Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ktará sedačka podle vás je lepší(kvalitnější a bezpačnější) mě se líběj tyhle dvě ale nevim kterou koupit ![]()
Máte zkušenost s Cybex Aton?
Přidejte zkušenost s Cybex AtonJa vybrala aton
libi se mi nejak vic a byl mi symptatictejsi
Mi měli citinku a spokojeni jsme byli maximálně
Lehká na přenášení, pohodlná pro dítě a dostatečně prostorna
Mě se taky líbí víc, ale nejde nám o vzhled ale o bezpečnost. Tak já nevim, cenově je to pro mě uplně na stejný budem to kupovat v Německu a tam stojej uplně stejně ne jako u nás že je dražší Maxi Cosi.
Bezpecnostne jsou na stejne.Ale co jsem se divala tak my budem volit maxi cosi. Vzhledem kdyz jsem mela moznost kouknout tak ta cbex mi prijde mensi…
Bezpečnostně je na tom ale lépe cybex aton 2. ![]()
celkově mají v adacu sice stejně, ale jednltlivé kategorie testu jsou taky vidět a aton 2 dostal ++ v bezpečnosti. brala bych jednoznačně aton 2.
(jinak aton a city SPS mají shodně +, akorát pozor na cabriofix, bez easyfixu má jen 3* v OAMTC.. s isofixem má 5*, v adacu ++, tj. nejlepší)
navíc mám od cybexu dva kočáry a 4 autosedačky a všechny výrobky jsou super kvality, nic se na nich nerozbilo, potahy vydrží, prostě suepr. a vlastník cybexu je český emigrant
a učil se u roemera.
(ne že by MC bylo špatné, měla jsem jí, a koupila bych jí znovu, ale pouze s tou základnou. kdybych kupovala bez základny, beru jednoznačně CYBEX)
Z bezpečnostního hlediska vychází líp Aton 2. Taky jsme ho koupili.
Taky se rozhoduji mezi těmito značkami. dovolím si přidat ještě jeden dotaz. využíváte nacvaknutí vajíčka na podvozek kočárku?
tíhla jsem víc k cybexu, ale ten bych nenacvakla na kočár. můj vybraný má adaptéry jen na maxi cosi. tak teď nevím, zda se mám řídit i tím, zda to využiju. nebo se na toto hledisko vykašlat.
@Nataša
Můžu se zeptat, proč bys nezvolila Cybex se základnou, ale MC se základnou? Je cybexová nějaká horší?
Četla jsem, že MC a Cybex mají stejné uchycení a tudíž pokud jde na kočárek MC jde i Cybex. Hodlám to ale u vybraného modelu kočárku vyzkoušet, abych se pak nedivila ![]()
@maffi adaptery na maxi cosi by mely sedet na cybex taky. Ja to vyuzivam. jezdime vlakem a pak nas vyzvedavaji autem, tak nacvaknu sedacku na nunu buggy a jedeme.
taky si myslim, ze cybex je na tom o chlup lip jak maxi cosi, teda ta dvojka.
@Rona
v testech ADAC vyšla MC CAbriofix s easyfix s nejvyšším hodnocením Sehr gut, (++) jako jedna ze dvou autosedaček vůbec (druhá je Roemer babysafe s isofixem)
Aton 2 vyšla bezvadně v testu bez isofixu, i s isofixem, resp. vyšly úplně stejně, o tom žádná, ale osobně se mi Cabriofix zdá prostornější (může to být můj dojem), a vzhledem k lepšímu výsledku (i když to už je takové, že holt nedostali ++ za obsluhu.., za bezpečnost ++ dostali), bych prostě zvolila tu větší ![]()
taky Easyfix jako základna se mi osobně zdá bezvadně udělaná, cybex základna je taková subtilnější a ta noha fixační taková drobnější. asi vydrží totéž, ale mně přes to místo lezlo starší dítě do auta, tj. noha musela něco vydržet. (a v testu vyšla s i bez stejně, takže ta základna asi nebude taková výhra..? můj osobní dojem..?)
ale kdybych měla volit bez základny, o což šlo v původním příspěvku, jednoznačně cybex aton 2 vede!!
cybex a MC mají stejný konec na adaptér ale ne na všechny kočárky to jde kombinovat. Na cybex kočárky pasuje jen cybex sedačka. MC cabriofix je na ně moc široká
takže bych řekla, že kam se vleze MC, vleze se i Cybex. opačně to ale neplatí, ![]()
(vlastní zkušenost).
a po té vlastní zkušenosti bych to určitě zkusila!!
@maffi co máš vybrané za kočárek? cybex a MC jsou kompatibilní.. jak píšu výše. jedině u samotných cybex kočárků to zlobí!
@maffi zámek adaptéru je u MC a cybex stejný, nacvaknutí na podvozek jsem občas využila
a kdysi jsem narazila na info, že MC city je malá (nejvyšší poloha pásů je pak pro větší mimčo nedostatečná) takže jsem kupovala Cybex Aton basic a
používala jsem ji přes rok
@maffi píše:
Taky se rozhoduji mezi těmito značkami. dovolím si přidat ještě jeden dotaz. využíváte nacvaknutí vajíčka na podvozek kočárku?
u prvního dítěte jsem to využívala maximálně, mela jsem Zappa složeného v maličkém autě pod sedačkou.
u druhého jsem to nepoužila protože
a) MC prostě nejde na cybex callisto nasadit,
b) dítě stejně nenávidělo jezdit v autosedačce (narozdíl od strašího, který to miloval
c) měla jsem do golfek vložnou tašku a on se nechal za spánku přehodit a bylo to pro něj i pro mě lepší..
záleží, co máš za kočár vybraný, zda jezdíš autem, atd. možnost je to ale určitě dobrá, v zásadě.
@Nataša
Děkuju za odpověď. Zatím jsem ve fázi předběžného výběru, neviděla jsem je ještě naživo. Resp. první syn jezdil v MC Cabrio, ale bez základny, teď jsem se rozhodla, že základnu chci, jsem pohodlná navíc jsem malá a abych zapla pásy bylo pohodlnější obejít auto než se naklánět přes sedačku a to teď nepůjde, když je na druhé straně vzadu další autosedačka.