Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky
, protože jsem nezkušená mamča, co se týká jízdy s kočárem po Praze MHD, potřebovala bych poradit, jak na to… Já se chystám už s golfáčem a vážně jsem zvědavá jak to zvládnu, hlavně jízdu po eskalátorech dolů… no a pak jak vynášet kočárek do tramvaje, teda jakým směrem, sama kočárek rozhodně neunesu
, možná se ptám úplně hloupě a určitě potřebuju zkušenosti, ale zajímalo by mě, jak to praktikuje s golfkama vy. Díky moc za odpovědi, rady a fígle … ![]()
Ahoj,
tak nevím, rozhodně nejsem nějaké lamželezo (54 kg
), ale golfky to tramvaje určitě unesu sama.
Eskalátory taky nemám moc ráda, ale s golfkama se to dá. Když jedu nahoru, tak je držím zezdola a když jedu dolu, tak je přidržuju ze strany. Navíc v mnoha stanicích je výtah…
Prostě s golfkama bych se do HMD určitě nebála.
pa
Pajina
Ahoj.
Nejsem z Prahy, takže s eskalátory neporadím. Sice je u nás taky máme, ale v obchoďáku je i normální výtah. ![]()
Trojkombinaci a podobné těžší kočáry se vynášejí a vnášejí rukojetí otočenou do vozu. Na druhé straně se dají chytnout podle typu - brzda není nejlepší - špinavá - my chytáme za pevný košík ( u některých to nejde). Občas jsem si připadala jako soumar. ![]()
Golfáčosporťák mám lehounký - jen 7 kg, ovšem syn už tak lehká váha není. Do schodů oba vynesu celkem v pohodě, do MHD je to horší (hlavně nahoru, dolů to jde). Sklopím boudičku, zaaretuju kolečka (lépe se trefuju a nemám kalhoty od bláta z otočených kol), levou rukou chytám u nožiček a pravou za tyčku za boudičkou ( to ovšem záleží na konstruci kočárku). No chce to pořádný trénink. Nízkopodlažní vozidla jsou stejně nejlepší. Bohužel často přecpaná kočáry, a občas s nemožným řidičem, který zaparkuje tak daleko od ostrůvku, že člověk stejně musí zvedat. ![]()
Dopravě a přepravě ZDAR!
Beruška ![]()