Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smurfka já myslim, že to třeba do léta odbouráme, ale nechápu co tě na tom tak rozčiluje
![]()
@Laurie píše:
@smurfka já myslim, že to třeba do léta odbouráme, ale nechápu co tě na tom tak rozčiluje![]()
jako rozčiluje..
jak říkám mé dítě to není, ale blbě bych se dívala…
si tady přijde postěžovat, že to a to, ale sama píše že mu to brát nechce, takže to zřejmě ani nezkusila..vezmu a vyhodím, v pěti letech prostě bude chodit na záchod jako člověk. ![]()
to je jako když si přijdou stěžovat, že nemůžou oddudlíkovat třeba 3 leté dítě..ale nemají odvahu na to, dudel vzít a prostě ho vyhodit a není.. Navíc to nechali sami dojít tak daleko, čím dřív to člověk vezme, tím dítě rychleji zapomene a zvykne si na jinou věc.
Můj starší syn se odplenkoval až ve 2 a čtvrt roce a prakticky hned z plenek přešel na záchod. Nočník používá na noc nebo když je zachod obsazeny a tak. Ale mladší syn se odplenkoval v 18 měsících a naučil se na nočník. Teď má 3 roky a stále chce jen na nočník. Asi tím že je na něho prostě už rok a půl zvyklý. Třeba jsme byli na návštěvě u babičky a tam jsme s sebou nočník nebrali a on tam odmítal jít na záchod, říkali jsme mu že nočník jsme s sebou nevzali, tak ať jde na zachod ale on se seknul že jedině nočník, takže radši nešel čurat vůbec a vydržel to až domů. Ale když jsme třeba někde ve městě, tak tam na veřejný zachod jde když mu fakt nic jiného nezbývá.
@Rive píše:
Jojo, i dospělý by si měl pod nohy na záchodě dávat stupínek, je to i prevence hemoroidů.
A turecké záchody jsou na to nejlepší.
pokud na nich neztratíš rovnováhu ![]()
@Burj Chalifa píše:
pokud na nich neztratíš rovnováhu
To maji na plazich v italii, dira v zemi a ani tak se do ni lidi netrefi. ![]()
@spiritt píše:
Je tu spousta témat kdy začít s nočníkem, ale já mám opačnou otázku- do kdy myslíte, že je ještě tak nějak tolerovatelné, že dítko používá nočník místo wc?
Dokud ho nerozsedne?
Úplně upřímně mě nikdy nenapadlo tohle řešit. Proč by měla být nějaká norma, na délku období chození na nočník?
@smurfka píše:
V peti na nocnikmazec. Taky bych se blbe divala, ale co uz, vase dite, vase vec
Nemáš se co na koho blbě dívat. Něco to vypovídá jen o tobě.
@Kakachna píše:
Nemáš se co na koho blbě dívat. Něco to vypovídá jen o tobě.
Dobre, me to je fuk i tak se budu blbe divat, stejne jako na petileteho c kocarku, petileteho s dudlem nebo petileteho kojeneho ![]()
U nás se syn naučil na nočník až ve 2 a třičtvrtě a sotva začal chodit do školky v čerstvých 3 letech, tak začal chodit na velký záchod.