Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Autosedačka Cybex Solution X2 versus Autosedačka Römer KID Plus
Potřebuji poradit chci koupit dceři autosedačku buĎ Cybex Solution X2, nebo Römer Kid Plus… jaké máte zkušenosti, jak je to s hlavičkou dítěte u Cybexu - zda jej netlačí, může hlavou v ní volně hýbat, jestli není moc těsná a jaký barevný potah je asi nejpraktičtější? díky za odpovědi…
My máme tu Cybex a jsme spokojení. Ale my ji kdysi kupovali kvůli tomu, že vyšla dobře v testech a měli jsme ji s pultíkem, ten už jsme sundali. Co jsem je tak porovnávala jen podle obrázků, tak vidím rozdíl snad jen v tom, že cybex má polstrované ty opěrky na ruce. Ten Romer je má plastové. Ostatní nevím. U toho cybexu jde opěrkou šoupat (což je asi standard u všech autosedaček tohoto typu), dokonce to jde rozdělit na dva díly (takže na podsedák, ale ten nepovažuji za příliš bezpečný, ačkoliv využít se to v případě nouze dá).
Řešila jsem před dvěma měs - stejné dilema - máme Cybex a jsem spokojená.
A u Cybexu je dostatek místa pro pohyb hlavy u dítěte?, ty opěrky hlavy zda nejsou příliš těsný…
@Bella193 Není to úplně těsné. Syn si může vybrat, do které bočnice zaboří hlavu, když spí ![]()
A můžu poprosit o napsání šíře - rozpětí mezi těma bočnicemi… díky
Já momentálně nemám k dispozici auto, ale hned jak to půjde, tak to změřím. Ale třeba to může udělat někdo dřív, než se k autu dostanu já ![]()
Amys zatím se mi nikdo neozval, tak jestli budeš mít čas, tak mi změř ten rozměr díky moc… ![]()
Ahoj! Já si na to večer nevzpomněla, tak doufám, že manžel neodjel s klíčema (auto je v garáži) ![]()
@Bella193 Tak u té horní rozpěry na hlavu je to v nejužším místě 11cm (tudy prochází krk), v nejširším 18cm a ten rozměr ve volném prostoru je 27cm. Spodní rozpěra, co jde přes ramena je kolem 26-ti cm a ve volném prostoru 37cm. Volným prostorem myslím to, co ční do prostoru, to ostatní je měřeno těsně u té zádové opěrky.
Sedačku už máme a je dobrá, myslím, že to byla správná volba, naší Eli se už jezdí pohodlně.
@Bella193 Tak to jsem ráda. My jsme taky spokojeni pořád a to už ji máme rok a půl ![]()