Teplota převařené vody pro kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Teplota převařené vody
Maminky, jaká teplota má být převařené vody pro kojence ( 7 týdnů ). A kolik lžiček lze podávat mezi kojením?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teplota by měla být vlažná, nesmí tě pálit na zápěstí
já dávám čajík ale spíš je to jen voda a malej si vezme kolik chce ale tak max 20 ml denně mezi krmením. Dáváme umělé mléko
Příspěvek upraven 29.06.12 v 13:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych tak tělesná teplota, jako když se dělá UM, nebo dává voda do vaničky, spíš trochu chladnější asi
A proč chceš dávat vodu? Kojenému dítěti by mělo MM stačit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem si úplně jistá, ale tuším, že jsem kdysi kdesi četla, že by to mělo být jako teplota těla. Takže cca 36°C
(doufám, že nekecám, když tak mě mamči opravte
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na žízeň bych řekla pokojovou teplotu. Ale v tomto věku bych dávala primárně prso, přední mlíčko je na žízeň ![]()
Určitě by neměla být vychlazená z lednice nebo naopak pálit na zápěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si kápneš na ruku, nemá tě to ani hřát, ani chladit, což odvídá zhruba těm 36 °C ![]()
- Citovat
- Upravit
Jenom nechápu, proč 7T mimi proléváš vodou? Ty nekojíš? Jestli ano, tak mlíko stačí samo o sobě, i kdybyste si vyrazili na týden do pouště - a mimi to ví, takže se ti může stát, že se výrazně změní frekvence i délky kojení - podle počasí..
- Citovat
- Upravit
Tak já bych podávání vody asi chápala třeba v autě, mladej začal kvičet na dálnici, na nejbližší odpočívadlo daleko, za jízdy ho ze sedačky nevytáhnu ani omylem, tak dostal flaštičku s vodou, on přestal ječet, řidič přestal šílet, že ho vysadí ![]()
Ale jinak doma fakt raději sama pít a tekutiny dodávat prsem, u takto malého miminka by to ještě teoreticky mohlo mít vliv na laktaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paní doktorka mi včera řekla, že když má být takové vedro, tak že mezi kojením můžu dát vodu na lžičku. Ne na úkor kojení. Jinak samozřejmě kojit a kojit:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tohle řekla doktorka i mně. Razila jsem teorii pouze kojit, dala mu napít přes den opravdu často a přesto měl včer lehce oranžovou skvrnu na plence. Jsou to ty soli co vylučují miminka v porodnici, ale teď je to spíš známka lehké dehydratace. Stalo se to 2×, pokaždé vedro jak blázen a třeba jen 2 hod. pauza v kojení když jsme byli venku. Malému jsou necelé 3 měs. Takže vodu klidně.
- Citovat
- Upravit
Hmm.. Mně se stalo, že jak poprvé uhodily ty vedra, tak malý začal sát snad co hodinu, ale na úkor délky - vypil v průměru 20 ml.. Po pár dnech se to srovnalo a teď přes den kojím tak po dvou hodinách, a zase jen ucucává, ale v noci teda tankuje.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky co myslíte je risk dát 3m cucnout té vody z flašky? Venku je lžička dost nepraktická.. Nerada bych ale, aby mi pak kvůli tomu bojkotoval prso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helenkka díky za názor.. to si taky myslím, že přece pozná jestli to je mlíko nebo voda.. ![]()
@helenkka píše:
@Bibi82 Podle mě by to neměl být problém, zvlášť když mu z toho poteče voda a ne mlíko. Ve 3m už by prso měl umět. Ale to si myslím já, a proto to tak dělámBudu ráda, když ti ještě někdo napíše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit