Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem ho vracela až při žádosti o nový… což bylo asi 4 roky po skončení platnosti toho původního ![]()
@MarkétkaBeruška
Po mně ho chtěli vrátit, když zemřela mamka, no to se mi tak chtělo hledat. Řekla jsem, že se někde ztratil a dokažte mi, že ne. Pokud bych tam zrovna neměla cestu, vyprdla bych se na to.
@MarkétkaBeruška píše:
Ahoj holky, otázka je jasná do kdy od ukončení platnosti cestovního pasu ho musím vrátit? Skončil mi 2.7 musím ho vrátit hned zítra nebo na to mám nějakou chvíli? Děkuji
Ponechávat si propadlé doklady je v České republice přestupkem a je jedno, zda pas už nikdy v životě nepoužijete.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Ponechávat si propadlé doklady je v České republice přestupkem a je jedno, zda pas už nikdy v životě nepoužijete.
přesně tak. Když jsem byla malá tak moje mamka měla můj pas když mi byly asi 3 a vracela ho v mých 7 letech a dostala strašnýho sprďáka s tím že příště bude platit pokutu. ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
přesně tak. Když jsem byla malá tak moje mamka měla můj pas když mi byly asi 3 a vracela ho v mých 7 letech a dostala strašnýho sprďáka s tím že příště bude platit pokutu.
Tak tam zítra skoč a máš klid
.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Tak tam zítra skoč a máš klid.
nojo, jenže já tam musím jet a přítel je v práci a tak budu muset busem a děsně se mi nechce, no budu muset ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
nojo, jenže já tam musím jet a přítel je v práci a tak budu muset busem a děsně se mi nechce, no budu muset
No když tam nepůjdeš za půl roku tak se nic hrozného nestane. ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
A jak ti dokážou, žes ho neztratila? Stěhovali jsme se, nemůžu ho najít, zastřelte mě. ![]()
Vrací se až při žádosti o nový. Měla jsem ho neplatný (kvůli změně jména) víc než rok a půl. Když jsem tam v pondělí byla, paní neřekla ani popel.
@BAZÁREK ANGIE píše:
No když tam nepůjdeš za půl roku tak se nic hrozného nestane.
jj, a ještě se zeptám mamka po mě chce abych vrátila i bratrův (jemu 15 let) mohu? Neměl by ho vracet osobně nebo jeho zákonný zástupce? ![]()
@Kaac píše:
Vrací se až při žádosti o nový. Měla jsem ho neplatný (kvůli změně jména) víc než rok a půl. Když jsem tam v pondělí byla, paní neřekla ani popel.
Není to pravda, to že neřekla nic je její chyba…dle zákona se vracet musí! ![]()
@Camael píše:
A jak ti dokážou, žes ho neztratila? Stěhovali jsme se, nemůžu ho najít, zastřelte mě.
zakladatelka se ale neptá co dělat když by ho nemohla najít, zakladatelka ho chce jít vracet a PTÁ SE KDY?
@Kaac píše:
tak to byla hodná. Já o nový žádat ani nebudu tak mi jde jen o tom vrátit ho, no zajedu tam…aspoň bude mu´ít výlet
Ahoj holky, otázka je jasná do kdy od ukončení platnosti cestovního pasu ho musím vrátit? Skončil mi 2.7 musím ho vrátit hned zítra nebo na to mám nějakou chvíli? Děkuji