Do kdy flašku s UM?

1769
3.11.11 14:30

do kdy flasku s UM

ahoj, chtela jsem se zeptat do kdy by melo dite dostávat jeste UM? jsme na UM od narození, ted je mu skoro 14mesicu, vim ze jeste mlicko má mít, jen me zajímá do kdy? a odkdy jste dávali kravské mléko? a plnotučný, nebo polo?? Min. prcka hlídala mamka a dala mu ráno k snídani kakao, nerozcilovala jsem se jen nevim jestli uz to muze? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
3.11.11 14:33

Malému je 2 roky a 2m,a stále pije UM 2× denně :nevim:
A budu mu ho dávat,dokud ho bude chtít,klasické mléko má zatím jen v bílých jogurtech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.11.11 14:33

Mě malá nechce mlíčko žádný,ale kdyby mi ho pila tak jí dám normálně kravský,nemáme žádnou alergii.
Někde jsem čela, že um po roce věku dítěte je pouze marketingový tak výrobců um.Ale někdo dávám um i ve 3 letech.Nevím každý tvrdí něco jinýho.
Hm jsem moc neporadila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
3.11.11 14:35

Já chci synovi dávát um min do dvou let,pokud mu bude chutnat,tak i dýl.První kluk byl kojený rok a 7 m,potom odmítal um i kravské,tak jsme to řešili jogurtama,kašema,lučinou atd.Až po dvou a půl letech mizačal pít kravské.
A to že se napil trochu mlíka,určitě navadí,však my vyrůstali od malička na kravském a žijem :wink: V mém okolí dávají normál mlíka z krabice i dřív než v roce a žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
3.11.11 14:37

1)samozřejmě,že je to na tobe,odborníci tvrdí do 2 roků,ale pokud to má nahrazeno v sýrech,jogurtech,kaších a dalších mléčných výrobcích taK OK,I KDYŽ TVÉMU BYCH HO NEDÁVALA ALESPOŇ DO 16 MĚSÍCŮ

1. KRAVSKÉ POLOTUČNÉ MLÉKO se nacházelo V OMÁČKÁCH APOD,cokoliv bylo děláno z mléka.
  2. Tučné mléko by mohl(a),říkám mohl(a) už teď,maminky i všude se píše od dokončeného 12 měsíce.
  • Citovat
  • Upravit
veverunka11
3.11.11 14:38

Ale mě ta nejstarší pila Sunar do 3 roků :-D

• Citovat
  • Upravit
697
3.11.11 14:39

no možností je hodně.
1/ Nechat ho pít UM, dokud ho pije…ideálně do tří let.
2/ Od roku, pokud nejsou alergie řekne leckterý doktor, že kravské se může. Doporučuje se polo nebo plnotučné, dokonce víc říkají POLOtučné.
3/ Vyměnit mu mlíka, až sama budeš chtít, co vidím v okolí, od 2let bych řekla, že už je většina mamin, co to neřeší. Můj prvorozený začal pít kravské, když se mu narodil sourozenec - ve 2letech 4měsících. Širokodaleko nemáme žádné alergie, problémy, zácpy, průjmy..ťuk ťuk, tak jsem to riskla. A přiznávám, že v tom bylo i finanční hledisko. Druhému klučinovi vychází kravské na 2r2m, když půjde do jeslí, tam jsem si stanovila ten přechod.

Ale je to na každé z nás, jak čemu věří, a jaký způsob vyznává a považuje za správné. Píšu svou zkušenost a svůj přístup.

A ještě dodám, že bez obav jsem kravské přidávala do jídla (např. bram kaše) už od jednoho roku. Granko (a hodně slabé) dávám teď až skoro čtyřleťákovi, 14m díteti bych ho já osobně nedala, ale že by ti na to umřel to taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
3.11.11 14:44

Ahojky. Samíkovi budou v únoru tři a každé ráno pije UM. Dávám mu ho, protože mu chutná. Když ale spí u babičky, tak má po ránu kakao.
Jinak, říká se, že od roka může dítě takřka všechno, takže občasné podání normálního polotučného mlíčka nemůže rozhodně ublížit.
Co se týká bílých omáček s mlíčkem, dětské krupičky a prostě všeho vařeného, kde se mlíčko používá, to začal malý puckat už před prvníma narozeninama 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.11.11 14:56

Malá má 14m a UM pije dvakrát za den, ráno a na noc. Sem tam koupím mléko z mlékomatu, převařím a pije to. Do těch 18m budu ráda když bude mít UM, jinak jí vše - lučinu, jogurty, jen nejí kaše. Od 18m plánuju dávat jen mléko z mlékomatu.

Dr mi říkala že už jí UM nemusím dávat, jenže co bych jí dávala ve 4h ráno místo toho to teda nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17180
3.11.11 15:41

my jsme přešli na kravské mléko něco po 1,5 roce ve 2 letech pila už jen kravské a to ráno a někdy i večer. Nespatřuji v UM žádnou výhodu až na to že je drahé, vitamínů má dost z běžné stravy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
3.11.11 15:45

Záleží, jaké máte celkové složení mléčných výrobků. U nás Anička ve 13 měsících nic jiného než UM nechce. Mišák miluje jogurty a acido mlíčka, takže Um má už jen tehdy, když si o něj řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
3.11.11 16:02

jinak dodám,že má znamá má 24 měsíční holčičku a pije kaši ráno,na noc a v noci :lol: :lol: a někdy sunar :-D :-D ,nedávno pila její holčička nutrilon,který dostala od kámošky,že to dítě nepije,tak jí ho dala a ona to zblajzla

• Citovat
  • Upravit
2271
3.11.11 20:51

Tak u nás jedeme Nutrilon a kojenecký flašky s obr dírama do ted :mrgreen: .A dceři je dva a půl :mrgreen: .Má jí k snídani a druhý večeři než jde spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
3.11.11 21:35

Zatím chce, tak dávám ráno i večer. Ráno mi to vyhovuje, nachystám on ho vymlaskne v posteli a ještě se povalujem :mrgreen:. Než jít hned chystat snídani, to by se mi vzteky uřval, že to dlouho trvá :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová