Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
můžete mi prosím napsat, do kdy jste používaly kočár? Podle metříku asi poznáte, proč se ptám ![]()
díky moc
Pajina
Ahoj, stale pouzivam
Ale zalezi, kde bydlis, v Praze si to bez nej nedovedu predstavit. Myslim, ze dvoulety ditko uz na kratsi cesty zvladne skejt. Nebo muze mimi do satku a vetsi do golfek…po obchodech a pod. asi nejlepsi zpusob. Podivej se na diskuzi o tandemech, byl tam odkaz i na pridavny vozitko ke kocaru, u nas se ale neprodava.
Ja pocitam, ze do tri let budem jezdit urcite, dite se jeste nema pretezovat a hlavne toho moc nevydrzi.
Pájino - do roka
Pak mě s ním poslal Jířa do háječku borovýho a od tý doby bych ho tam leda musela přilepit sekunďákem a ještě předtím mu dát celkovou narkozu. Docela hrůza
musíme buď pěšky, nebo autem - v létě na kole.
Do roka u nás nehrozí.. malej začal chodit teprve před čtrnácti dny.. Už jsme teda byli 2× na procházce pouze pěšmo, docela se mu to líbilo, ale:
1. zatím si nedokážu představit, že bychom ušli vzdálenost delší než 100m
2. je dost neukočírovatelnej - jde kam se mu zlíbí a na jinou stranu ho musím doslova odvlíct ![]()
Já musím říct, že tandem bych asi mooc ráda koupila, takže doufám, že ještě uslyším, že to má smysl ![]()
Jeste porad, mame tandem. A zrovna dneska se mi Ada navezla do kocaru - nezvladla delsi prochajdu. Pocitam, ze do leta to bez nepujde ![]()
L.
Ahoj,
my přestali používat kočár něco po 2letech.Malej je lednovej a když už bylo hezky na jaře,tak jsme vytáhli odstrkovadlo a kočárek se uklidil a už jsme ho ani nevyndali.Celý léto drandil na odstrkovadle a mohli jsme jít jak daleko jsme chtěli.V zimě už zapoměl že měl kočár,takže šlapal po svejch a ani neprotestoval.
Pajino, to fakt zalezi, kde bydlis a kde se pohybujete. Na prochazky venku vetsinou neni uz moc treba (pokud dite normalne spolupracuje
) Ale na delsi cesty tezko. Dam priklad: bydlim na kraji Prahy, do centra jedu cca 45 min. s prestupovanim. Pokud tam mam nejaky behani a pak jeste cesta domu MHD, bez kocaru ani nahodou! Ja samotna jsem pak vyrizena, natoz to dite
Kdyz nekdo bydli na vesnici, nebo mensim meste a nepodnika zrovna tury (nebo ma treba krosnu a tak), kocar vetsinou nepotrebuje dost brzo. To musis ale vedet ty…taky nema moc smysl kupovat tandem, pokud je v kocaru dite bez sebe vzteky a proste v nem nevydrzi.
Jeste me napadlo - je to zvlastni, ale pokud jdeme ven bez Pepi, kocar potreba neni - ale jak jdeme i s malou, bez kocaru se to neobejde… Pred porodem jsem s Adou fungovala na stridacku s a bez kocaru, jak se mala narodila, tak bez nej ani ranu…
Takze uvidis, jak to bude fungovat zrovna u vas.
L.
tak nejstarší byl nucený chodit po svých až ve 29 m - do té doby jezdil na tandemu - pak uvolnil místo sestřičce - ale do dnes se mi stane, že se chce ještě svést. Dnes už je holce 2 roky. ale v tandemu ji ještě pořád vozím. Uvidíme, co bude v létě…
Věra
Čau holky,
díky moc za odpovědi.. Taky bydlím v Praze, ale naštěstí můžu používat auto, ale:
1. ráda chodím na dlouhé procházky, navíc bydlíme v kopci, tak se bojím, že by to malej nezvládl
2. předpokládám, že až do porodu budu malýho vozit v kočáře, takže by potom ten kočár mohl mimču závidět??
3. Bojím se provozu - všude kolem jsou silnice - i když ne moc rušné. Když byl ONdrovi rok, tak jsem tady měla na hlídání jeho v té době dvouletého synovce a ty procházky byly fakt záhul..
4. ty nákupy by myslím šly v tandemu suprově. Máme na dojití Interspar (cca 15 minut chůze dospělého člověka), takže tak bych nemusela řešit utíkající batole a řvoucí mimi.. ![]()
Takže zatím to spíš vidím na vyhození pár tisíc za tandem ![]()
Pajino, vyhozeny penize to nejsou, v tomto pripade fakt ne.
L.
Ahoj,
tiež si myslím, že tandem užijete. Ja mám takmer dvojročnú dcérku - o mesiac - a neviem si predstaviť, že by som išla niečo vybavovať bez kočiariku. Využívam len ľahučké golfky, takže nie je problém, keď chce ísť pešo. O pár mesiacov, v červenci čakám ďalšie mimi, to bude mať dcérka 2 roky a 3 mesiace - tandem už kupovať nemienim, ale desím sa toho, čo bude, keď budeme potrebovať ísť niekam ďalej. Rozmýšlam, že kúpim to stupátko - neviem ako sa to presne volá- čo sa dá pripevniť pred kočík a staršie dieťa si na to stane a vezie sa. Snáď to malá zvládne.
Maj sa,
Crnkapinka