Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky… Mám pocit, že kvůli bříšku mé měsíční dcerky jím pořád dokola jenom vývary, brambory, rýži a těstoviny a k tomu vařený kuře a tím to končí.
Co jíte, případně jste jedly, vy při kojení? Poradila byste mi některá? Byla bych moc ráda ![]()
já jím vše kromě zelí,luštěnin a kořeněného jídla..piju kafíčko s mlíkem 2-3šálky a pila jsem ho v těhu a malej spí normálně a k tomu 2,5l vody jím activie,nebo jogurty,čerstvé pečivo…ikyž jsem to nejedla tak měl prdy i tak ![]()
Taky jsem zjistila, že prdí, ať jím či nejím. Takže se vyhýbám extrémum- ořechy, větší množství kokosu, jablka, fazole, čočka, zelí.
Jinak si dám vše a přiměřeně - i kafe, bublinky, okurky, papriky- ale prostě po trochách a nejlépe! na večer- po posledním kojení, protože Daník se v noci pěkně vypdí a bříško ho většinou netrápí (ťuky ťuk)
ale jinak se dá vyplodit spoustu věcí -
brambory - kaše, s přílohou, zapékané, pečené v troubě.
Těstoviny - dělala jsem si salát s tuňákem -tuňák, majolka, nebo jogurt a trocha okurky - jednoduchý, ale mě to fakt stačí ![]()
Dělám boloňský špagety, buřt guláš, dušenou mrkev s kuřetem, nebo konzervou, zapečený brambory a těstoviny - ale do toho přidávám kys. zeleninu ze skla
co guláš s knedlíkem? knedlíky jsi ozkoušela? Nebo třeba bramborovej se špenátem, často si jen namažu chleba ![]()
kuře teda dělám pečené na ruzn zpusoby- občas koupíme takovej ten sáček s kořením, jak se do toho to kuře zabalí.
krupicovou kaši, palačinky, puding s ovocem a piškotama… a už mi to nemyslí ![]()
já jim všechno vyhýbám se akorát luštěninám, citrusum a bublinkám v nápojích ...........
občas si dám kafe nebo i malý pivko nebo dvojku vína (jednou za čas) ......a vše O.k. ![]()
Taky jsem zjistila, že ať jsem jedla co jsem jedla, prdy prostě měl.Nám pomohli až kapičky Bio gaia, po nich už ani prd..
Jinak jsem se vyhýbala nadýmavým věcem (květák, cibule, zelí atd.), čerstvému pečivu a perličkovým nápojům.
u prvního jsem byla jeden čas jen na starém chlebu a rejži s kuřecím. A stejnak řval a řval. Pak jsem se na to vybodla, jedla všechno.
U dcery od začátku jím všechno včetně luštěnin, zelí … a je naprosto vpoho.
On je vliv těch potravin hodně přeceňovaný.
Jím vše co v těhu, akorát si nedávám kafčo, ale meltu, caro, nebo gravimilk…Pak raději ne citrusy, jahody, ořechy, kořeněná a přesolená jídla, rozhodně ne nějaká instantní jídla s éčkama…
Dávám si banány, mango, jablka, hrušky.
Vývary jsou výborné, ale stejně tak i zahuštěné polévky…
Díky ![]()
A cibule tepelně upravená asi taky blbý, co? Jenže třeba ten guláš bez ní neudělám…
Stejně jako spoustu dalších jídel…
Já jedla všechno, teda ze začátku krom těch extrémních věcí… zelí, luštěniny, ale mého syna břicho netrápilo, tak nemohu sloužit ![]()
jim vsechno krome lustenin, citrusu, extremne palive ciny
a zatim ok ![]()
no tak guláš pokud ho neuděláš extra pálivej vůbec nevadí .jen si dej do nosu ![]()
ahoj já se vyhýbala luštěninám, houbám a hermelínu. To měl největší bolení. Knedlíky jsme dělali nekynutý v mikrovlnce. A cibule tepelně upravená by vadit neměla.
Ta trocha cibule v guláši nevadí
musíš to pomalu vyzkoušet, ale nežeň t do extrémů.