Problém s kojením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
11.10.10 10:21

problém s kojením

Ahojky,chci se zeptat jestli máte někdo problémy s kojením.Tomíkovi je 20 dní po narození byl 5 dní v inkubátoru,protože měl zápal plic a já ho nedostala na kojení ,takže ho krmily sestřičky z flašky a já musela odstříkávat mlíko ,aby mi netvrdla prsa.Po těch pěti dnech mi ho daly na kojení a on se vůbec nechtěl přisát a pořád jen brečel,tak my setry dávaly ještě příkrm a to co jsem odstříkala.Když nás po týdnu pustily domu,tak jsem ho trápila,aby se přisál,ale jak pořád brečel a byl ještě po těch antobiotikách oslabenej,tak neměl sílu nic vysát a jen olizoval.Pokaždé když měl hlad tak jsem to zkoušela a řekla jsem že už to snad vzdám a budu mu dávat jen ten sunar,ale nedala jsem se a včera poprvé sál asi půl hodiny,ale stejně jsem ho musela ještě dokrmovat sunarem.A v noci jsem to zkoušela znova a to už se přisál zase z brekotem a sál jen chvilku a ráno to samé.Já už jsem zoufalá a nevím jak ho to naučit.V poradně mi řekli,že byl naučenej z porodnice na flašku a že už to půjde špatně naučit,ale nemám to vzdávat.Prý řve kůli tomu,že mu to z flašky teče rychleš a nemusí se tolik snažit to vysát.Tak se ptám jestli má taky někdo stejný problém jako my.Mockrát děkuju za odpověd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
11.10.10 10:32

no obávám se ,že to v porodnici po… .zkus so koupit klobouček na bradavky (někdy jim ta guma přijde bližší a líp se chytají.jinak na sunar přecházet nemusíš pokud máš mléko .Hlavně mu už nedávej z lahvičky ale spíš po lžičkách nebo stříkačkou přes prst.A kdyby už došlo na to že bys musela krmit lahví ,můžeš mu i tam dávat MM které předtím odstříkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
11.10.10 10:39

Mně se Lucinka vůbec nechtěla přisát k prsu (první přiložení bylo 24 hodin po porodu), tak jsme zkusili kloboučky. Po ukrutném trápení a zkoušení se nakonec zadařilo a ona zdánlivě pila. Jenže oněch 30 ml jí trvalo tak hodinu a čtvrt, což pro mě bylo fakt hodně náročné. Takže nepřibírala a skončili jsme na UM, nejdříve jen jako doplněk ke kojení a pak už úplně, protože na nějaké kojení už jsem neměla nervy a odstříkané mlíko pomaličku docházelo…prostě nám to nešlo. A nebylo to tím, že by si někde zvykla na flašku, tu poprvé viděla až tak po týdnu doma. Je mi to líto, že jsme takovou zdánlivě běžnou věc nezvládly, ale holt se to někdy stane :think: ale co, důležité je, že mi vyrostla krásná šikovná holčička :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
11.10.10 10:45

Můžu poradit jen to, co pomohlo mě osobně, jinak bych doporučila obrátit se na laktační poradkyni, ty mají asi zkušeností mnohem víc ;)

Mě se malá vůbec nepřisála prvních 14 dní, krmila jsem stříkačkou přes prst a MM odstříkávala. Nakonec si to asi rozmyslela a přisála se.
Měnila jsem polohy, často jsem ji přikládala, snažila se být v pohodě a když jsem měla mlíka hodně, tak jsem nejdřív trošku odstříkala, aby se jí pilo líp a nezakuckávala se. No a pomohlo to a kojená byla do 11 měsíců.
Chci jen dodat, že pokud by to nešlo dalších pár dní, vykašlala bych se na to a přešla na UM, abych nestresovala zbytečně jak sebe, tak prcka a aby se v pohodě najedl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
11.10.10 11:40

Ja jsem vyfasovala kloboucky uz v porodnici, protoze se mala neprisala a slo to dobre, oni se potom daji zkouset odbourat, ale to se nam nepovedlo. My jsme potom mely jeste nejake dalsi problemy tak jsme nekonec skoncily na UM. Ale muzes to s nima zkusit a dokrmovat strikackou po prstu. A kdyz to nepujde tak se svet nezbori, hlavne at mimi neni hladne a ty jsi v pohode :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.10.10 12:57

Ahoj, já mám podobný problém.
Tvůj malej je ještě maličkej, takže jestli chceš kojit a budeš trpělivá, tak by to ještě mělo jít. Z toho, co píšeš, se zdá, že malej se snaží. :-)
Rozhodně ale nedokrmuj sunarem, ale svým odstříkaným mlíkem, jinak ti bude ubývat a skončíš na sunaru úplně.
Nedokrmuj z flašky, ale stříkačkou (mrkni na www.kojeni.net).
Obrať se na laktační poradkyni.
Je celkem blbý, že v porodnicích toto neřeší, jak jde dítě do inkubátoru, nastoupí s flaškou, což je pro ně nejjednodušší řešení.
Jinak já jsem trpělivá nebyla, takže teď krmím z flašky svým odstříkávaným MM. Ale jsem ráda, že to jde aspoň takto, když už nekojím.
Laktační poradkyně vyhodnotila náš problém jako psychologický a doporučila nám terapii pevným objetím (držíš řvoucí dítě, nesmíš ho utěšovat ani pustit) - tak na to jsem neměla nervy, od začátku pil hodně, takže krmit přes stříkačku bylo náročný, takže jsme skončili u dojení. :wink:
Hodně štěstí, držím palce, ať se malý chytne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
11.10.10 13:04

Spoustu rad najdeš na kojeni.net Kdyžtak bych taky zkusila najít laktační poradkyni z okolí, tady je seznam laktač. poradkyň,

http://www.kojeni.cz/poradci.php

koukla jsem, že jsi ze Slanýho, jsou tam hned dvě, jedna i neomezeně na tel., chodí i domů, tak by ti asi po mohly nejlíp. Každý mimi je jiný, někomu pomohou kloboučky, někomu pořád nabízet, odsávat… Hlavně trpělivost a pavné nervy. Držím moc palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.10.10 14:02

Souhlasim,ja mam na svojeho prcka (6-ti tydeni)taky kloboucky zn.Medela S jelikoz mel malinkou pusinku a nedarilo se mu prisat,poradili mi to v nemocnici…zatim kojim ale uz mu to nestaci takze taky prikrmujem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Puc
14.10.10 09:59

Ahojky

mě se to stalo po porodu císařem.Maýho jsem dostala na sání až po třech dnech!!! a už nám to nešlo.Sice se přisál hned ,ale měl s tím problém protože z flašky to teklo a u mě se musel snažit.Navíc měl uzdičku a tak se mu i špatně tahalo.No a v porodnici to bylo jak černá a bílá.jedna sestra kloboučky jo a druhá zase ne.Ale doma nám to přes kloboučky šlo nádherně a dokonce se naučil tahat i bez nich.Do tří měsíců mi krásně přibíral no a od tří měsíců že je to s jídlem zase na levačku.Máme za chvíli půl roku a jsme zase na začátku.Chce to jen a jen trpělivost. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
14.10.10 11:44

Ahoj, my to proaktikujeme jako vincka. Koupila jsem elektrickou odsávačku a krmím z flašky, nervy mi ruply už v porodnici, když malá jenom dudala, pořádně netahala, už jenom přisát se byl problém. Z flašky se nají krásně, je spokojená. Občas ji cvičně přiložím, někdy se i nají, někdy i třikrát po sobě, ale pak zas nechce a řve. Volat nějaké laktační poradkyni jsem nenašla odvahu… :roll:
Zítra nám budou tři týdny.
Takže se to buď nějak porovná nebo budu holt pořád odsávat.
Ale ty kloboučky bych zkusit mohla, to je dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit
127
14.10.10 22:45

Kacenko, miminko jednoduše zjistilo, že mu to jde z láhve lépe, nemusí se tolik namáhat, jako u prsu, proto preferuje láhev. Stává se to, je škoda, že dostal hned v porodce láhev, měl být krmen alternativně. MM odsávej, i kdyby se ti nezdařilo ho na prso přemluvit, je možné dlouhodobě udržovat laktaci jen odstříkáváním a krmit ho odstříkaným MM z láhve. Před krmením ho vždy zkus přiložit, měň polohy, zkus ho třeba zavinout, pevně stáhnout. Zkoušej ho přikládat i v noci, kdy spí, děti lépe spolupracují, někdy se nechají lépe ošálit. Pro udržení laktace je nutné odstříkávat co 3hod. Zkus klidně i ty kloboučky. Zkoušej ho krmit alternativně - stříkačkou po prstu, sondičkou, bezva věc je suplementor (systém 2 hadiček s nádobou, dítě přiložíš k prsu, kam mu ale teče i mléko z nádobky, takže dítě stimuluje bradavku ale zároveň dostává mléko hadičkou).
Kdyžtak písni SZ, jsem laktační poradkyně, z Kladenska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vedma
16.10.10 13:59

Ahoj Kacenko,
mne hned na porodnej sale pri prvom prilozeni povedali, ze nemam vystuple bradavky a ze budem mat problem kojit. Nebola to pravda, ale statocne ma tym sestricka zneistila a zamindrakovala :cert:
Prvy mesiac sme velmi bojovali, mala som malo mliecka, malicka sa zle prisavala a tak mi tvorbu mlieka nestimulovala, potom som krmila malicku odsatym mliekom cez striekacku, a napokon sme nabehli na suplementor, ktory nam doporucila laktacna poradkyna a zacalo to fungovat (taka hadicka, ktora sa da na bradavku a dieta saje sucasne z nej ako bolo zvyknute, ale aj z prsnika).
A 1.11. bude mat mala 6 mesiacov a stale plne kojime :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová