Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den maminky,chtěla jsem se zeptat jesli některá zvás má stejnou zkušenost. Mám dceru 5měs a v noci se budí 5-6×. Přibírá zhruba 100-150g týdně. Je kojená ale už jsme zavedli tuhou stravu (mrkev, brambor, brokolice…) sní k obědu půl skeničky(té malé)a pak se vědšinou ještě dokojí. Př obědem cucá asi 3× po obědě 2×, pak k večeři má kaši (160ml na 4 lžíce) a ještě se do kojí. Půjčila jsem si i váhu, tak ji vážím před a po a vypije tak 120ml. Když odcházela z porodnice měla 2640g a tedka jí je 5m a váží cca 6800g. Nemám pocit že by trpěla hlady, ale proč se tahkle budí na to kojení? Už jsem z ní mrtvá
Děkuji za názor
Mě to dělají/dělali obě děti. První spal ve 4m skoro až do rána a pak se to zlomilo a postupně se začal víc a víc budit, v 7m mi přišlo, že skoro nespí ![]()
Druhý začal už ve 2m a je to jak kdy, když mám štěstí, tak se budí cca po 3h, když mám smůlu, tak klidně po hodině
Taky jsem mrtvá, zkusila jsem dát na noc kašičku, zda by to náááhodou nepomohlo - no jasně že nepomohlo.
Podle mě se dá jen vydržet. ![]()
Zkoušela jsem mu při probuzení dát nejdřív dudlíka, ale i když zrovna neřval, tak se dlouho vrtěl, tím se rozbudil, nakonec jsem stejně nakojit musela a on pak nemohl usnout.
Asi tě to nepotěší, ale mě to přijde normální, malý má rok a i teď se ještě tak 2-4× za noc na kojení budí.
Máme 14m a taky se pořád budíme. A v mém okolí snad není jediné dítě kolem roku, které spí celou noc ![]()
Crispina píše:Máme 14m a taky se pořád budíme. A v mém okolí snad není jediné dítě kolem roku, které spí celou noc
to já mám zas v okolí děti, který chrní celou noc a je jim sotva pár měsíců
my ten případ ale nejsme
dneska v noci to bylo tak 4×
![]()
Crispina píše:
Máme 14m a taky se pořád budíme. A v mém okolí snad není jediné dítě kolem roku, které spí celou noc
Tak to naše pak už spalo, v 9m jsem padala na hubu, migreny, bolavá záda ze spaní v jedné poloze - já na boku a on prso v hubě ![]()
Ale jakmile jsem přestala v noci kojit, tak se přestalo dělat mlíko i přes den a kojení šlo do kopru
Gladys píše:
bolavá záda ze spaní v jedné poloze - já na boku a on prso v hubě
no tak tohle znám taky, taky takhle občas spíme a nesmírně si to užívám, když ho přendám do postýlky a je klid a já se můžu rozvalit tak, jak chci já
![]()
Taky bych o nespaní dítěte mohla napsat knihu! ![]()
Myslím, že je to normální, obzvlášť, když je kojený… kolikrát to není z hladu, ale chce i kontakt s maminkou… u nás to bylo podobně, až to vygradovalo na vstávání každou hodinu, což už teda bylo moc… necháváme brečet, zpočátku to trvalo opravdu dlouho, než rezignovala, teď už bývá do 10ti minut ticho…
Ale už je větší, do toho půl roku bych to nestresovala…
Nám je 9 měsíců a kdyby bylo po jejím, nemusela by chrápat vůbec! Ani ve dne, ani v noci, takže buď v klidu
Pevné nervy přeju ![]()
já si už taky říkám že to snad nemůže byt z hladu, když blinká zdrclé mléko. Ale když ji nedám cucnout , tak nepřstane a dudák nezabírá ![]()
Máji, vítám tě mezi námi, matkami zoufalkami
) Musíš být statečná, my na dudlíku taky nejsme a něco jsme si užili… mám o tom deníček
Pořád čekám, kdy se to srovná, jak všichni říkají, ale už si nedělám iluze a plané naděje… někdy je to lepší, tak jsem ráda za noc, kdy spím 6 hodin rozkouskované pouze na 4 díly
a psychicky se připravuju, že to zase přijde… naspání 4 hodin max. s uřvanými přestávkami, i dvouhodinovými…
Toje náš případ, samozřejmě u vás to může být jinak… opravdu se to může časem urovnat, ale dobrý je vědět, že taky nemusí
Já neměla tušení, co děti dovedou a docla tvrdě narazila…
Důležité je taky vědět, že to není v tobě, že to nejsi ty, že bys dělala něco špatně… prostě to má miminko tak a hotovo
Maaja16 píše:
já si už taky říkám že to snad nemůže byt z hladu, když blinká zdrclé mléko. Ale když ji nedám cucnout , tak nepřstane a dudák nezabírá
nj, prso místo dudlíčku, tak to bohužel chodí ![]()
dřív se nám budila tak 2X za noc pak šla 3-4× za noc a to mi dr dop. kaši. Ale teďka se budí 6× a vstává v 6 ráno. Zkoušela jsem ji dávat i na UM a to nechce, řvala jen to Um ucítila ![]()
to opravdu nemá s jídlem nic společného, věřím tomu. U nás bylo období, že taky spávala od usnutí až do 4 ráno /usnula třeba ve 22 a do té doby od koupání v 7 brečela/, ale potom zase třeba 2 hodiny brečela, než usnula a spala pak ještě hodinku… ale to už u nás bylo zlepšení
Taky byly doby, kdy usnula v oněch 10, když se od koupání ubrečela, ale vstávala už ve 2 a brečela zase tak do 5ti ráno…
takže věř mi, že pokud vstáváš 4× za noc, malá si cucne a spí dál, nenazvala bych to ani, že nespí
Prostě 4× za noc vstává
Buď ráda, ohl by být mnohem hůř!
Tím nechci zlehčovat tvoji situaci, chápu, že jsi unavená…
V tomhle věku bych ale řekla, že s tím opravdu nic nenaděláš ![]()
a ještě jsem se prosím chtěla zeptat, může kaši každý den? Známá se divila, tak ji prý dává 2X týdně. Já vím že by mohlo bát hůř, kdyby to 10× tak je už po mě
doufám že ji nebudu muset kojit až do první třídy
![]()
Maaja16 píše:
a ještě jsem se prosím chtěla zeptat, může kaši každý den? Známá se divila, tak ji prý dává 2X týdně. Já vím že by mohlo bát hůř, kdyby to 10× tak je už po mědoufám že ji nebudu muset kojit až do první třídy
![]()
já jí dávám každý den, pouze někdy když je třeba unaveej, nebo přijdem dýl domů, tak dostane flašku s mlíkem ![]()