Polykání potravin 18 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@panikralickova u nás nic novýho, na konci měsíce bude mít dva roky! už mám objednanou poradnu u pediatra jak budeme dál postupovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panikralickova malej statečně kouše, vše co mu dám do ruky a hlavně má radost, že kouše jídlo
většinu ale jazykem vyplive ven, větší kousky, menší asi vzládá, ale kdyby měl jíst jen kousky, tak se asi moc nenají
nevím, jestli to chce cvik a naučí se to nebo to sám nezvládne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina hm… netuším…
František se občas pustí do chleba - musím mu z toho ale udělat takový „špalíček“ bez kůrky. Taky to většinou vyplivuje.
Ta logopedka, u které byl, radila dávat jídlo „na stoličky“. Pokud Tě pustí rukou do pusy, polož mu na stoličky třeba kousek brumíka, mandarinky atp (měkčí věci). Pokud Tě nepustí (jako u nás), alespoň směřuj lžičku s jídlem do strany, ne doprostřed pusy. Říkala nám, že kousky vyplivuje proto, že používá „pouze prostředek“ pusy, neumí si to jakoby přehodit jazykem na stranu, kde jsou stoličky a rozkousat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za typ
je fakt, že mi přijde, že jazykem pohybuje akorát dopředu a to jídlo jakoby jen vyplive, do pusy mě nepustí, ale s tou lžičkou zítra zkusím, on ale když to má spolknout, tak se ksichtí, jakoby se mu z toho dělalo špatně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panikralickova Ahoj,tak jak jsi mi poradila, at dávám jídlo na stoličky, tak za dva dny už rozkousal a spolykal piškot
akorát pečivo mu nejde, to si zřejmě okusuje příliš velká sousta a sušenky od sunarky taky ne, ale už je pro mě veliký pokrok, aspon, že obyčejný piškot už sní a co u vás? pomáhá cvičení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina super!!! No u nás je to složitější, on i nerad bere jídlo do ruky. Ale lepší se, zvládná hrubší konzistenci. Teď ale má rýmu, kašel, tak chu´t k jídlu nic moc
.
Jak velké kousky už zvládne Tvůj chlapeček v jídle?
Dáváš mu tam to jídlo rukou / nebo ze lžičky?
Super, že dělá pokroky, gratuluji!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panikralickova jídlo mu pořád mixuju, myslím, že nerozmixované by vyplival, zatím ho učím na rohlíku, piškotách, piškot už docela vzládne, dneska akorát si ukousnul větší sousto, tak to vyplivnul, rohlík ukousá a vyplivne, ale to kouše velký kusy, on rohlík není na učení moc vhodný, dávám mu do ruky a okusuje sám, až budu dělat brambory k obědu pro nás, tak rozmačkám vidličkou a zkusím, když mu to pujde, tak přestanu mixovat, minulý týden mu zkoušel přítel dát brambor s kapustou od nás, něco vyplivnul, něco spolknul, ale kapusta mu nemusela chutnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy maminky…je mi do breku…sice jsem tuto diskuzi založila, ale koukám, že až takový problém nemáme, když to tady čtu. To co píšete jako pokrok u Vás, my dáváme už 2 měsíce…tak nějak sama se moje malá prďolka naučila rozžužlat piškot. My jsme se vrátili na začátek kvůli viróze…malá mi jedla týden jen mléko a občas něco zobla od nás…přestala mi jíst vývary a opět nejíme žádné jogurty, pudinky ani pribiňáky. Jsme na lahvičkách pro 7. měsíční prcky, protože brambora, knedlík i pečivo pliveme, nebo blinkáme… a to ji nesníme ani celou. Malá mi úplně přestala jíst. Ach jo. Dneska jsme vypili 300 ml čaje a 400 ml mléka. Tím končíme…pomóooc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panikralickova docela dobře, oběd jsem mu dnes namixovala nahrubo, zustaly tam malé kousíčy brambor a masa, brambory rozkousal a spolknul, maso mu nešlo, to vyplivnul, dnes jsem dělala houskové knedlíky, tak jsem mu jeden dala na ochutnání a pěkně papal, větší kousky vyplival, ale už se snaží kousat, jídlo pěkně přežvykuje, dokonce i u rohlíku už něco sní, větší kusy vyplive
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina no u nás to je podobné, rohlík mu nejede, ale začíná se trošku snažit s chlebem. Krájím mu ho na špalíčky, bez kůrky. On si ho dřív ani nestrkal do pusy, teď už ano. Valnou většinu teda vyplivne, ale důležité je, že se vůbec snaží.
Jsem ráda, že to u Vás zabírá, dej zase vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina tak co, nějaké pokroky??? Moc bych Vám/nám to přála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panikralickova ahoj,díky za zájem
malej v pohodě, pěkně kouše a polyká, akorát co mu nechutná, to vyplive
až ted začal ochutnávat normální jídla, takže si zvyká, akorát v sobotu měl problém s knedlíkem, kousal ho suchý, omáčka mu nechutnala, tak se trochu dávil, ale jinak v pohodě
piškoty, dětský sušenky, rohlíky v pohodě, doktorovi jsem to říkala, že až doted nechtěl kousat, ale že už mu to jde, tak nic neříkal, hlavně že se snaží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit