Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
já myslím, že může každý den úplně v pohodě, taky dáváme
Nepamatuju si teda, od kdy, asi od 7m… ale nevidím v tom problém! Obzvlášť, když dáš mléčnou, je to s kojeneckým mlékem, takže plné potřebných vitamínů…
Maji, opravdu bych řekla, že tomu nujak nepomůžeš… my vyzkoušeli všechno, dokonce i homeopatika, kineziologii… co já tady na emiminu navštívila nebo dokonce založila diskuzí na podobné téma, nasbírala rady.. ale na nás prostě nic nefungovalo… chvíli se zdálo, že i možná ano, ale za pár dní bylo vše ve starých kolejích…
Ale mám taky hromadu známých, které vstávali každá 2 hodiny do půl roku a dnes 1×, třeba k ránu kolem 4. nebo 5. ranní…
Až bude větší, můžete se doma domluvit, že ji necháte béčet.. a uvidíte po pár dnech, co se stane… nám dr. taky říkal, že prý jí to přejde a za pár dní spí celou noc… chachá!!!!! je pravda, že nebéčí už tak dlouho, ale stejně tak každé 2 hodiny to zkusí…někdy i častěji. Pokud je to dřív než ve 2 ráno, ignorujeme ji… pak už kojím. No a za 2 nebo 3 hodiny chce zas, to většinou taky dostane, že je to záruka, že zaspí… ale stejně vstáváme v 6, někdy i v 5… zřídka v půl 7, to při nás stojí asi všichni svatí ![]()
Ale i tohle je u nás pohoda, proti stavu prvních pár měsíců…
Máme holt akční a nespavé dítě, ani nemluvím o tom, co se děje v noci, když se naučí něco nového
Když se začala točit na bříško, chtěla se v noci prostě pořád přetáčet… když začala lézt, potřebovala nutně ve 2 ráno lézt, nejlépe s publikem
a nemluvím radši o tom, když začala stát… zrovna nedávno jsme tu měli náročnou noc, kdy co hodinu stála v postýlce a hulákala jako o život… nedej bože, když padla a bouchla se! To už člověku nedá a jde konejšit… v tu chvíli mimi vyhrává a uspání je záležitost na dlouho ![]()
My prožívali něco podobného. Navíc asi od 9. měsíce se probudila třeba o půlnoci a do 3 ráno spát nebude ani za nic a toto mi dělala třeba 2 - 3 krát týdně
V roce jsme utli veškeré noční kojení (od 6 měsíců by měli vydržet celou noc bez jídla) a po 2 denním louděním se smířila, že prsíčko nedostane, tak to vzdala a vesele spíme celou noc. Jen lituju, že jsem to neudělala dřív, protože jsme se doma kvůli jen hádali a já samozřejmě byla nevyspalá, tak mi stačila malá udička a oheń byl na střeše. Teď je to paráda - ťuky ťuk
jj, nutriční potřeba v noci od půl roku prý není… a jak jste utnuli noční kojení? Prostě jste nechávali taky béčet??? Já bych to taky brala, ale v ty 2 ráno se už slituju, no ![]()
Zjistila jsem, že když si Terezku vezmu do postele,nikam to nevede. Stejně se vzteká, že chce kojit a jen se to protahuje. Když jsme ji nechali v postýlce, plakala poprvé 10 minut, podruhé 3 minutky a druhý den už jen chvilinku. Teď už spinká krásně do rána a když se náhodou probere, zavrčí, podívá se, jestli spíme a pak si lehne a chrňáčkuje dál…
V 5 měsících je prcek asi ještě malý, takže bych asi nechala jedno kojení třeba ve 2 a pak zase nedat až ráno.
to je hezké, to malá pěkně spolupracovala ![]()
My tuhle metodu praktikujeme už 5 týdnů a ještě jí to béčení teda neomrzelo
Pořád to zkouší, i když je pravda, že už není tak vytrvalá… ale do těch 2 ráno si stejně tak 3× po 10ti minutách zaječí ![]()
za mě hlavně vydržet a v žádném případě nevyndat z postýlky, protože je to pak jen horší
To je přesný
Akorát se tak přehazuju z boku na bok a jak malý zavrní, tak to vytáhnu, on si to dohledá a spímne dál ![]()
Gladys píše:Crispina píše:Tak to naše pak už spalo, v 9m jsem padala na hubu, migreny, bolavá záda ze spaní v jedné poloze - já na boku a on prso v hubě
Máme 14m a taky se pořád budíme. A v mém okolí snad není jediné dítě kolem roku, které spí celou noc
Ale jakmile jsem přestala v noci kojit, tak se přestalo dělat mlíko i přes den a kojení šlo do kopru
A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešení ![]()
Od úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit ![]()
Crispina píše:
A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešeníOd úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit
tak budu držet pěsti, ať to vyjde! Můžu se zeptat, co máte za homeo a holik je prtěti?
Já vážně uvažuju, že za měsíc, dva zkusíme noční kojení odbourat úplně… ale to říkám teď, musíme se na to připravit a pak se uvidí ![]()
Určitě informuj, jak se vám s homeo daří ![]()
Dostali jsme na první týden calcarea phosporica (5kuliček do 30ml a z tohoto roztoku dám 2× denně malou lžičku), druhý týden máme dva dny vyměnit za arsenicum album (týž roztok a dávka stejná). Údajně je to na celkovou podporu vývoje, není to vysloveně „lék na nespaní“. Také jak jsem něco málo nastudovala je na nespavost více homeo a na každý druh neklidu funguje jiné. JÁ JSEM SI SAMA VYBRAT A NASADIT NETROUFLA A TAKY TO NEDOPORUČUJI !!! Možná ani všechny ty drogy nejsou volně prodejné.
Syn má 14 měsíců a stejně nám zrovna lezou zuby. Zatím bereme 3 dny a přijde mi to horší, asi kvůli těm zubům
Uvidíme co bude, jak se vyklubou. Každopádně mám dát homeopatce zprávu, možná má v rukávu nějaká další esa
Zajímalo by mě, zda někomu homeopatika na noční spánek miminka zabrala.
Jinak nám asi nezbude než odstavit ![]()
my brali právě chamomille vulgaris, několik měsíců… je to na uklidnění, nespavost… a bylo to teda úplně k prdu
Nj odstavit, ono se to řekne…
Nám dr řekl, ať jí necháme v noci béčet, že do týdne dá pokoj… je to 6 týdnů a ono je to tak nějak pořád stejný
Už mi jednou nabízel, jestli bych chtěla pro klid, že nás pošle na neurologii… tak uvidím, koncem listopadu jdeme do poradny, že bychom se nechali poslat? ![]()
Jo vybrečet jsem taky nechávala, nebylo to nijak dramatické, ale malý to prostě za týden nepochopil, tak jsem to vzdala. O chamomille jsem četla, ale spíš v souvislosti se zubama a pláčem. Mě v noci malý nijak nevyvádí, jen se vzbudí a vyloženě se dožaduje kontaktu, spíš jen fňuká.
Obávám se, že nás brzký odstav nemine, je to vysloveně závislák
Já snad na týden odjedu nebo co ![]()
bořková píše:Crispina píše:
A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešeníOd úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit
tak budu držet pěsti, ať to vyjde! Můžu se zeptat, co máte za homeo a holik je prtěti?
Já vážně uvažuju, že za měsíc, dva zkusíme noční kojení odbourat úplně… ale to říkám teď, musíme se na to připravit a pak se uvidí
Určitě informuj, jak se vám s homeo daří
já jsem přestala kojit v noci, ale ráno i večer mám mlíka dost, takže pokračujeme, jen teda v noci drží Terezka hladovku
Crispina píše:
Jo vybrečet jsem taky nechávala, nebylo to nijak dramatické, ale malý to prostě za týden nepochopil, tak jsem to vzdala. O chamomille jsem četla, ale spíš v souvislosti se zubama a pláčem. Mě v noci malý nijak nevyvádí, jen se vzbudí a vyloženě se dožaduje kontaktu, spíš jen fňuká.Obávám se, že nás brzký odstav nemine, je to vysloveně závislákJá snad na týden odjedu nebo co
no tak tohle přesně máme taky. Taky nijak nevyvádí, jen chce prso a když ho dostane, tak podudlá a za dvě minuty hned zas chrní a mám klid cca 3-4 hodiny, jak kdy
ale kdybych ho z tý postýlky nevyndala, tak spustí sirénu jak blázen - taky už jsem to zkoušela ,akorát jsem zatím vždycky povolila no
a on si to bohužel uvědomuje ![]()
taky to vidím tak, že budem zkrátka muset odstavit ![]()