Maxi cosi citi, nebo Cybex Aton Basic

307
28.4.13 10:03

Maxi cosi citi nebo Cybex Aton Basic

Ktará sedačka podle vás je lepší(kvalitnější a bezpačnější) mě se líběj tyhle dvě ale nevim kterou koupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cybex Aton?

Přidejte zkušenost s Cybex Aton
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
28.4.13 10:13

Ja vybrala aton ;) libi se mi nejak vic a byl mi symptatictejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
28.4.13 10:23

Mi měli citinku a spokojeni jsme byli maximálně :-) Lehká na přenášení, pohodlná pro dítě a dostatečně prostorna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.13 10:24

Mě se taky líbí víc, ale nejde nám o vzhled ale o bezpečnost. Tak já nevim, cenově je to pro mě uplně na stejný budem to kupovat v Německu a tam stojej uplně stejně ne jako u nás že je dražší Maxi Cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.13 10:26

Myslela jsem že se mi líbí víc Aton :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.4.13 10:28

Bezpecnostne jsou na stejne.Ale co jsem se divala tak my budem volit maxi cosi. Vzhledem kdyz jsem mela moznost kouknout tak ta cbex mi prijde mensi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.4.13 10:38

Bezpečnostně je na tom ale lépe cybex aton 2. 8)
celkově mají v adacu sice stejně, ale jednltlivé kategorie testu jsou taky vidět a aton 2 dostal ++ v bezpečnosti. brala bych jednoznačně aton 2.

(jinak aton a city SPS mají shodně +, akorát pozor na cabriofix, bez easyfixu má jen 3* v OAMTC.. s isofixem má 5*, v adacu ++, tj. nejlepší)

navíc mám od cybexu dva kočáry a 4 autosedačky a všechny výrobky jsou super kvality, nic se na nich nerozbilo, potahy vydrží, prostě suepr. a vlastník cybexu je český emigrant ;) 8) a učil se u roemera.
(ne že by MC bylo špatné, měla jsem jí, a koupila bych jí znovu, ale pouze s tou základnou. kdybych kupovala bez základny, beru jednoznačně CYBEX)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
28.4.13 10:52

Z bezpečnostního hlediska vychází líp Aton 2. Taky jsme ho koupili.

• Citovat
  • Upravit
1957
28.4.13 11:27

Taky se rozhoduji mezi těmito značkami. dovolím si přidat ještě jeden dotaz. využíváte nacvaknutí vajíčka na podvozek kočárku?
tíhla jsem víc k cybexu, ale ten bych nenacvakla na kočár. můj vybraný má adaptéry jen na maxi cosi. tak teď nevím, zda se mám řídit i tím, zda to využiju. nebo se na toto hledisko vykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
28.4.13 12:51

@Nataša
Můžu se zeptat, proč bys nezvolila Cybex se základnou, ale MC se základnou? Je cybexová nějaká horší?

@maffi

Četla jsem, že MC a Cybex mají stejné uchycení a tudíž pokud jde na kočárek MC jde i Cybex. Hodlám to ale u vybraného modelu kočárku vyzkoušet, abych se pak nedivila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.4.13 13:23

@maffi adaptery na maxi cosi by mely sedet na cybex taky. Ja to vyuzivam. jezdime vlakem a pak nas vyzvedavaji autem, tak nacvaknu sedacku na nunu buggy a jedeme.

taky si myslim, ze cybex je na tom o chlup lip jak maxi cosi, teda ta dvojka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.4.13 14:03

@Rona
v testech ADAC vyšla MC CAbriofix s easyfix s nejvyšším hodnocením Sehr gut, (++) jako jedna ze dvou autosedaček vůbec (druhá je Roemer babysafe s isofixem)

Aton 2 vyšla bezvadně v testu bez isofixu, i s isofixem, resp. vyšly úplně stejně, o tom žádná, ale osobně se mi Cabriofix zdá prostornější (může to být můj dojem), a vzhledem k lepšímu výsledku (i když to už je takové, že holt nedostali ++ za obsluhu.., za bezpečnost ++ dostali), bych prostě zvolila tu větší :D
taky Easyfix jako základna se mi osobně zdá bezvadně udělaná, cybex základna je taková subtilnější a ta noha fixační taková drobnější. asi vydrží totéž, ale mně přes to místo lezlo starší dítě do auta, tj. noha musela něco vydržet. (a v testu vyšla s i bez stejně, takže ta základna asi nebude taková výhra..? můj osobní dojem..?)

ale kdybych měla volit bez základny, o což šlo v původním příspěvku, jednoznačně cybex aton 2 vede!!

cybex a MC mají stejný konec na adaptér ale ne na všechny kočárky to jde kombinovat. Na cybex kočárky pasuje jen cybex sedačka. MC cabriofix je na ně moc široká :D takže bych řekla, že kam se vleze MC, vleze se i Cybex. opačně to ale neplatí, :)
(vlastní zkušenost).
a po té vlastní zkušenosti bych to určitě zkusila!!

@maffi co máš vybrané za kočárek? cybex a MC jsou kompatibilní.. jak píšu výše. jedině u samotných cybex kočárků to zlobí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.4.13 14:05

@maffi zámek adaptéru je u MC a cybex stejný, nacvaknutí na podvozek jsem občas využila

a kdysi jsem narazila na info, že MC city je malá (nejvyšší poloha pásů je pak pro větší mimčo nedostatečná) takže jsem kupovala Cybex Aton basic a :palec: používala jsem ji přes rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.4.13 14:10
@maffi píše:
Taky se rozhoduji mezi těmito značkami. dovolím si přidat ještě jeden dotaz. využíváte nacvaknutí vajíčka na podvozek kočárku?

u prvního dítěte jsem to využívala maximálně, mela jsem Zappa složeného v maličkém autě pod sedačkou.
u druhého jsem to nepoužila protože
a) MC prostě nejde na cybex callisto nasadit,
b) dítě stejně nenávidělo jezdit v autosedačce (narozdíl od strašího, který to miloval
c) měla jsem do golfek vložnou tašku a on se nechal za spánku přehodit a bylo to pro něj i pro mě lepší..

záleží, co máš za kočár vybraný, zda jezdíš autem, atd. možnost je to ale určitě dobrá, v zásadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
28.4.13 14:23

@Nataša
Děkuju za odpověď. Zatím jsem ve fázi předběžného výběru, neviděla jsem je ještě naživo. Resp. první syn jezdil v MC Cabrio, ale bez základny, teď jsem se rozhodla, že základnu chci, jsem pohodlná navíc jsem malá a abych zapla pásy bylo pohodlnější obejít auto než se naklánět přes sedačku a to teď nepůjde, když je na druhé straně vzadu další autosedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí