Do kdy musím vrátit pas?

MarkétkaBeruška
6.7.14 13:56

Do kdy musím vrátit pas?

Ahoj holky, otázka je jasná do kdy od ukončení platnosti cestovního pasu ho musím vrátit? Skončil mi 2.7 musím ho vrátit hned zítra nebo na to mám nějakou chvíli? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
6.7.14 13:58

Já jsem ho vracela až při žádosti o nový… což bylo asi 4 roky po skončení platnosti toho původního :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65098
6.7.14 13:59

My taky vraceli až za několik let při žádosti o nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.7.14 14:02

@MarkétkaBeruška
Po mně ho chtěli vrátit, když zemřela mamka, no to se mi tak chtělo hledat. Řekla jsem, že se někde ztratil a dokažte mi, že ne. Pokud bych tam zrovna neměla cestu, vyprdla bych se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
6.7.14 14:11
@MarkétkaBeruška píše:
Ahoj holky, otázka je jasná do kdy od ukončení platnosti cestovního pasu ho musím vrátit? Skončil mi 2.7 musím ho vrátit hned zítra nebo na to mám nějakou chvíli? Děkuji :kytka:

Ponechávat si propadlé doklady je v České republice přestupkem a je jedno, zda pas už nikdy v životě nepoužijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.7.14 14:18
@BAZÁREK ANGIE píše:
Ponechávat si propadlé doklady je v České republice přestupkem a je jedno, zda pas už nikdy v životě nepoužijete.

přesně tak. Když jsem byla malá tak moje mamka měla můj pas když mi byly asi 3 a vracela ho v mých 7 letech a dostala strašnýho sprďáka s tím že příště bude platit pokutu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4918
6.7.14 14:20
@MarkétkaBeruška píše:
přesně tak. Když jsem byla malá tak moje mamka měla můj pas když mi byly asi 3 a vracela ho v mých 7 letech a dostala strašnýho sprďáka s tím že příště bude platit pokutu. :nevim:

Tak tam zítra skoč a máš klid :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.7.14 14:23
@BAZÁREK ANGIE píše:
Tak tam zítra skoč a máš klid :mavam:.

nojo, jenže já tam musím jet a přítel je v práci a tak budu muset busem a děsně se mi nechce, no budu muset :lol:

• Citovat
  • Upravit
4918
6.7.14 14:25
@MarkétkaBeruška píše:
nojo, jenže já tam musím jet a přítel je v práci a tak budu muset busem a děsně se mi nechce, no budu muset :lol:

No když tam nepůjdeš za půl roku tak se nic hrozného nestane. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.7.14 14:25
@BAZÁREK ANGIE píše:

A jak ti dokážou, žes ho neztratila? Stěhovali jsme se, nemůžu ho najít, zastřelte mě. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
6.7.14 14:28

Vrací se až při žádosti o nový. Měla jsem ho neplatný (kvůli změně jména) víc než rok a půl. Když jsem tam v pondělí byla, paní neřekla ani popel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.7.14 14:30
@BAZÁREK ANGIE píše:
No když tam nepůjdeš za půl roku tak se nic hrozného nestane. :kytka:

jj, a ještě se zeptám mamka po mě chce abych vrátila i bratrův (jemu 15 let) mohu? Neměl by ho vracet osobně nebo jeho zákonný zástupce? :think:

• Citovat
  • Upravit
4918
6.7.14 14:33
@Kaac píše:
Vrací se až při žádosti o nový. Měla jsem ho neplatný (kvůli změně jména) víc než rok a půl. Když jsem tam v pondělí byla, paní neřekla ani popel.

Není to pravda, to že neřekla nic je její chyba…dle zákona se vracet musí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
6.7.14 14:35
@Camael píše:
A jak ti dokážou, žes ho neztratila? Stěhovali jsme se, nemůžu ho najít, zastřelte mě. :jazyk:

zakladatelka se ale neptá co dělat když by ho nemohla najít, zakladatelka ho chce jít vracet a PTÁ SE KDY?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.7.14 14:35
@Kaac píše:
Vrací se až při žádosti o nový. Měla jsem ho neplatný (kvůli změně jména) víc než rok a půl. Když jsem tam v pondělí byla, paní neřekla ani popel.

tak to byla hodná. Já o nový žádat ani nebudu tak mi jde jen o tom vrátit ho, no zajedu tam…aspoň bude mu´ít výlet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová