V noci nespí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10709
2.11.11 11:15

já myslím, že může každý den úplně v pohodě, taky dáváme :palec: Nepamatuju si teda, od kdy, asi od 7m… ale nevidím v tom problém! Obzvlášť, když dáš mléčnou, je to s kojeneckým mlékem, takže plné potřebných vitamínů…

Maji, opravdu bych řekla, že tomu nujak nepomůžeš… my vyzkoušeli všechno, dokonce i homeopatika, kineziologii… co já tady na emiminu navštívila nebo dokonce založila diskuzí na podobné téma, nasbírala rady.. ale na nás prostě nic nefungovalo… chvíli se zdálo, že i možná ano, ale za pár dní bylo vše ve starých kolejích…

Ale mám taky hromadu známých, které vstávali každá 2 hodiny do půl roku a dnes 1×, třeba k ránu kolem 4. nebo 5. ranní…

Až bude větší, můžete se doma domluvit, že ji necháte béčet.. a uvidíte po pár dnech, co se stane… nám dr. taky říkal, že prý jí to přejde a za pár dní spí celou noc… chachá!!!!! je pravda, že nebéčí už tak dlouho, ale stejně tak každé 2 hodiny to zkusí…někdy i častěji. Pokud je to dřív než ve 2 ráno, ignorujeme ji… pak už kojím. No a za 2 nebo 3 hodiny chce zas, to většinou taky dostane, že je to záruka, že zaspí… ale stejně vstáváme v 6, někdy i v 5… zřídka v půl 7, to při nás stojí asi všichni svatí :lol:

Ale i tohle je u nás pohoda, proti stavu prvních pár měsíců…

Máme holt akční a nespavé dítě, ani nemluvím o tom, co se děje v noci, když se naučí něco nového :lol: Když se začala točit na bříško, chtěla se v noci prostě pořád přetáčet… když začala lézt, potřebovala nutně ve 2 ráno lézt, nejlépe s publikem :lol: a nemluvím radši o tom, když začala stát… zrovna nedávno jsme tu měli náročnou noc, kdy co hodinu stála v postýlce a hulákala jako o život… nedej bože, když padla a bouchla se! To už člověku nedá a jde konejšit… v tu chvíli mimi vyhrává a uspání je záležitost na dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
2.11.11 11:24

My prožívali něco podobného. Navíc asi od 9. měsíce se probudila třeba o půlnoci a do 3 ráno spát nebude ani za nic a toto mi dělala třeba 2 - 3 krát týdně :pocitac: V roce jsme utli veškeré noční kojení (od 6 měsíců by měli vydržet celou noc bez jídla) a po 2 denním louděním se smířila, že prsíčko nedostane, tak to vzdala a vesele spíme celou noc. Jen lituju, že jsem to neudělala dřív, protože jsme se doma kvůli jen hádali a já samozřejmě byla nevyspalá, tak mi stačila malá udička a oheń byl na střeše. Teď je to paráda - ťuky ťuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
2.11.11 11:28

jj, nutriční potřeba v noci od půl roku prý není… a jak jste utnuli noční kojení? Prostě jste nechávali taky béčet??? Já bych to taky brala, ale v ty 2 ráno se už slituju, no :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
2.11.11 11:36

Zjistila jsem, že když si Terezku vezmu do postele,nikam to nevede. Stejně se vzteká, že chce kojit a jen se to protahuje. Když jsme ji nechali v postýlce, plakala poprvé 10 minut, podruhé 3 minutky a druhý den už jen chvilinku. Teď už spinká krásně do rána a když se náhodou probere, zavrčí, podívá se, jestli spíme a pak si lehne a chrňáčkuje dál…
V 5 měsících je prcek asi ještě malý, takže bych asi nechala jedno kojení třeba ve 2 a pak zase nedat až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
2.11.11 11:43

to je hezké, to malá pěkně spolupracovala :palec:
My tuhle metodu praktikujeme už 5 týdnů a ještě jí to béčení teda neomrzelo :roll: Pořád to zkouší, i když je pravda, že už není tak vytrvalá… ale do těch 2 ráno si stejně tak 3× po 10ti minutách zaječí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
2.11.11 12:34

za mě hlavně vydržet a v žádném případě nevyndat z postýlky, protože je to pak jen horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
3.11.11 12:17

To je přesný :-D Akorát se tak přehazuju z boku na bok a jak malý zavrní, tak to vytáhnu, on si to dohledá a spímne dál :-D

Gladys píše:
Crispina píše:
Máme 14m a taky se pořád budíme. A v mém okolí snad není jediné dítě kolem roku, které spí celou noc :mrgreen:
Tak to naše pak už spalo, v 9m jsem padala na hubu, migreny, bolavá záda ze spaní v jedné poloze - já na boku a on prso v hubě :twisted:
Ale jakmile jsem přestala v noci kojit, tak se přestalo dělat mlíko i přes den a kojení šlo do kopru
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
3.11.11 12:22

A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešení :mrgreen:

Od úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
3.11.11 20:15
Crispina píše:
A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešení :mrgreen:Od úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit :-?

tak budu držet pěsti, ať to vyjde! Můžu se zeptat, co máte za homeo a holik je prtěti?

Já vážně uvažuju, že za měsíc, dva zkusíme noční kojení odbourat úplně… ale to říkám teď, musíme se na to připravit a pak se uvidí :think:

Určitě informuj, jak se vám s homeo daří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
4.11.11 13:16

Dostali jsme na první týden calcarea phosporica (5kuliček do 30ml a z tohoto roztoku dám 2× denně malou lžičku), druhý týden máme dva dny vyměnit za arsenicum album (týž roztok a dávka stejná). Údajně je to na celkovou podporu vývoje, není to vysloveně „lék na nespaní“. Také jak jsem něco málo nastudovala je na nespavost více homeo a na každý druh neklidu funguje jiné. JÁ JSEM SI SAMA VYBRAT A NASADIT NETROUFLA A TAKY TO NEDOPORUČUJI !!! Možná ani všechny ty drogy nejsou volně prodejné.

Syn má 14 měsíců a stejně nám zrovna lezou zuby. Zatím bereme 3 dny a přijde mi to horší, asi kvůli těm zubům :lol: Uvidíme co bude, jak se vyklubou. Každopádně mám dát homeopatce zprávu, možná má v rukávu nějaká další esa :mrgreen: Zajímalo by mě, zda někomu homeopatika na noční spánek miminka zabrala.

Jinak nám asi nezbude než odstavit 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
4.11.11 13:53

my brali právě chamomille vulgaris, několik měsíců… je to na uklidnění, nespavost… a bylo to teda úplně k prdu :-? Nj odstavit, ono se to řekne…

Nám dr řekl, ať jí necháme v noci béčet, že do týdne dá pokoj… je to 6 týdnů a ono je to tak nějak pořád stejný :think: Už mi jednou nabízel, jestli bych chtěla pro klid, že nás pošle na neurologii… tak uvidím, koncem listopadu jdeme do poradny, že bychom se nechali poslat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
4.11.11 16:25

Jo vybrečet jsem taky nechávala, nebylo to nijak dramatické, ale malý to prostě za týden nepochopil, tak jsem to vzdala. O chamomille jsem četla, ale spíš v souvislosti se zubama a pláčem. Mě v noci malý nijak nevyvádí, jen se vzbudí a vyloženě se dožaduje kontaktu, spíš jen fňuká.

Obávám se, že nás brzký odstav nemine, je to vysloveně závislák :-) Já snad na týden odjedu nebo co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
6.11.11 12:58
bořková píše:
Crispina píše:
A jinak jsem zkusila zajít za homeopatkou - co kdyby to bylo náááhodou řešení :mrgreen:Od úterka zkoušíme a příští týden máme 2× týdně střídat ještě druhá homeopatika, tak jsem zvědavá. Odstavovate se mi zatím nechce, ale možná mi nic jiného nezbude. To si ovšem neumím představit :-?

tak budu držet pěsti, ať to vyjde! Můžu se zeptat, co máte za homeo a holik je prtěti?

Já vážně uvažuju, že za měsíc, dva zkusíme noční kojení odbourat úplně… ale to říkám teď, musíme se na to připravit a pak se uvidí :think:

Určitě informuj, jak se vám s homeo daří :-)

já jsem přestala kojit v noci, ale ráno i večer mám mlíka dost, takže pokračujeme, jen teda v noci drží Terezka hladovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
6.11.11 16:23

No my v noci už taky nepijeme, on prostě chce jen poňuňat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.11.11 20:19
Crispina píše:
Jo vybrečet jsem taky nechávala, nebylo to nijak dramatické, ale malý to prostě za týden nepochopil, tak jsem to vzdala. O chamomille jsem četla, ale spíš v souvislosti se zubama a pláčem. Mě v noci malý nijak nevyvádí, jen se vzbudí a vyloženě se dožaduje kontaktu, spíš jen fňuká.Obávám se, že nás brzký odstav nemine, je to vysloveně závislák :-) Já snad na týden odjedu nebo co :lol:

no tak tohle přesně máme taky. Taky nijak nevyvádí, jen chce prso a když ho dostane, tak podudlá a za dvě minuty hned zas chrní a mám klid cca 3-4 hodiny, jak kdy :nevim: ale kdybych ho z tý postýlky nevyndala, tak spustí sirénu jak blázen - taky už jsem to zkoušela ,akorát jsem zatím vždycky povolila no :oops: a on si to bohužel uvědomuje :nevim:
taky to vidím tak, že budem zkrátka muset odstavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna