Do kdy ohřívat čaj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
9.3.15 10:41
@Bela111 píše:
@Tashet :palec: Nám čaj ze začátku strašně moc pomohl, nic jak čaj ji nedokázalo zklidnit, když už se rozeřvala moc. Ale ohřívat jí ho mě vlastně ani nenapadlo, dva krát denně ho měla čerstvý. A někdy v noci mi přijde, že má i žízeň, nechce mlíko, jen se napít.

To bych ovšem ve čtyřech měsících odbourávala. Akorát ji naučíš v noci pít, když nechce… jde o zlozvyk, ne o potřebu. Ale je to samozřejmě tvá věc. Spíš i pro ní bych pomalu max. strčila vodu, a kvůli té se brzy přestane budit a bude spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
9.3.15 10:45

Bezva tak to zkusím a uvidím, jak se mi na to bude tvářit :-)). Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
9.3.15 10:52

@Lolllo to co říkáš není pravda a neplatí na každé dítě, jsou děti které jsou žíznivější a jsou takobé kterým stačí jen um nebo mm 1)Nedostatek tekutin se pozná podle propadlé fontanely 2)U obou mých kluků(jeden na um od narození, druhý v té době plně kojený) mi bylo po krevním rozboru v cca 6týdnech dávat ještě víc tekutin(pili oba cca deci feniklového čaje během dne) protože byli oba dehydrovaní a to dokonce ten s mm více než ten na um :! Takže rozhodně nepaušalizuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.15 11:53

@ptacak Jo v pohodě, tohle bylo jen výjimečně, když jsem ji omylem trochu přehřála, pořád vyžaduje být zavinutá a manžel zavřel okno, no ale radši ho na noc dělám, protože když začne brečet a prostě někdy brečí a taky jí nemůžu dávat mlíko co hodinu, tak ji to uklidní, jednou dvakrát týdně jí ho v noci dám. Je to taková moje poslední záchrana, když už nevím co s ní. Ona se mi jinak budí často i na mlíko, pcelkově vypije málo ml, ale přibírá hezky, tak kdybych v noci nedávala, tak nevím, jak by to dopadlo… Taky jsem přemejšlela jestli to už není zlozvyk, ale ona většinou tu svoji devadesátku vypije, dudlíkem ani chováním ji neoblbnu, to pak řve, má asi hlad… Co bys mi radila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 11:57

@Bela111 Mně to dělal syn, a fakt, vypil toho hodně. Ale prostě žízeň mít mohl, ale čaj jsem prostě odmítala… někdy to zkusí i teď, ale má u postýlky vodu, cca od těch 4 měsíců jsem dala vodu. A buzení se výrazně omezilo. Nejdřív se hodně vztekal, ale vždycky jsem chovala, držela a říkala, že je noc a v noci se spí a nebumbá, a kdyžtak má vodu. Cca čtyři dny a pak se uklidnil.

A jestli má hlad, popřemýšlela bych večer do lahve místo pouze mléka přimíchat kaši - jsou od 4 měsíců, bezlepkové. Aby se víc najedla a neměla hlad přes noc. Je to hlavně pro ni, aby měla kvalitní spánek. Je tedy fakt, že radím kaši, a můj syn - dnes už dvouletý - kaši nikdy nejedl. Dodnes, jakmile se snažím mu ji propašovat, tak ji plive, ať je jáhlová, rýžová, pohanková, ochucená, neochucená, prostě kaše u nás neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.15 12:04

@ptacak mam malou na ruce, tak sorry bez interpunkce. ja o kasi uz premyslim, poradim se jeste s doktorkou a asi ji zkusim, protoze uz to moc nedavam, ja taky porad cekam, az ji dozrajou streva, davam prave porad fenykl. caj, ale dík za tip s tou vodou… ono ji to taky chutná, páč je v tom dextroza, já jí rozumím :-) ona denně vypije jen 650 ml, včetně té noci a právě měla období asi před 14 ti dny, kdy chtěla mlíko i co hodinu a půl, jenže pak jí bolelo břicho, tak jsem sahla po caji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 12:16

@Bela111 No, to je právě to - ono jí to chutná, miminko si na to moc rychle zvykne, a pak to vyžaduje. Ale např. na zoubky to prostě zdravé není. A v noci jí to fakt nedává nic, stejnou službu udělá i voda, pokud bude mít opravdu žízeň. Pokud ne, a ty vytrváš, pochopí, že nemá smysl se budit.

U nás byl syn téměř od narození na UM - od čtyř měsíců jsem zkusila kaši. A ta mu chutnala jen měsíc, od té doby je boj. :mrgreen: Nebo od 6. měsíce, kdy se přechází na UM dva, existuje i UM forte - na noc, hutnější, aby se více miminko najedlo večer a v noci spalo. O té kaši se s doktorkou pobav. A dáváš např. Sab simplex, probiotika? To moc na bolení bříška pomáhalo nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.15 12:26

@ptacak zkoušela jsem všechny možné kapky krom infacolu, sabem jsem začínala, už nás to břicho i na čas přešlo, že jsem nic nekapala, jen biogaiu, ale pak znova.je to ale o dost lepší, přeto v sobotu v noci se kroutila úplně max., ale pak zase chvíli dobrý, přitom dělám všechno pořád stejně… po MM to byla s břichem úplná katastrofa, přestože jsem byla u rodičů a jídlo hlídané :-) jsme na antikolikovém nutrilonu a záměna byt 1 dávky jiným mlíkem je prostě katastrofa. ale ted si mi tu beruna chrupká náramně spokojeně na ruce v kombinéze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 12:29

@Bela111 Uf, tak to neporadím, s tímhle zkušenosti nemám, syn měl tenkrát Sunar nutradefence - samo o sobě mléko, co mělo kolikám bránit, k tomu Sab simplex a fenyklový čaj a pohodička.

Tak ať je brzy lépe, už by z toho mohla vyrůstat pomalu ;-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.15 12:31

@ptacak dík, vyrůstá… ale pomalu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 12:33

@Bela111 Neboj, jednou si budeš říkat, jak to uteklo. Nevěřila bych této větě, kdyby to nebylo tak dávno, co jsem čekala synka. A teď začínám třetí trimestr s druhým synem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.16 08:25

@Lolllo to si nemyslím… Nám díky této „zbytečné“ tekutině v žaludku navíc jde lépe kakat. Čaj zredi hustejsi stolici která po UM je… Takže nemáš úplně pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí