Polykání potravin 18 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
3.3.15 19:00

Polykání potravin 18 měsíců

Ahoj maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá se svými ratolestmi stejný problém jako my. Malé je 18 měsíců, prakticky od 4. měsíce se zavedením příkrmů máme problém s polykáním jídla. CCa od 6. měsíce jsem začala do kašiček přidávat malé kousky, které malá prostě nedala a okamžitě po polknutí vše vyhodila. Takto jsem to zkoušela plus minus každé tři dny až do teď. Průběžně jsme také zkoušeli tužší stravu jako křupinky, banán, jablíčka, rohlík atd. to šlo zpočátku také vždy ven, cca v 1 roce jsme se posunuly dál - malá už bez zvracení dala křupinky, banán, uvařené jablíčko, jinak vše muselo být 100% na kaši bez jakéhokoli kousku. Prakticky to trvá do teď, s tím, že jsme se zase posunuly a už dáme i malé kousky těstovin, rýže, kuskusu nebo drobení a zeleninku ve vývaru. Nemůžeme tvarohové a jogurtové výrobky - to jde obloukem ihned ven, ještě ani nepolkne. Už nevím, jsme 14 dní na vývaru, střídavě s pyré z různých mas a surovin. Třeba namazat chleba nebo rohlík nemůžeme. Doktorka říká, že jí to prostě nechutná a proto zvrací obloukem, a že se to s věkem srovná…no nevim no…hlavně toho moc za den nesníme, takže jakýkoli příkrm je výhra…jak jste to řešily, upravilo se to samo? Kdyžtak se ptejte, ráda doplním info…díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
3.3.15 19:07

@kapilas A kouše to? Protože kousání se řeší u nějakého speciálního logopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.3.15 19:11

Kouše, nedávno ukradla ze stolu tvrdé tyčinky a chroupala je zubama nahlas…první dala…druhá šla ven i s předchozími dobrotami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
3.3.15 19:12

A nema nejak zuzeny jicen neno tak neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.3.15 19:15

No napadlo mne to…ale kdyz da suchy rohlik, bramboru i testovinu, tak jsme to vyloucili…to uz davame bez zvraceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
3.3.15 19:16

Možná by ji měl vidět gastroenterolog. Zas mi nepřipadá, že by takhle silně zvracela jen proto, že ji to nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.3.15 19:17

@kapilas Já bych teda na nějakém podrobnějším vyšetření trvala. Gastro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
3.3.15 19:40

Já mám zase problém, že malej 17 měsícu dodnes neumí kousat, musím mixovat, kousky vyplive, prostě jakoby nepřišel na to, k čemu jsou zuby a ještě se u toho ksichtí, jako kdyby se mu z kousku zvedal žaludek, doktorovi jsem to říkala, říkal, že na to rada není, že na kousání musí přijít sám, ale že do roka a pul by měl kousat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
3.3.15 20:28

Dceři budou brzy dva roky a máme prakticky stejný problém a abych řekla pravdu, už jsem vyzkoušela všechno a pořád se dáví, dusí. Kousky plive..je to běh na dlouhou trať :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.3.15 14:06

@veeeraf To mne mrzí, je to hrůza…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 22:19

@střepina doktor kecá, rada na to je. Logoped - orofaciální terapie. Také to se synem řeším. Bohužel jsem se k tomu dopracovala až teď, kdy je mu 20 měsíců.
Některé děti se to kousání opravdu naučí později, ale v 17 m je to hodně na pováženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
8.3.15 09:35

@panikralickova tenhle týden začal kousat, ale vadí mu stejně v puse kousky, takže je plive, ale už udělal pokrok, aspon si to okusuje, dřív to rval celé do pusy a pak je jasné, že se dávil, díky za info :hug: až pujdeme na 18 měsíční prohlídku, tak se s ním o tom ještě pobavím, mě řekl, že do roka a pul by měl kousat, pak už to asi začne řešit, samožřejmě bych byla ráda, kdyby s ním nemusela lítat po doktorech a jak probíhá léčba u toho logopeda? o takovém doktorovi jsem ještě neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.15 10:03

@střepina hele, my jsme zatím na začátku.
Bod č.1 - zrušit veškeré pití s dudákem, pítkem atp. Pít pouze a jenom z hrníčku.
Bod č. 2 - máme různá cvičení na to, aby si nechal šáhnout do pusy - různé masírování obličeje, okolí pusy atp.
Pak se bude pokračovat dale.
Chápu to správně, že si něco ukousne, ale pak už to nepokouše, ale vyplivuje?

Bylo mi vysvětleno, že prostě moje dítě ustrnulo na „předozadním“ pohybu jazykem, že si tu stravu neumí přehodit jazykem do strany a poktom pokousat. Prostě používá jen prostředek pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
8.3.15 14:49

@panikralickova tak to je zajímavý, malej pítko nechce, má pořád dudlíka, z hrníčku se mi asi moc nenapije :think: nejdřív se pořád dávil, prostě nerozkousaný jídlo se mu dostalo dozadu do krku, pak několik měsícu nechtěl nic kousat, ted najednou krásně okusuje, nevím jesli malý kousky spolkne, ale větší plive, k doktoru jdeme na konci března na prohlídku, třeba udělá pokrok nebo to taky budu řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.15 12:33

@střepina @veeeraf nějaké pokroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat