Do kdy jste dávali dupačky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Do kdy jste dávali dupačky?
Ahoj zajímalo by mě, do kolikati měsíců nosili vaše děti dupačky, myslím tím i přes den, ne jen na spaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
v dobe bodycek mi pripada ze dupacky ztraci svuj smysl, takze na prvni dceru do trictvrte roku maximalne a to jen kdyz byly vsechny teplacky nevyprane nebo nedosusene. Nosila maximalne dzinove laclace s propinacima nohavicema kvuli snadnemu prebalovani…
Na druhou dceru, ktere bude tri a pul, tak ta nemela dupacky nikdy, pac se mi to nadetech proste nelibi, pokud bylo chladneji, osvedcily se nam slusive a prakticke vesticky z HM… ![]()
Prijde mi, ze to bylo prakticke za nas za Husaka, kdy existovaly kosilky a tahlo na zada…
- Citovat
- Upravit
Asi první týden, než jsem zjistila, že při blinkacím mimču jsou na dvě věci.
![]()
- Citovat
- Upravit
Mě se zdá, že když dám přes den dceři nějaké tepláky, manžestráčky, rifle nebo jiné kalhoty, tak to pro ni nemůže být tak pohodlný jako když má na sobě dupačky. Je jí přes sedm měsíců a stále jen leží a nechce se mi ji před každým spaním přestrojovat do něčeho měkkčího, tak jí většinou celý den nechávám v těch dupkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pár měsíců, ale spíš jsem upřednostňovala polodupačky a různé tepláčky s vysokým pružným pasem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do té doby dokud mu nějaké byly (většinu oblečení jsme dostali) Ale bylo to cca do půl roku, možná míň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí nech v dupkách, když myslíš, že je to lepší. Dyť je to fuk, ne? Hlavně když se cítí dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá je měla akorát v porodnici (erár) a nelíbilo se to ani jí, ani mně. Kontrola plíny je zdlouhavá, dítě musíš celé vysvléct, když si ublinkne, převlékáš jak vršek tak i dupačky a Elišce padaly z ramenou (ale to bylo nejspíš kvůli špatné velikosti). Nosíme body + kalhoty s pružným pasem, na noc overaly na cvočky nebo na zip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem je do 9 měsíců, pak už spíš tepláčky. Mě se zas na dupačkách líbí, že neškrtí v pase, což u tepláčků prostě není. Jo a kontrola plínky je velmi jednoduchá - ony se totiž ty dupačky dělají v rozkroku na druky . Teda my jsme je měly všechny takové, takže se to jen rozeplo a bylo ![]()
- Citovat
- Upravit
Dcera je zimní, tak je nosila minimálně 4 až 5 měsíců pravidelně i s bodyčkem, až do jara..Bydleli jsme v chladném přízemním bytě, potřebovala teplíčko..Když měla body a dupačky, mohla být jako novorozeně už jen v zavinovačce, později na volno..
Nebo nosila body s krátkým rukávem a celkový overal..
Potom jsme je vyměnili za takové polodupačky - nohavice, ale ne „živůtek“ na vrchu..Ale tady je potřeba vybírat, protože nesnáším věci s gumami na novorozencích..Vybírala jsem takové s pružným pasem..
Nebo měla jen celkový overal s rukávem a ťapičkami - až se oteplilo, to je nejpraktičnější kousek oblečení na mimino, aspoň u nás u obou dětí..
Syn je letní, ten nosil dupačky jen, pokud bylo všechno oblečení špinavé nebo na sušáku..Jako mimino měl nejčastěji celkový overal..
Jinak mě to nevadí..Naopak se mi nelíbí, když maminky kojence obléknou jako malého dospělého..Myslím si, že to nemůže být ani pohodlné..Trička se vyhrnují, ponožky kloužou, rifličky mají gumy v pase..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Téměř všechny dnešní dupačky jdou rozepnout ze spodu..To jste určitě měli v porodnici oblečení z 80. let, co kdo podaroval..Tak to bylo i u nás..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já taky koupila klasické dupačky. Měla jsem asi 4. Kde se dávaj do soupraviček. Ale pak jsem nakoupila polodupačky, sou faj, nebo teďka když i je 5měsíců tak ji dávám punčocháče. Ale lacláče nebo manžestráky mi na domáci použití příjdou nepohodlé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit