Může kojenec mandarinky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
30.6.12 19:56

Může kojenec mandarinky?

Ahoj, chci se zeptat, může skoro 8-mi měsíční kojenec mandarinky? Bohužel to nenůžu nikde najít. :( Nebo jaké druhy čerstvého ovoce dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
30.6.12 20:01

Citrusové plody bych nedávala, dávej jen ovoce které roste u nás, tropické ovoce bych nedávala kvůli vyrážkám a alergiím… jmá dávám jablko, hrušku, meruňky jahody borůvky ty miluje, banán(i když ten u nás samo neroste ale alergie většinou není)třešně, špendlíky, švestky, maliny, ostružiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.6.12 20:02

Ahoj,
zrovna mandarinky bych nedávala, lepší je sezónní ovoce… V 8 měsících jsem dávala jablko, hrušku, banán, ryngle, švestky a broskev. Taky záleží na tom, co všechno máte zavedeno v rámci příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

No u citrusů si nejsem jistá, snad do roka by neměli :nevim: jestli nekecám :think: my dáváme jablka, meruňky, broskve, banán…

• Citovat
  • Upravit
7512

Obecně se nedoporučujou citrusy, nevím do kdy, ale nejspíš do roka až, jako většina věcí. :roll: Záleží, jak reaguje na další „rizikový“ potraviny. :nevim: Náš prcek dlabe od 7m rajčata a pak i papriky a celer a nic to sním nedělá. Jahody jí od 6m… Je to individuální. Co vím, tak kamarádka dávala 8měs holčičce nejdřív trochu ochutnat šťávu z mandarinek a pak teprve kousek sníst. Ale klidně bych dala teď melouny, hroznový víno, borůvky nebo nektarinky. Na zahradě malej dlabe rybíz i maliny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.6.12 20:08

Dala bych jakékoliv sezónní ovoce - teď je toho spousty a nemusíš sahat zrovna k citrusům. Do roka by se neměly, ale já třeba zrovna v zimě synovi kousek dala - bylo mu asi taky těch 8 měsíců a v pohodě. U nás teď jedou meruňky, broskve a nektarinky, meloun, hrozno, jablka, banány, hrušky… určitě je toho spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.6.12 20:09

@MuffinkaM Na „rizikový“ potraviny reaguje výborně. Rajčata, papriky i celer měl a bylo to ok. U jahod mám strach, ty měl jenom kompotované a asi jenom jednu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.6.12 20:11

Ja myslim, ze ted je na vyber spousta sezonniho ovoce, tak bych mandarinku asi zrovna nedala, ani ja sama na ne nemam chut. V zime bych ale treba prubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
30.6.12 20:13

@Xarsis Tak pokud nejsou nějaké předpoklady k alergiím nebo atopáku třeba, tak bych zkusila dát ochutnat, počkej tak den dva a uvidíš. :) Stejně toho nesní metrák. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.6.12 20:13

Děkuji za tipy :) Vidím, že existuje spousta ovoce, které malý ještě neměl, např: borůvky, třešně… Doteď jsem navíc hodně ovoce převařovala, to už taky nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
30.6.12 20:14
@Xarsis píše:
Ahoj, chci se zeptat, může skoro 8-mi měsíční kojenec mandarinky? Bohužel to nenůžu nikde najít. :( Nebo jaké druhy čerstvého ovoce dáváte?

Citrusy a kiwi čím později, tím lépe - minimálně do roka by měl dostávat jen ovoce mírného pásma (jablka, hrušky, švestky, atd.).

Krom toho obecně u dětí platí, že je lépe dávat jim ovoce podle sezony, tj. citrusy obecně spíše v zimním období, na podzim jablka, v létě zase letní ovoce, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.6.12 20:14

@MuffinkaM Tak to neznáš mého syna, ten toho metrák sní :D Když jí třeba broskev, tak ji sní celou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.6.12 20:20
@BohunkaP píše:
Citrusy a kiwi čím později, tím lépe - minimálně do roka by měl dostávat jen ovoce mírného pásma (jablka, hrušky, švestky, atd.).Krom toho obecně u dětí platí, že je lépe dávat jim ovoce podle sezony, tj. citrusy obecně spíše v zimním období, na podzim jablka, v létě zase letní ovoce, atd.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.12 20:32

Ja se citrusum zatim vyhybam. Mala - 8 mes.-ochutnala jablíčko, sladkou hrušku, třešně (ty jí moc chutnají),meruňku (brrr) a broskev. Ani jahody ještě nejedla, leda v přesnídávce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
30.6.12 20:44

Já teda mandarinku dávala snad od půl roku :think: a bez problémů. :)

Takže bych zkusila a uvidíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko