Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych se zeptat, od kolika let ste své děti nechali sedět ve směru jízdy…máme 10 měsíců a necelých 10 kilo…máme sedačku, která se dá dát i ve směru i proti směru…prozatím jezdíme, proti směru jízdu..kdy můžu, dát prcka ve směru jízdy???
Autosedačky jsem mu vyměnila, až sám začal sedět… ![]()
Příspěvek upraven 03.05.13 v 21:06
My jsme dali v 8M, proste podle autosedacky
myslim, ze i prcek by byl vice spokojeny a uzil si ten vetsi vyhled, kdybyste ho otocili
nehlede na to, ze by se treba rad koukal i na maminku s tatinkem ![]()
Darinko dcerka jezdila do dvou let a něco, asi 2,5 roku a syn bude v sedačce v protisměru co to půjde. Je to pro děti bezpečnější než posměr.
CO nejpozději to jde. Proti směru je to daleko bezpečnější. Já dávala po směru až když vyrostli z vajíčka, první někdy po roce, druhé ještě později. Hlavně musí dokonale sami sedět, což v 10 měsících moc dětí nedává.
Příspěvek upraven 03.05.13 v 21:07
Rozhodně bych takhle malé dítě nechala protisměru. je to pro něj bezpečnější.
nám prcek jezdil ve vajíčku do 14 měsíců. teď sedí ve směru a když usne tak si občas říkám že by si snad při nehodě zlomil vaz
Tak hlavne nepises, co mas zasedacku, druha vec, dite v protismerne sedacce je vice chraneno a je to bezpecnejsi, nez po smeru jizdy.
Dcera ma 19mesícu a jezdi v protismeru a bude tam co nejdele to pujde. Na nas kouka pres zrcatko co ma pred sebou
Do vajíčka se nám už dávno nevleze:-),tak jsem koupili Careto Fenix… je to od 0-18kg…prozatím teda vozíme proti směru..ale taky mě napadlo, že by měl výhled, kdybych ho dala ve směru, on se totiž rád dívá..ale tak bezpečnost je přednější, tak asi ještě počkám teda
děkuji vám za vaše názory
9 kilo, 9 mesicu, samostatny sed…ale urcite bych s tim nespechala, pokud se tam vylozene nevzteka - proti smeru je to rozhodne bezpecnejsi.
9 kilo, 9 mesicu, samostatny sed…ale urcite bych s tim nespechala, pokud se tam vylozene nevzteka - proti smeru je to rozhodne bezpecnejsi.
V tomhle věku a s touhle váhou bych řekla, že už je to veměs na tobě, zákon už po směru povoluje, na druhou stranu je to protisměru bezpečnější.
Dcera začala „sedět“ v autosedačce po směru se změnou vajíčka na „větší“ a bylo to někdy kolem jednoho roku.
U nás to bylo s výměnou vajíčka za větší sedačku. Ta už nešla dát proti směru jízdy, takže zhruba v roce začal jezdit po směru.
No tak moje malá nám z vajíčka vyrostla opravdu rychle, v 8 měsících měla 10 kilo…Byla v něm namačkaná, nespokojená. Koupili jsme velkou sedačku, která se dá dát jen po směru jízdy, úplně sama ještě neseděla, ale sedačka se dá dát do „lehu“. Nicméně si konečně jízdu autem „užila“. Jinak sama začala sedět asi v 8,5 měsících
. Bezpečnost jsem taky řešila, ale malá je mé třetí dítko a kluci to měli obdobně…