Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
mám na Vás již zkušené maminky dotaz. Už ani ne za měsíc se nám má narodit náš chlapeček
a já doufám a vážně si moc přeju abych mohla kojit.
V mém okolí je teď shodou okolností dost kamarádek, které mají doma malé miminka, tak 1-4měsíce. A když je tak poslouchám, tak je to docela mazec s jídlem. Vlastně mi přijde, že nemůžu skoro nic. Chápu, že si nedám třeba čočku atd., ale teď mi jedna z kamarádek říkala, že se jí malá asi osypala, protože snědla jogurt s příchutí jahod. Druhá se zas nedotkne mléka vůbec, protože po něm má její chlapeček prdíky a mohla bych pokračovat.
Vážně v tom začínám mít zmatek a vůbec teď nevím co můžu a co ne. Opravdu si moc přeju abych kojila, tak se Vás ptám, jak to máte s jídelníčkem a kojením Vy. Děkuju moc!!! ![]()
Veronika
Kašli na to, jak to kdo má… Každá to máme jinak. Někdo si dá hrachovku, mimino se pak zavrtí a prdí jak starý chlap a jiná si dá čerstvý rohlík a mimčo se pár hodin svíjí s řevem a bolavým bříškem.
Pro začátek se vyhni těm známým nadýmacím potravinám a pak uvidíš.
Já, ať jsem jedla nebo nejedla cokoliv, Majdu bolelo břicho po večerech a v noci… Takže jsem nejedla věci, po kterých to bylo jasně horší a zbytek jsem se neomezovala. Čím byla větší a pohyblivější, tím to bylo lepší.
Ahoj,ono je to u každé jiné,záleží taky na tom,jestli bude mít mimi nějakou alergii.Já osobně jsem tedy pila bezkofeinové kafe,a vyhýbala se ze začátku jídlům jako je čočka,hrách,apod.Také jsem slyšela,že není vhodné kiwi.Jinak se mi nestalo,že by se malej po něčem osypal…
ahoj, je zbytecné takhle o tom dopředu přemýšlet, každé mimi je jiné. Já osobně nejedla smažená jídla, hodně kořeněná jídla, nadýmavě věci jako luštěniny, nepila alkohol a kávu. Dítě se ti může osypat po agresivních alergenech jako jsou jahody, citrusy, arašídy aj ale taky nemusí. Můžeš si zezačátku trošku hlídat tyto agresivní jídla a postupně je zařazovat do svého jídelníčku abys věděla reakci. Jinak skoro každé mimi má bolení bříška které je zpusobené trávením MM a tomu ty nezabráníš, jen se můžeš pokusit to nezhoršovat třeba tím že sníš smaženej řízek s hranolkama ![]()
Děkuju holky, no já jsem takovej ten plašan a čím víc toho vím, tak mi přijde, že v tom mám větší a větší zmatek. No jo no, hold hysterická prvorodička ![]()
Kailovka píše:
Děkuju holky, no já jsem takovej ten plašan a čím víc toho vím, tak mi přijde, že v tom mám větší a větší zmatek. No jo no, hold hysterická prvorodička
nic si z toho nedělej,je hezké,že máš strach,a že ti to není jedno ![]()