Do kdy lactobacilky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6956
30.6.12 22:14

Do kdy lactobacilky?

Ahoj hlky, chci se zeptat do kolika mesicu jste denne davaly laktobacilky ci jina probiotika? Nikde jsem nenasla podobne tema. Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
30.6.12 22:26

Ahoj, já jsem malé dávala asi čtyři měsíce, ale to měla čtvery antibiotika po operaci, ted jí dávám dva týdny. na copak dáváš laktobacílky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.6.12 22:32

@Hmarilla ja davam od swiss laktobacilky uz pul roku a 14 dni. Ale mala uz mela 4 krat antibiotika kvuli usim.
Mam ji je jeste dal davat? Treba do roka? Ted uz 14 dni problem namame ale fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
30.6.12 22:34

@Janichka taky máme tyhle. nesměřuješ k dětskému doktorovi, že byses ho poptala? neporadím, ono to bývá individuální. my ted bereme na střívka po viróze, řekli dlouhodobě, tak taky uvažuju že se zeptám doktorky jak dlouho to máme brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
30.6.12 22:36

Já dávala malému probiotické kapičky bio gia 4 měsíce, trpěl hodně na koliky :zed:,během 3tího měsíce, jako by utlo :dance: kapičky jsme dávali ještě asi měsíc, ted už nám je půl roku a papá skoro všechno, a bez problémů :dance: bříško nebolí a kapičky žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
30.6.12 22:38

Ahoj,

malé dávám laktobacily až do teď, příští týden rok. Malá bere Swissky a půl roku jsem dávala dvě denně, objevil se kojencký ekzém a držel se maličké jak klíště, měla jsem strach, jestli nejde o atopický ekzém.

Začínala jsem dávat kvůli zácpě a trávení (1× denně) a doporučili mi je i v nemocnici, že to je fakt asi to nejlepší, pak se cca v půl roce objevil ten ekzém, tak jsem dávala 2 denně. Budu pokračovat dál, alespoň do dvou let.

Jinak jsme vyzkoušeli různé laktobacilky, včetně předražených Bio Gaia, nic nepomohlo. Bohužel musím říct, že nejhorší byly právě ty Bio Gaia, vydržela jsem je malé dávat cca měsíc a vůbec nic.

Takže asi tak. :)

• Citovat
  • Upravit
6956
30.6.12 22:39

Takze myslite ze uz je da at nemusim? Mala ma 6,5 mesice a antibiotika uz asi 14 dni neji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.6.12 22:43

@Janichka Já bych ty laktobacílky klidně dávala dlouhodobě, už jen kvůli imunitě ;) Já laktobacilky tlačím do holek (1,5 a 2,5 roku) už ken kvůli tomu, že starší děti leccos přinesou se školy, školky… Bez ohledu na braní ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.6.12 22:44

@Silky123 my taky s bio gaija nebyly spokojeni, davame taky levne swisky, takze budu pokracovat dal, ublizit ji tim nemuzu, takze budu podvam urcite do roku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
30.6.12 22:49

@Janichka taky dávám Swisky jednu denně a je nám přesně tolik co Vám :-) (porod 17.12.2011 :potlesk: ) a budu dávat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
30.6.12 22:58

@Janichka já musím říct, že malému opravdu pomohly :palec: ale každému sedne něco jiného, tady vidím, že opravdu co je drahé, nemusí být nutně nejlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
1.7.12 07:44

Já bych dávala tak dlouho, dokud jsou potřeba. Zkus vysadit, jestli bude vše ok (dobře kakat atd.), není potřeba do nich dál vrážet peníze. :-)
Navíc jak začne jíst mimčo jogurty, ovoce.. většinou se to srovná samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
1.7.12 08:28

Janichko, já vysadila teď asi na 14 dní, ale zase se jí vrátily prdíky, tak jsem je zpět nasadila, přijde mi to lepší. Někdy třeba 2 dny vynechám…ale líp po nich srandí. Spíš pozoruju, jestli jí pomáhaj nebo ne a mám je připravené, takže tak jak píše rejžička…vím že neuškodí, ale zas si musí správnou střevní mikrofloru taky tvořit sama (v případě ATB je to jiné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
1.7.12 11:02

@womanz :palec:

Tak ja budu pikracovat, jogurt jsem zatim dala jen jednou a bolelo ji po nem brisko:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakora
1.7.12 20:51

Já bych je dávala dál. Bohužel taky mám zkušenosti - od dvou měsíců problémy s ušima a častá atb. Možná by bylo vhodné doplnit i prebiotika. Normálně dávám Swiss, ale při atb jsem koupila od Liftea dětský probioactiv. Jsou tam probiotika i prebiotika. Probiotika potřebují prebiotika, aby se mohly množit! Je to od čtyř měsíců. Dala bych těch 10 sáčků a pak udělala pauzu. Znovu bych s tím začala na podzim (anebo při dalších atb, která vás už snad v brzké budoucnosti minou).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko