Může kojenec mandarinky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Citrusy tez radsi nezkousim, zatim… V 9.5 mes. ma problemy s kousky v cemkoliv (davi se), takze bud presnidavky (jahoda, banan, jablko, broskev, merunka) nebo mel uz parkrat maliny - utrzene po jedne primo do pusy, sice delal trochu grimasy, ale oteviral tlamku na dalsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Citrusy a jahody ne - můžou se osypat, alergen. Taky mě varovala před hroznovým vínem, ale to zas kvůli postřikům. Naše dr. tvrdí české ovoce - hrušky, jablka, apod. z těch nečeských banány.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Citrusy jsou potenciální alergeny. Může se ti osypat. Ale zas tak černě bych to neviděla, já mačkala šťávu z mandarinek někdy půlročnímu až sedmiměsíčnímu, nic se mu nestalo, jen jsem zkrátka zkusila trochu a pak jsem dva dny pozorovala, jestli na něm něco vyraší a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunko, proč citrusy v zimě?
Podle mě když už podle období, tak spíš v létě, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alpaka píše:
Bohunko, proč citrusy v zimě?
Podle mě když už podle období, tak spíš v létě, ne?
Já jsem rychleji psala než přemýšlela a smíchala jsem dvě různé rady dohromady. ![]()
První rada naší homeopatky zní tak, že citrusové plody obecně pro děti (a často ani pro dospělé) nejsou nějak extra vhodné, protože to není ovoce mírného pásu.
Druhá rada je taková, že v každém ročním období by se mělo jíst ovoce, které v tu dobu dozrává. Ale v zimě, kdy bývá největší potřeba c-vitaminu a zároveň není ovoce, které by v tu dobu u nás dozrávalo, se to dá doplňovat právě těmi citrusy (protože se k nám vozí z oblastí, kde v tu dobu dozrávají, jsou tedy - relativně - „čerstvé“ a hlavně vitaminově nejbohatší).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP Já zase někde četla, že se citrusy nemají v zimě, protože ochlazují. Ale už vůbec nevím zdroj. Neřídím se tím ale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teedy těm teoriím o hlazování organimu moc nerozumím, ale vždycky mi lidi říkali, že citrusy ne v zimě, protože ochlazují organismus. Vcelku mi to ale sedí na ty tropy - je tam vedro, tak se mo má jíst, když je horko.
Ale taky je jíme hlavně v zimě, když nic jiného není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
@BohunkaP Já zase někde četla, že se citrusy nemají v zimě, protože ochlazují. Ale už vůbec nevím zdroj. Neřídím se tím ale.
Ano, to je podle teorie yin a yang. Ale mně to taky není příliš blízké, doporučení naší homeopatky jsou pro mne smysluplnější.
Něco málo například tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alpaka Taky tomu nerozumím a taky je jíme, protože co už jiného. ![]()
K tématu: Taky jsem malé dala na zkoušku šťávu z mandarinky a sledovala. Neměla žádnou reakci.
A mám ještě poznatek k jahodám - babička byla alergická na jahody, doktor jí poradil, ať je nejí samotné, ať si je míchá s jogurtem nebo tvarohem. Fungovalo to. Malé jahody taky tahle dávám a reakci žádnou neměla. Budu muset zkusit taky samotné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla jsem se optat, máme holčičku- 5m, dnes jsem ji dala šťávičku z jablek a mrkve, ale omylem jsem tam dala i jednu mandarinku (tu jsem tam chtěla pro sebe). Teď tu trnu hrůzou, aby ji z toho něco nebylo… ![]()
vypila toho tak 40ml, pak jsem si to uvědomila…
Příspěvek upraven 04.12.12 v 14:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja synovi davala mandarinky hned do prvnich prikrmu a nic mu z toho nebylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak díky, holky…snad bude v pohodě- zase toho tolik nebylo, ale přece, jsem se lekla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit