Do kdy autosedačku/podsedák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
16.5.13 08:53

@steeve takze ani podsedak ne? a ty pasy nejsou pak moc vysoko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.5.13 09:00

@steeve - a co pokud má sedmileté dítě 132 cm a 34 kg - počítám, že do roka se dostane na 138-140 a 36-38 kg. To se mi ale moc nelíbí, že by v osmi měl jezdit už bez sedačky :think:. Nebo je to spíš o tom, že může, ale nemusí jezdit bez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
16.5.13 09:46
@anickadomnik píše:
Mám možná hloupý dotaz, ale někde jsem četla že dítě by mělo být v sedačce do 12ti let, ale podsedáky jsou do 36 kg, našemu klukovi bude 9 a má 38kg/136 cm, je pro něj bezpečné jezdit na tom podsedáku, nebo ho máme nechat už bez něj? Nebo se dělají nějaké podsedáky pro větší děti? děkuji moc za rady
Řešíme to samé, podotýkám, že nám se sice vejdou 3 sedačky do auta, ale devíteletá holka už se nevejde do té sedačky ač jsme zkoušeli shánět jiné, ale prostě nevyhovuje žádná :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.5.13 11:06
@olliinnka píše:
@kattkka
Predsav si nevleze, protoze nema kam davat nozicky a ma je pokrcene, ale strasne. Mala ma 8,6kg a do vajicka vleze, to ano, ale skrcena a pochopitelne v tom neujede ani pulhodiny. Ano sedacka je do 13kg, vsadim se ZADNA mama tady nenechala svoje dite vozit ve vajicku do 13kg ditete pac je to totalni nesmysl. Jiz dva mesice pouzivame sedacku 9-36kg. Nekdy krom toho co uvadeji vyrobce v popisu zbozi to chce zapojit i vlastni mozek a ne verit vsemu co pisou. Jinak zakladatelce. Pokud pas nevede prez krk, bez podsedaku. Je to bezpecnejsi. Ty sedacky jsou stejne na nic. Taky dobrou noc vsem preji.

Pokud se dítě do té sedačky vleze jak má (a pokrčený nohy nevadí), tak v ní u nás prostě jezdí… :nevim: Nevidím důvod přesouvat dřív… :nevim: Bezpečnost je v tomhle ohledu pro mě na prvním místě…

Ale mě už nepřekvapí nic… Když jsou lidi v rámci šetření ochotní používat 10 let starou sedačku, nebo přesouvat prcka do nevyhovující sedačky… Na druhou stranu jsou to jejich děti, jejich zodpovědnost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
16.5.13 11:13
@kate02 píše:
Pokud se dítě do té sedačky vleze jak má (a pokrčený nohy nevadí), tak v ní u nás prostě jezdí… :nevim: Nevidím důvod přesouvat dřív… :nevim: Bezpečnost je v tomhle ohledu pro mě na prvním místě…Ale mě už nepřekvapí nic… Když jsou lidi v rámci šetření ochotní používat 10 let starou sedačku, nebo přesouvat prcka do nevyhovující sedačky… Na druhou stranu jsou to jejich děti, jejich zodpovědnost… :nevim:

My taky dávali holky z vajíčka okolo osmi měsíců a osmi kil, měli venku hlavičky. Řešili jsme to tak, že se holt koupili sedačky 0-18, které jdou poutat stejně jako vajíčko. Zase mi ale přijdou nižší, takže pak jsme kupovali i 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.5.13 11:21
@kate02 píše:
Pokud se dítě do té sedačky vleze jak má (a pokrčený nohy nevadí), tak v ní u nás prostě jezdí… :nevim: Nevidím důvod přesouvat dřív… :nevim: Bezpečnost je v tomhle ohledu pro mě na prvním místě…Ale mě už nepřekvapí nic… Když jsou lidi v rámci šetření ochotní používat 10 let starou sedačku, nebo přesouvat prcka do nevyhovující sedačky… Na druhou stranu jsou to jejich děti, jejich zodpovědnost… :nevim:

Vysvetluj to nekomu to nema smysl.Je to uz delsi dobu ale kdyz jsem prohlasila ze koupim cybex tak mi se mi dostalo odpovedi ze male staci podsedak a ze je dost velka.Tak jsem napsala ze nestaci. A ze testy ADAC mluvi jinak.Tak my bylo receno ze ty testy jsou v zasade k nicemu a ze dite v aute drzi pas ale v ADAC testech je jasne videt co se deje v urcite rychlosti na podsedaku a v autosedacce.Ale nekomu tohle nevysvetlim.Ale myslim si svoje a s takovym clovekem se uz odmitam uplne bavit al ev okoli jich je proskomnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.5.13 11:46
@Devany píše:
My taky dávali holky z vajíčka okolo osmi měsíců a osmi kil, měli venku hlavičky. Řešili jsme to tak, že se holt koupili sedačky 0-18, které jdou poutat stejně jako vajíčko. Zase mi ale přijdou nižší, takže pak jsme kupovali i 9-18

tenhle postup chápu… :-)

Já v tomhle měla vždycky jasno… A od doby, co jsme bourali jsem v tom hodně nekompromisní… :oops: ale když jsem viděla, jak mě s manželem bolelo za krkem ještě x dní a prckům nebylo absolutně nic, říkala jsem si, źe ty sedačky smysl mají… :oops: autobylo na odpis, sedačky vepředu zlomený a na těch dětskejch není poznat, źe bouraly… Jen teď „chudinky“ čekají, až je rozeberem na jednotlivý díly a odvezem do sběrnýho dvora… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
16.5.13 11:49
@kate02 píše:

Problém je, keď má dieťa, cca ročné, vo vajíčku už toľko sily, že sa tými pokrčenými nôžkami odstrkuje, a sedačka už tak na sedadle nesedí, ako má. My sme to riešili presunom do sedačky (tuším kat. 0-18kg), ktorá sa dá posadiť i prosti smeru jazdy… Proste na váhu ešte vajíčko bolo, ale prakticky už nie, pretože sa tam odstrkovaním rôzne súkalo vyššie, a to mi bezpečné nepripradalo… Inak súhlas, čím dlhšie v protismere, tým lepšie…

• Citovat
  • Upravit
374
16.5.13 12:02
@kate02 píše:
tenhle postup chápu… :-)Já v tomhle měla vždycky jasno… A od doby, co jsme bourali jsem v tom hodně nekompromisní… :oops: ale když jsem viděla, jak mě s manželem bolelo za krkem ještě x dní a prckům nebylo absolutně nic, říkala jsem si, źe ty sedačky smysl mají… :oops: autobylo na odpis, sedačky vepředu zlomený a na těch dětskejch není poznat, źe bouraly… Jen teď „chudinky“ čekají, až je rozeberem na jednotlivý díly a odvezem do sběrnýho dvora… :nevim:

Tak tak, mě se v zimě povedlo auto roztočit :oops:, zastavil nás naštěstí plot. Ale i tak, mě bolelo za krkem a podařilo se mi i se trochu omlátit, ale holkám nebylo vůbec nic :D. Jen ty sedačky jsme teda pořídili nový, pro jistotu, člověk nikdy neví jestli v nich něco neruplo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.5.13 12:22
@Devany píše:
Tak tak, mě se v zimě povedlo auto roztočit :oops:, zastavil nás naštěstí plot. Ale i tak, mě bolelo za krkem a podařilo se mi i se trochu omlátit, ale holkám nebylo vůbec nic :D. Jen ty sedačky jsme teda pořídili nový, pro jistotu, člověk nikdy neví jestli v nich něco neruplo :nevim:

my máme taky nový :-) starý zůstaly u tchánů, během zimy se nám moc nechtělo řešit to odvážení pryč, ale teď o víkendu už půjdou, jen je chcem rozložit, aby nějakýho koumáka nenapadlo si je vzít a ještě používat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
16.5.13 12:28
@kate02 píše:
my máme taky nový :-) starý zůstaly u tchánů, během zimy se nám moc nechtělo řešit to odvážení pryč, ale teď o víkendu už půjdou, jen je chcem rozložit, aby nějakýho koumáka nenapadlo si je vzít a ještě používat… :nevim:

My pořád přemýšlíme kam dát ty starý, ze stejných důvodů jako vy, ale nějak nás ten sběrný dvůr nenapadl :nevim:, tak aspoň už vím co s nima, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
16.5.13 12:30

@kate02 Hele, ja mám príbuzného, normálny VŠ vzdelaný človek, a ten jazdí s deťmi úplne bez autosedačiek. Že vraj aj my sme tak jazdili, tak čo. :zed: (Dúfam, že jeho nová manželka mu to zatrhla…) Tak si hovorím, že čokoľvek je lepšie, než úplne bez… (sorry, tak trochu OT)

• Citovat
  • Upravit
8151
16.5.13 12:57

Tak díky za rady, podsedák vyndám a snížím pásy, už jsem zjistila že to jde, jinak na podsedák se vejde jen proto že nemá područky mezi ně ten zadek prostě nestrčil:o) jinak by mu sedačka ještě byla a ad vajíčka, holka mi v něm jezdila skoro do dvou let, u ní jsme měli opačný problém, protože byla zase maličká a v roce měla jen 7,5 kg ve dvou letech 9 kg a ani výškově nebyla žádný obřík dneska jí je pět má 14 kg a v sedačce 9-36 není skoro vidět, věřím tomu že ona bude v sedačce klidně do 15-ti:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.5.13 16:44
@suik píše:
@steeve takze ani podsedak ne? a ty pasy nejsou pak moc vysoko?

pokud přesahuje váhou 36 kg tak ani podsedák ne, ty podsedáky jsou také jen do 36 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.5.13 16:46
@Milli píše:
@steeve - a co pokud má sedmileté dítě 132 cm a 34 kg - počítám, že do roka se dostane na 138-140 a 36-38 kg. To se mi ale moc nelíbí, že by v osmi měl jezdit už bez sedačky :think:. Nebo je to spíš o tom, že může, ale nemusí jezdit bez?

v tomto případě nezáleží na věku, ale na výšce a váze, takže pokud přesáhne 150cm, nebo 36 kg, tak je již bez sedačky, ( ale pokud se vejde do sedačky, tak ho tam nechte) ale už není potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí