Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@paola white byla obr, ani jsem ji nevytlacila ![]()
zalezi asi taky i na vajicku ![]()
V roce, až vyrostla z vajíčka. Dívala jsem se i na protisměrné větší, ale výběr v ČR děsný a hlavně naší se nelíbí ani v klasické, natož jezdit s ní delší dobu v protisměru.
Tak jááá nevim;-) ta naše rozhodně není žadný obr (11měs.8,5kg a 72cm) ale z vajíčka (MaxiCosi) už rozhodně nadšená neni-věčně se drápe do sedu, chce vidět co dělám, čím kroutím a co mačkám, jinak se při jízdě nudí, šmějdí mi v loketce a vyžaduje pozornost, nehledě na to, že nohy jí čouhaj min. o 10cm, takže než dojdem do auta, tak je má parkrát málem uražený o různý dveře, futra, sousedy na chodbě, apod.
v autě se pořád odráží od opěradla-strašně jí to baví a já jsem z toho na prášky
no prostě se na větší autosedajdu už obě vyloženě těšíme a pročíst si tady pár diskuzí mi určitě v rozhodování moc pomohlo
díííky steeve ![]()
Podlevahy - kdyz mas tu druhou sedcku polohovaci, tak ji taky muzes naklopit a ma sklon vicemene jako vajicko. Muze rtam byt nesedici dite. Takze jakmile z vajicka vyroste, lepsi, nez aby mu hlava couhala ![]()
U nás někdy v 10. měsících. chtěla jsem aby byl proti směru co nejdýl, ale začalo se mu tak dělat špatně a většinu cesty probrečel, takže jsem musela změnit plány.
@paola white píše:
to mě je teda srdečně jedno na co by se syn rád koukal. pokud to pro něj není bezpečné tak bude čumět do sedadla a hotovo…
@alsem píše:
@quinny ja nemuzu za to, ze me dite v 8M bylo jako jednorocni a ze se mi ve vajicku vztekalo, protoze se tam proste nevlezloja jsem napsala jak to bylo u nas nic vic..
radsi jsem ji koupila, vetsi sedacku s moznosti,,lehu" a udelala bych to zas, radeji spokojene dite ve smeru jizdy nez rvouci, vztekle a ubrecene v protismeru
Dělej si se svým dítětem co chceš, ale neraď to prosím jiným, když je to pro to dítě život ohrožující. Kamarádky holčička na tom byla stejně jako tvoje už ve 4m. Ovšem nebylo to dítkem, ale malým vajíčkem ![]()
A není potřeba vyzdvihovat možnost lehu, protože ta je tam jen pro pohodlí toho dítěte a na bezpečnost to nemá vliv. Spíš naopak
@quinny ja to nikomu neradila
jen jsem napsala, jak to bylo u nas a to ze by dite melo lepsi vyhled je fakt ![]()
@alsem píše:
tak mam asi zazracne diteprece bych ji tam nervala, kdyby ji padala hlava
Ono to že dítě udrží hlavu v klidu je jedna věc a při bouračce naprosto jiná. To dítě má naprosto jiný poměr hlavy k tělu než ty a ta síla která potom působí je obrovská. Ne nadarmo je pro dítě jízda v protisměru tuším 7× bezpečnější než po směru ![]()
@alsem píše:
@paola white moje čouhala uz v 6M
Ale co jí čouhalo? Nohy pravděpodobně. To ale vůbec ničemu nevadí víš.
Co jste měli za vejce?
@cermanka píše:
Tak jááá nevim;-) ta naše rozhodně není žadný obr (11měs.8,5kg a 72cm) ale z vajíčka (MaxiCosi) už rozhodně nadšená neni-věčně se drápe do sedu, chce vidět co dělám, čím kroutím a co mačkám, jinak se při jízdě nudí, šmějdí mi v loketce a vyžaduje pozornost, nehledě na to, že nohy jí čouhaj min. o 10cm, takže než dojdem do auta, tak je má parkrát málem uražený o různý dveře, futra, sousedy na chodbě, apod.v autě se pořád odráží od opěradla-strašně jí to baví a já jsem z toho na prášky
no prostě se na větší autosedajdu už obě vyloženě těšíme a pročíst si tady pár diskuzí mi určitě v rozhodování moc pomohlo
díííky steeve
Pořiď zábavnější hračky. Ono to otočení do posměru se v tomhle dost přeceňuje a většinou to zase až tolik nevyřeší.
A k tomu přenášení. Tak nechej vajíčko v autě a máš to totéž co s tou větší ![]()
@Pudloslava píše:
Podlevahy - kdyz mas tu druhou sedcku polohovaci, tak ji taky muzes naklopit a ma sklon vicemene jako vajicko. Muze rtam byt nesedici dite. Takze jakmile z vajicka vyroste, lepsi, nez aby mu hlava couhala
@alsem píše:
@quinny ja to nikomu neradila![]()
jen jsem napsala, jak to bylo u nas a to ze by dite melo lepsi vyhled je fakt
Jj právě že radila. Že bude mít lepší výhled na maminku a tatínka a bude spokojenější ![]()
On mu ten lepší výhled totiž bude hodně platnej až se při bouračce v lepším případě zraní ![]()
@quinny ne nevlezela se tam jak na delku, tak i na sirku, bohuzel to bylo pres zimu a tak ji nebudu tahat v tilecku ze.. i ty pasy mela na uplne roztazeni, ja ti tady nemusim obhajovat kolik cm mela volneho nalevo ci napravo, proste uz tam byla na maximum ![]()
za me radeji sedacka se smerem jizdy, nez v proti smeru a byla by ji mala, to taky bezpecne moc neni ze…
@quinny píše:
Ale co jí čouhalo? Nohy pravděpodobně. To ale vůbec ničemu nevadí víš.Co jste měli za vejce?
5× bezpečnější, ale máš recht ![]()
@alsem píše:
@quinny ne nevlezela se tam jak na delku, tak i na sirku, bohuzel to bylo pres zimu a tak ji nebudu tahat v tilecku ze.. i ty pasy mela na uplne roztazeni, ja ti tady nemusim obhajovat kolik cm mela volneho nalevo ci napravo, proste uz tam byla na maximum
za me radeji sedacka se smerem jizdy, nez v proti smeru a byla by ji mala, to taky bezpecne moc neni ze…
Ale dítě by ani v zimě nemělo jezdit v sedačce naprané v kombinéze. Možná máš malé vajíčko, ale co se týče protisměru ve vajíčku, dá se koupit i protisměrná autosedačka co je od 0-18kg, aby i větší děti byly v bezpečí. To že řve je nepříjemné, hold je to dítě, ale ne důvod jej otočit po směru. K tomu se koupí třeba zrcátko, dá se koupit hooodně hraček na pověšení na sedadlo, co dítě zabaví. K tomu nevím jak u jiných protisměrných autosedaček, ale máme BeSafe a je celkem vysoko, takže malá vidí ven. A takto tam bude hezky prdět minimálně do 3 let, ono se ani nedoporučuje do 2,5 let dítě dát po směru jízdy. Ve vejcu se ji taky nelíbilo, ale už je zvyklá sedět opačně(19měs).Ale záleží na Tobě, ty jsi máma, u nás se jezdí autem hodně i na delší trasy, tak bezpečí v autě hodně řeším.