Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Do 9m, chtela jsem do roka, ale se zrusenim nocniho kojeni doslo mliko.
já do 10.m,ještě by si asi občas dal ale hrozně už tiskl zubíkama,jednou dokonce až do krve tak jsem řekla dost ![]()
Mi taky do 9ti mesicu,sam se odstavil,nejdriv pres den a po 14 ti dnech i pres noc.
do 16ti měsíců, pak jsem to utnula ze dne na den, protože syn to vyžadoval pořád a většinou pro uklidnění i v noci (pořád se budil a chtěl „dudlat“)
Ahoj,původně jsem chtěla kojit jen do 6-ti měsíců,nakonec jsem plně kojila do 6,5 měsíce,a 1× denně kojím ještě teď-skoro 13m.
do 8m, ke konci jsem kojila už jen v noci, přes den nechtěl tak jsem se na to vykašlala, myslelaj jsem že se jen uklidnuje a že jakmile mu dám UM nebo čaj tak bude spát celou noc, omyl, UM dělám dodnes a to mě moc nebaví…
21 měsíců, skončili jsme, protože jsem byla znovu těhotná a s tandemovým kojením jsem se plně neztotožnila…
Ahoj, č. 1: jsem kojila do 16 měsíců, odstavila jsem 2 měsíce před porodem druhého. č. 2: má 14 měsíců, stále kojíme, plánuji odstavit do 18 měsíců ![]()
u obou jsem po roce zredukovala kojení na 2×/den = ráno a večer, tak nám to celkem vyhovuje, moc mně to takto neobtěžuje.
Já kojila do 11ti měsíců, a to už jen 1× v noci a ráno, malý se přes den odstavil úlně sám kolem 8. měsíce. Prostě před den mlíko nechtěl… No a pak jsem byla na operaci a přestala jsem úplně, sice jsem původně chtěla kojit dýl ale teď jsem ráda že jsem přestala takhle…
Druhou dceru jsem kojila 26 měsíců z toho 3 měsíce tandemově s miminkem. Před porodem vyžadovala kojení v sobotu a v neděli ráno, po porodu i několikrát denně. Potom jsem přestala ze dne na den a v pohodě.
Syna bych ráda kojila aspoň do těch 2 let pokud bude mít zájem ![]()
první 5měsíců, druhé 11měsíců, tak sned nebudu Lidku kojit do 18m
Ne tak okolo roku to ukončíme