi Cosi kupovat nebudu (kdyby ano, pak by se základna samozřejmě vyplatila).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
11.5.13 19:03

@terinka4444 aha, tak to jo..já moc ty MC nestudovala, protože prostě jsem věděla, že následnou už MC kupovat nebudu, takže nevím moc jak jdou za sebou. Já jen že kamarádka právě kdysi brala nějakou akční a právě vybrala Pebble, protože měla základnu a věděla, že bude jedničku brát pak taky MC, protože něco kvůli kočáru (nevím už vůbec jak to bylo), ale prostě nekoupila Cabrio, ale Pebble, protože získala základnu a mohla ji pak využít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.5.13 01:26

Tak maxi cosi a cybex mají stejný konec tj adaptéry a kdeasuje mc pasuje i cybex. proto jsem. Ji zmínila..opačné ne vždy, na kočárky cybex jde jen cybex a MC ne, je moc široká.

na základně se MC hýbat snad ani nemůže, ne? Nemela jsem familyfix ale easyfix ta je lepší ale sedačka se ani nehla.

prostorne by měly být stejně.

prostě bez základny mi přijde všestranně lepší cybex aton 2, s iso základnou easyfix cabriofix. A testy adac jsou v tom smyslu taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí