Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak tři dny trvá, než se vůbec rozkojíš a udělá se mlíko. Takže jsi vlastně ani nekojila, ale jen přikládala, aniž by něco teklo.
![]()
Ahoj,tak já už kojím 2 a půl roku,kojila jsem i když jsem byla po druhé těhotná, tu první teda 20měs, pak se narodila druhá a tý ted bude půl roku a kojím pořád a doufám že ještě dlouho budu ![]()
Mateřské mléko hraje významnou roli ve výživě dítěte do dvou let, pak už ne – četla jsem. Nedokážu si představit kojit tříleté dítě, ba dokonce i starší, ikdyž moje známá kojí syna, kterému je 5 let . Všechny vás obdivuju. Já sama kojila 3 dny
Proč jen 3dny?Mám známou která kojila jen v porodnici,aby sestřičky nenadávali a když přijela z porodnice tak začala dávat UM,když jsem se jí ptala proč,tak mi řekla že jí stačí že si těhotenstvím zkazila postavu,ale že si prsa navíc kazit nebude.Doufám že taky nejsi ten případ?
Zase pětileté dítě si fakt nedovedu přestavit kojit,ale zase na druhou stranu bůh ví jak dlouho budu kojit já ![]()
Do 2,5 let - byla závislačka
Odstavila se až když jsem nastoupila do práce a neměla mě pořád na očích. Pro dítě je to zdravé pořád, ale po 2. roce už ten přínos pro dítě není významný a matku kojení víc vysiluje.
tři dny.. to je legrace ne???
![]()
těhotenství nekazí postavu. vše vyplývá z psychiky a celkového zdraví. To jsou nesmysly podle mě..
ta informace ohledně kojení do 2.let a více, že pak už to není tak zásadní je pro mě nová!
díky za ni! ![]()
Jak to tedy stíháte kojit ještě přes den?? já jsm z toho nešŤastná - s růstem různých příkrmů za den mi už přes den pomalu nezbývá čas na kojení… Malý mý sedm a půl měsíce a vydrží mi po jídle dlouho, takže místo na kojení už moc není… máme tedy večerní kojení a dvakrát kojení za noc…
Jak už zde bylo zmíněno, nad mateřské mléko není, takže já i přes to, že jsem děti měla nedonošené, jsem bojovala hlavně o to, aby mlíčko bylo, i když u první slečny jsem plně kojila celý den až v den, kdy měla měsíc a odjížděly jsme z nemocnice domů a vydrželo to rok a půl a u druhé cácorky jsem zkoušela mlíčko vyprodukovat až po týdnu, co mě propustili z mé JIPky a všichni mě odrazovali, že už to nepůjde a po kapkách jsem odstříkávala asi dva měsíce, pak mlíčka bylo víc, když jsem začala přikládat a po třech měsících, kdy jsem malou z nemocnice odvážela konečně domů, tak byla plně kojená a kojila jsem do tří let. Přestala jsem kvůli toho, že měla jít do školky-tam ji nakonec ale nevzali, tak jsem to obrečela, protože jsem klidně mohla kojit dál, ale ona už nechtěla-lepší je prý kakajíčko, které jsem místo toho ráno začala vařit. ted´ má prcek už tři a třičtvrtě a mlíčko mám v menším množství pořád, tak kojím-ale jen sem tam (při těch hezkých chvilkách) manžela (o:
Držím palce všem, kteří chtějí kojit a mají pocit, že to nezvládnou!!! Pro dítko je to nej, co pro ně můžete udělat. Jo a co se týká postavy, tak jsem u kojení přibírala, ted´ musím shazovat, ale prsa mám opravdu vytahané, ale vím, že manžel to chápe a za to, co jsem pro děti dokázala mě prý dodnes obdivuje, tak vím, že mu pohled na ně (na prsa) opravdu nevadí…
Kristyna+Daník píše:
Jak to tedy stíháte kojit ještě přes den?? já jsm z toho nešŤastná - s růstem různých příkrmů za den mi už přes den pomalu nezbývá čas na kojení… Malý mý sedm a půl měsíce a vydrží mi po jídle dlouho, takže místo na kojení už moc není… máme tedy večerní kojení a dvakrát kojení za noc…
Představ si, že to jde. A to mám k tomu dvouletého caparta, který si vyžaduje rozhodně víc pozornosti a ča7su než to malé mimčo, které kojím každé dvě hodiny (ve dne v noci
).
Ahoj Mikky,mám 22 měs dcerku.V 6nedělých jsem o mléko málem přišla,ale když jsem viděla jak malá má ráda kojení jsem bojovala.Začala pít čaj pro kojící a má malá je též bojovník.Kojila jsem každou hodinu i s bolestivíma prsama samej stroupek až si to malá roztáhla a kojila po 4hod.Ten boj za to stál.Malá je u kojení štastná tím pádem i já.Ted je malé 22měs a kojím stále.Nevím tedy jak dlouho,ale chtěla bych do 2,5roku malé než půjde do školky aby byla bez.Kojím 3× denně a 1-2 v noci.Nevadí my to jsem štastná za malou.Nebo přestanu až si malá řekne.Ale problém je v tom tatínek malý nás v roce vyhodil a tahá po soudech.Malá ho nikdy nezajímala až ted.A soud my kvůly němu neumožnuje kojit.Prý my to nezakazuje,ale ani my to neumožnuje,protože mu mám dávat malou každý týden so i ne od rána do večra.Sebrat jí to co má ráda a dát jí člověku ,kterého nezná,který o ní nejeví zájem a nechodí za ní..Takže ted bojuji po druhé.Odvolala jsem se nikdy my nebude zakazovat kojit mé dítě a ani její táta,který dal přednost svobodě,chlastu a kur.....Tak že mé doporučení bud ráda,že můžeš Své dítě kojit a nikdo ti to nezakatuje.Vždyt je to to nejlepší co pro toho prcka děláš.Ahoj Eva
lulje píše:Kristyna+Daník píše:Představ si, že to jde. A to mám k tomu dvouletého caparta, který si vyžaduje rozhodně víc pozornosti a ča7su než to malé mimčo, které kojím každé dvě hodiny (ve dne v noci
Jak to tedy stíháte kojit ještě přes den?? já jsm z toho nešŤastná - s růstem různých příkrmů za den mi už přes den pomalu nezbývá čas na kojení… Malý mý sedm a půl měsíce a vydrží mi po jídle dlouho, takže místo na kojení už moc není… máme tedy večerní kojení a dvakrát kojení za noc…).
Ale to je jasné - časově to jde!! ten čas na kojení je vždy - mě spíš jde o ten pocit hladu miminka! Daník mi vydrží 4-5 hodin po jídle, že to vychází přes den jen na to - co už jíst máme (postupné zařazování příkrmů), takhle jsem to myslela…
To je o prioritách o „organizaci“ dne. Kojení může mít po každém jídle jako „pití“.. nebo místo svačiny. Já kojila 2×-4× denně ještě kolem 1roku. Třeba když jsem ho dávala přes den spát - spí do teď 2×, tak jsem předtím nakojila. on chtěl
a když se vzbudil také.. chvilku se ke mně tulil a pil mlíčko..
Tobě malý nechce pít? tak ho nenuť.. mně prostě chtěl.
Kristyna+Daník píše:lulje píše:Ale to je jasné - časově to jde!! ten čas na kojení je vždy - mě spíš jde o ten pocit hladu miminka! Daník mi vydrží 4-5 hodin po jídle, že to vychází přes den jen na to - co už jíst máme (postupné zařazování příkrmů), takhle jsem to myslela…Kristyna+Daník píše:Představ si, že to jde. A to mám k tomu dvouletého caparta, který si vyžaduje rozhodně víc pozornosti a ča7su než to malé mimčo, které kojím každé dvě hodiny (ve dne v noci
Jak to tedy stíháte kojit ještě přes den?? já jsm z toho nešŤastná - s růstem různých příkrmů za den mi už přes den pomalu nezbývá čas na kojení… Malý mý sedm a půl měsíce a vydrží mi po jídle dlouho, takže místo na kojení už moc není… máme tedy večerní kojení a dvakrát kojení za noc…).
Promiň - jak to čtu teď podruhé, tak mi teprve došlo, jak ji to myslela.
ALe jak píše Sluníčko - jde nakojit i po příkrmu - jako na žízeň. Já jsem pri kojení třeba uspávala… A malá mi nevzala do pusy jinou tekutinu kromě MM až do doby, než jsem přestala kojit. Takže do roka a půl prostě neokusila čaj, vodu…prostě nic - jen MM ![]()
My jsme museli čaj a vodu nasadit kvůli kakání.. Moje MM je bezezbytkové a malý mi i 20 dní nekakal, tak jsme museli zařadit čaj, aby nebyl problém s kakáním.. TAk jsem vůbec byla ráda, že se mi naučil pít, protože jsem z toho byla fakt nešťastná.. Ale tak nějak se prostě snažíme kojit, co to jde. vynechám někdy prostě svačinu a máme MM. Po příkrmu jsem kojit nechtěla, aby si malý zvykl na běžné jídlo a nespoléhal se na to , že dostane vždycky moje mlíčko. Ale zatím nám to takhle klape - noční kojení a kojení odpoledne na usnutí ![]()
Mateřské mléko hraje významnou roli ve výživě dítěte do dvou let, pak už ne - četla jsem. Nedokážu si představit kojit tříleté dítě, ba dokonce i starší, ikdyž moje známá kojí syna, kterému je 5 let
. Všechny vás obdivuju. Já sama kojila 3 dny